christelijke datingsite en community

Gezonde Sigaretten

Column door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 02-06-2011 08:23
Wie deze titel leest zal twijfelen aan mijn vermogen reëel na te denken. Iedereen weet immers dat roken ongezond is en dat sigaretten je lichaam verwoesten. Het is een statement waar men het wereldwijd over eens is. Roken is slecht voor je, en je moet er zo snel mogelijk mee stoppen. Natuurlijk zijn er allerlei manieren om je daarbij te helpen. Nicotinepleisters, nicotinekauwgom, nicotinepilletjes, laserbehandeling en zelfs acupunctuur schijnt te helpen.

Niet alleen in Nederland is roken een probleem dat de volksgezondheid bedreigt. Er zijn veel meer landen die met dit verschijnsel kampen. Neem bijvoorbeeld Nieuw Zeeland. Veel mensen daar roken van kinds af aan. Dat verklaart ook waarom er zoveel gerookt wordt in de gevangenissen. Maar liefst 70% van de gevangen rookt. Sigaretten kopen mogen de gedetineerden niet meer, maar veel mensen krijgen van familieleden en vrienden pakjes tabak toegestopt.

Vanaf 1 juli is roken helemaal verboden in de gevangenissen van Nieuw Zeeland. Alle gedetineerden die verslaafd zijn aan roken zullen iets aan deze verslaving moeten doen. Roken is niet meer toegestaan en zelfs strafbaar. Mensen kunnen er zelfs extra strafmaatregelen bovenop krijgen. Toch laat men de mensen daar niet helemaal aan hun lot over. Er worden namelijk gezonde sigaretten uitgedeeld aan degenen die daar behoefte aan hebben.

Uiteraard zal dit verschijnsel een revolutie zijn wereldwijd, als het blijkt te werken. Maar wat zijn dit nou precies voor sigaretten? Eigenlijk is het concept heel simpel. Men neme een wortel, (ja, je leest het goed, gewoon even langs de groenteboer) en snijdt er dunne repen af. Dit neem je in je mond en dan gaat de verslaving vanzelf over. Je hebt niet eens meer een aansteker nodig, en als je ‘uitgerookt’ bent kan je de sigaret zelfs opeten!

Volgens de voorzitter van de vakbond van gevangenisbewaarders is het voor rokers vooral belangrijk dat men iets in de mond heeft en dus geen sigaret opsteekt. Dat verklaart ook waarom veel mensen lolly’s eten als ze proberen te stoppen met roken. Bovendien is het een goedkope oplossing voor de gevangenis. Uit een flinke wortel kunnen maar liefst 16 stickies gesneden worden! Alle gedetineerden krijgen 2 wortels per dag om er voor te zorgen dat ze zo snel mogelijk van de verslaving af zijn. En ach, we moeten maar zo denken: baat het niet, het schaadt ook niet!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Lekker Ouderwets marije knevel ©
Lekker Ouderwets
Zorgen Voor Morgen Eeuwen Later unknown ©
Zorgen Voor Morgen Eeuwen Later
Stalker Miss Fish ©
Stalker
Reacties (3)
  • Rokers krijgen in ieder geval veel frisse lucht binnen tegenwoordig.
    Ik zie ze tenminste om de haverklap op straat staan, weer of geen weer haha. Een stuk gezonder dan vroeger volgens mij.

    Ik ben blij dat ik er nooit aan begonnen ben.
    Gjalt-J | 02-06-2011 | 17:15 | NL
  • die wortels was het eerste waar ik aan dacht toen ik je titel las, ik zou een paar collega's ook wel een wortel cado kunnen geven.
    maar of dat goed zou zijn voor de arbeidsverhoudingen?
    MissMimosa | 02-06-2011 | 10:08 | NL
  • ha ha ha ha ha ha
    Mr Raven | 02-06-2011 | 08:59 | NL