christelijke datingsite en community

Het was een heel aardige jongen

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 30-01-2012 10:28
Van sommige edities van de straatkranten heb ik wel drie exemplaren liggen. Daarnaast ben ik donateur van zo’n tien goede doelen en geef nog regelmatig aan losse projecten. Misschien wekt dit de indruk dat ik erg begaan ben met de minderbedeelden in de samenleving. Dat is dat ook wel zo, maar eerlijkheid gebied te zeggen dat naastenliefde niet altijd het motief is.

Een greep uit mijn goede doelenlijst en hoe verkregen. ‘WNF: aangesproken op straat op een zonnige dag. Cordaid: via de telefoon: ‘Het was een heel aardige jongen’. IWAF: ‘Ik ging overstag voor Seabert het zeehondje dat ik cadeau kreeg bij donateurschap’. Tear: ergens een linkje van vroeger. Operatie Mobilisatie, hetzelfde liedje. En dan zijn er nog een paar organisaties in ontwikkelings-, zendings- , en medisch circuit op mijn lijstje waarvan de aanleiding in soortgelijke hoek ligt.

Aangezien donateurschap aangaan altijd makkelijker gaat dan donateurschap opzeggen, heeft het aantal goede doelen dat ik steun zich door de jaren heen aardig uitgebreid. Ik vind dat op zichzelf niet erg. Ben van mening dat als geld uitgeven aan leuke dingen altijd makkelijk gaat, ik over een paar euro per maand voor een goed doel niet opeens moeilijk moet gaan doen.

Maar pas begon ik te rekenen en kwam tot de conclusie dat het totaalbedrag per maand door de jaren heen toch behoorlijk is opgelopen. Dat terwijl mijn eigen inkomsten er de laatste tijd niet echt op vooruit zijn gegaan. Op het moment ben ik dan ook even nergens voor over te halen. Maakt niet uit hoe goed het doel is of hoe aardig de persoon in kwestie: ik zeg consequent nee. Voor ik het weet kan ik straks mijn eigen huur niet meer betalen. Hoewel, ik heb in ieder geval nog een stapel straatkranten in voorraad.
Log in om te reageren.
LEES OOK
De grote online verdwijntruc Pien ©
De grote online verdwijntruc
Wil jij in mijn album schrijven?! Funky Fish ©
Wil jij in mijn album schrijven?!
Testosteron en auto\'s Elizabeth Oevering ©
Testosteron en auto's