Soms staat er een hele leuke man achter de bar. Het kan ook een hele leuke meid zijn. Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar een leuke man. Zo’n frisse jongen, die je bij binnenkomst vriendelijk gedag zegt, en niet lang nadat je aan een tafeltje bent neergestreken aan je zijde staat om de bestelling op te nemen, met een lach en een grap. Kijk, als er zo’n man staat in het café of restaurant waar ik te gast ben, dan gaat mijn eten en drinken als vanzelf lekkerder smaken.
Dit geheel in tegenstelling tot de eetgelegenheden waar je, als een gefrustreerde kleuter in een schoolklas, je vinger meerdere malen moet opsteken om de aandacht van het hooggeëerde bedienend personeel te trekken. Dit type obers en serveersters is met name geïnteresseerd in zichzelf en elkaar en heeft praktisch geen oog voor de klant. Men is vergeten dat het gaat om dienstverlening en dat men niet betaald wordt voor enkel lijfelijke aanwezigheid. Het duurt enige tijd voordat dit horecapersoneel genegen is om aan je tafel te verschijnen om te doen waarvoor zij nu eenmaal in het bewuste etablissement is aangesteld, te weten: eten en drinken serveren. Mijn eetlust verdwijnt in dat soort gevallen ongeveer tien keer zo snel als het tempo waarin deze personen hun functie uitoefenen.
Laatst begaf ik me, net als de rest van Nederland, op een zonnige zondagmiddag naar het strand. Daar wilde ik niet alleen een wandeling maken, maar eerst ook een hapje eten. Zo belandde ik met mijn strandgezelschap in Café ‘Hip&Trendy’. Het interieur mocht er zijn, evenals de inhoud van de menukaart. Over de bediening kon helaas niet hetzelfde worden gezegd. Ter plekke kreeg het fenomeen “slow food” voor mij een geheel nieuwe betekenis. Het duurde ongeveer tien minuten voordat onze bestelling werd opgenomen. Na een kwartier stond ons eerste drankje op tafel en na nog eens een half uur konden we eindelijk uitgehongerd onze lunch aanvallen. U zult begrijpen dat ik met een aan zekerheid grenzende mate van waarschijnlijkheid niet zal terugkeren naar Café ‘How slow can go?!’.
Een echte fijnproever ben ik niet. Wel ben ik erg sfeergevoelig. Een goed restaurant is voor mij dan ook niet alleen maar een tent met goed eten, maar ook een plek waar klantvriendelijkheid nog betekenis heeft. Vandaar: doe mij maar een leuke barman.
Dit geheel in tegenstelling tot de eetgelegenheden waar je, als een gefrustreerde kleuter in een schoolklas, je vinger meerdere malen moet opsteken om de aandacht van het hooggeëerde bedienend personeel te trekken. Dit type obers en serveersters is met name geïnteresseerd in zichzelf en elkaar en heeft praktisch geen oog voor de klant. Men is vergeten dat het gaat om dienstverlening en dat men niet betaald wordt voor enkel lijfelijke aanwezigheid. Het duurt enige tijd voordat dit horecapersoneel genegen is om aan je tafel te verschijnen om te doen waarvoor zij nu eenmaal in het bewuste etablissement is aangesteld, te weten: eten en drinken serveren. Mijn eetlust verdwijnt in dat soort gevallen ongeveer tien keer zo snel als het tempo waarin deze personen hun functie uitoefenen.
Laatst begaf ik me, net als de rest van Nederland, op een zonnige zondagmiddag naar het strand. Daar wilde ik niet alleen een wandeling maken, maar eerst ook een hapje eten. Zo belandde ik met mijn strandgezelschap in Café ‘Hip&Trendy’. Het interieur mocht er zijn, evenals de inhoud van de menukaart. Over de bediening kon helaas niet hetzelfde worden gezegd. Ter plekke kreeg het fenomeen “slow food” voor mij een geheel nieuwe betekenis. Het duurde ongeveer tien minuten voordat onze bestelling werd opgenomen. Na een kwartier stond ons eerste drankje op tafel en na nog eens een half uur konden we eindelijk uitgehongerd onze lunch aanvallen. U zult begrijpen dat ik met een aan zekerheid grenzende mate van waarschijnlijkheid niet zal terugkeren naar Café ‘How slow can go?!’.
Een echte fijnproever ben ik niet. Wel ben ik erg sfeergevoelig. Een goed restaurant is voor mij dan ook niet alleen maar een tent met goed eten, maar ook een plek waar klantvriendelijkheid nog betekenis heeft. Vandaar: doe mij maar een leuke barman.
Log in om te reageren.