christelijke datingsite en community

Sinterklaas Is Wegbezuinigd

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 22-11-2011 09:35
De Sint staarde naar de officiële brief die voor hem lag. Toen greep hij een paar pepernoten, smeet ze woedend tegen de deur van zijn studeerkamer en plofte toen weer neer in zijn stoel. “Wat is er, Sinterklaas?” vroeg de Pakjespiet, die op het lawaai afkwam. “Dit geloof je toch niet” riep de Sint, boos en verdrietig tegelijkertijd “Ik mag volgend jaar niet meer naar Nederland komen! Ik ben weg bezuinigd!”

“Maar hoe…wat..” stamelde de Pakjespiet stomverbaasd.
“Hier, lees maar” zei de goedheiligman, terwijl hij de Pakjespiet de brief van het Ministerie gaf. Dit stond er in de brief “Vanaf 2012 gaat het nieuwe Sint-stelsel in. Dit houdt in dat de “oude” Sinterklaas wordt afgeschaft. Met het huidige Sint-stelsel kunnen de kinderen te makkelijk fraude plegen, bijvoorbeeld door de schoenen van hun ouders zetten. Door het nieuwe Sint-stelstel kan worden bezuinigd op de reis vanuit Spanje, de stoomboot, de Pieten, de schimmel, de mijter en staf, en het Huis van Sinterklaas. Er wordt uitgegaan van ‘Zuinige Sintheid’, dat wil zeggen de taken van de Goedheiligman en zijn Pieten (het nachtelijk lopen op de daken, de expertise-kennis van het Grote Boek, de zorg voor de talloze kadootjes) worden overgedragen aan de drie- tot zesjarigen zelf. Deze kinderen dienen Sint en Piet samen te voegen tot één heiligman, genaamd Sinterpiet, met een halve muts en een halve mijter. Chocoladeletters en marsepein worden opgeheven en het budget voor pepernoten zal worden teruggebracht tot 1 pepernoot per kind. Wanneer er niettemin één enkele ‘echte’ Sint Nicolaas uit Spanje naar Nederland komt varen, acht de regering zich niet verantwoordelijk voor het financieel ondersteunen hiervan en dient deze Sint 12000 euro (en NIET in chocoladegeld) te betalen.”

“Dat kan de regering toch niet maken!” riep de Pakjespiet “U komt hier al eeuwen! Wat is Nederland zonder Sinterklaas, zonder 5 December?”
De Sint slaakte een diepe zucht. “Tja, ik weet het ook niet, Piet” zei hij. “En weet je waar ik me nog wel het meest boos over maak? Al deze jaren kom ik naar Nederland, omdat ik de beschermheilige van de kinderen ben, daar doe ik het voor...In al die eeuwen heb ik de regering nooit ook maar één rekening gestuurd!”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Weg van de mistige velden Chris ©
Weg van de mistige velden
Moeite met overgave Pixabay ©
Moeite met overgave
\
"Goed management begint bij jezelf"