"De kunst is zo te leven dat het je overkomt, die klaarheid af en toe." ~ Martin Bril
Iedereen heeft zo z'n ijkpunten waaraan je kunt merken dat de zomer in aantocht is. Voor Martin Bril was dat de dag waarop plotseling alle vrouwen hebben besloten om met blote benen de straat op te gaan. De dag dat het warm genoeg is om de rokjes uit de kast te trekken en eindelijk de leggings te laten liggen. Op die zogenaamde ‘rokjesdag’ zou een man verbaasd om zich heen kijken. Aangenaam verrast door de vele blote benen zou hij beseffen dat de zomer eraan komt.
Voor een ander is het ‘terrasjesdag’, de dag dat je opeens met al je vrienden op een terras zit. In de zon nog wel. Je jas had je al over het stuur van je fiets laten hangen, die kon wel uit. En blijkbaar was je niet de enige die bedacht had dat het tijd werd om een terrasje te pakken. Pas als de zon ondergaat, verlaten jullie het terras weer. Je laat zo'n mooi plekkie niet van je afpakken. En het bier smaakte die dag als vloeibaar goud.
Er zijn ook mensen die de zomer officieel inluiden met ‘barbecuedag’. Dat is niet de dag waarop de barbecue vleespakketten in de aanbieding zijn. Meestal zitten de supermarkten er een week of wat naast. Het is vaak ook niet de dag waarop ze op de radio vinden dat het tijd is voor een BBQ-plaat. Het klinkt wel heerlijk zomers, in 't Spaans bijvoorbeeld. Hier verdwijnt de zon tegen etenstijd achter de horizon en steekt er een koud windje op. Het is pas tijd voor de allereerste barbecue als er op een warme avond gezellige mensen in de tuin zitten. Iemand besluit de BBQ aan te steken en opeens staat er geroosterd vlees op tafel. De geur van de zomer komt je tegemoet.
Voor mij word de zomer geheid ingeluid met ‘picknickdag’! Weken voor dat die dag zich aandient, kan ik het niet laten om weer wat picknickspul in te slaan. Dit jaar werd mijn picknickcollectie uitgebreid met roze bordjes en bekers, omdat ze in de aanbieding waren op een druilerige dag. Als het eindelijk ‘picknickdag’ is, heb ik 's middags al de kriebels. Tussen de bedrijven door op het werk bedenk ik vast een makkelijk picknickmaaltje. Als ik dan zonder jas naar huis fiets, heb ik ook al bedacht waar ik voor het eerst zal gaan picknicken. Ik hoef alleen nog maar als ik thuis kom alles uit de kast in de schuur te plukken. In m'n picknicktas zit altijd een kleedje, zonnebrand, mini bestek en lippenbalsem. Daar hoeft alleen nog een handdoek en wat te eten bij in. Even omkleden en ik ben klaar voor de allereerste picknick van het jaar.
Plotseling zit ik midden in de natuur aan een watertje met hapjes. Het is warm genoeg om in m'n rokje buiten te zitten. De Strowbow smaakt me als vloeibaar goud. En ik besef opeens... Het is zomer!
Tips van Miss Mustache:
* Vier de zomer en geniet van elke warme zonnestraal zolang het kan! Vergeet niet goed te drinken... Water hou je makkelijk koud met ijsblokjes in de vorm van staafjes die in je flesje passen, super handig.
* Elke salade is in principe geschikt om in een bakje mee te nemen om ergens aan het water op te eten. Voilá een picknick! Dit was mijn eerste picknickmaaltje: SaladeSperziebonenEi
Iedereen heeft zo z'n ijkpunten waaraan je kunt merken dat de zomer in aantocht is. Voor Martin Bril was dat de dag waarop plotseling alle vrouwen hebben besloten om met blote benen de straat op te gaan. De dag dat het warm genoeg is om de rokjes uit de kast te trekken en eindelijk de leggings te laten liggen. Op die zogenaamde ‘rokjesdag’ zou een man verbaasd om zich heen kijken. Aangenaam verrast door de vele blote benen zou hij beseffen dat de zomer eraan komt.
Voor een ander is het ‘terrasjesdag’, de dag dat je opeens met al je vrienden op een terras zit. In de zon nog wel. Je jas had je al over het stuur van je fiets laten hangen, die kon wel uit. En blijkbaar was je niet de enige die bedacht had dat het tijd werd om een terrasje te pakken. Pas als de zon ondergaat, verlaten jullie het terras weer. Je laat zo'n mooi plekkie niet van je afpakken. En het bier smaakte die dag als vloeibaar goud.
Er zijn ook mensen die de zomer officieel inluiden met ‘barbecuedag’. Dat is niet de dag waarop de barbecue vleespakketten in de aanbieding zijn. Meestal zitten de supermarkten er een week of wat naast. Het is vaak ook niet de dag waarop ze op de radio vinden dat het tijd is voor een BBQ-plaat. Het klinkt wel heerlijk zomers, in 't Spaans bijvoorbeeld. Hier verdwijnt de zon tegen etenstijd achter de horizon en steekt er een koud windje op. Het is pas tijd voor de allereerste barbecue als er op een warme avond gezellige mensen in de tuin zitten. Iemand besluit de BBQ aan te steken en opeens staat er geroosterd vlees op tafel. De geur van de zomer komt je tegemoet.
Voor mij word de zomer geheid ingeluid met ‘picknickdag’! Weken voor dat die dag zich aandient, kan ik het niet laten om weer wat picknickspul in te slaan. Dit jaar werd mijn picknickcollectie uitgebreid met roze bordjes en bekers, omdat ze in de aanbieding waren op een druilerige dag. Als het eindelijk ‘picknickdag’ is, heb ik 's middags al de kriebels. Tussen de bedrijven door op het werk bedenk ik vast een makkelijk picknickmaaltje. Als ik dan zonder jas naar huis fiets, heb ik ook al bedacht waar ik voor het eerst zal gaan picknicken. Ik hoef alleen nog maar als ik thuis kom alles uit de kast in de schuur te plukken. In m'n picknicktas zit altijd een kleedje, zonnebrand, mini bestek en lippenbalsem. Daar hoeft alleen nog een handdoek en wat te eten bij in. Even omkleden en ik ben klaar voor de allereerste picknick van het jaar.
Plotseling zit ik midden in de natuur aan een watertje met hapjes. Het is warm genoeg om in m'n rokje buiten te zitten. De Strowbow smaakt me als vloeibaar goud. En ik besef opeens... Het is zomer!
Tips van Miss Mustache:
* Vier de zomer en geniet van elke warme zonnestraal zolang het kan! Vergeet niet goed te drinken... Water hou je makkelijk koud met ijsblokjes in de vorm van staafjes die in je flesje passen, super handig.
* Elke salade is in principe geschikt om in een bakje mee te nemen om ergens aan het water op te eten. Voilá een picknick! Dit was mijn eerste picknickmaaltje: SaladeSperziebonenEi
Log in om te reageren.