christelijke datingsite en community

De beste wensen!

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 24-12-2014 10:14
Na een lange werkdag loop ik naar huis en trek ik mijn brievenbus open. Het is maandag, oftewel reclamefolders-in-een-overbodige-plasticverpakkingdag. Maar deze keer vind ik wat anders in mijn brievenbus. Het is kleurrijk, er zit een kerstzegel op en mijn naam staat er handgeschreven op. Ik loop door en plof neer op de bank. Vol nieuwsgierigheid maak ik de envelop open. Een kerstkaart! Voor mij! "Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!" staat er op. Het is geen toeval, want een dag later krijg ik weer een kerstkaart. "De Beste Wensen! xoxo" staat er liefdevol in gekrabbeld. Tijd voor mij om kerstkaarten terug te gaan schrijven.

Omdat ik mijn kerstkaarten digitaal maak en stuur, hoef ik niet mij door ellenlange rijen in de winkel te wurmen om een keus te maken uit 100 soorten kerstkaarten, variërend van kitscherige kunst tot happy honden, kaarten die altijd een ideaalbeeld van kerst schetsen (althans volgens de tekenaar). Ik ga eerst bedenken wat ik mensen wil wensen. Eigenlijk wil ik iedereen persoonlijk wat wensen. Niet omdat ze niet weten dat ik ze niet een gelukkig leven wens, maar om zelf sociaal te zijn. Maar wat wil ik mensen wensen?

• Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar: dat is zo doorsnee. Bovendien als prettig je norm is, dan ben je niet zo ambitieus. Aan de andere kant, als je gehele nieuwjaar gelukkig moet zijn, dan is de wens bij voorbaat vergeefs.
• Fijne kerstdagen: Als kerst alleen maar fijn moet zijn, en er niets meer is dan fijnheid, dan is dit een prima wens. Suggestie om de dagen door te brengen: in het Ikea Ballenbad.
• De beste wensen: Natuurlijk niet te verwarren met "De goede wensen", maar wat zijn deze wensen dan? Een huis, een auto, geluk in de liefde, een goede kop koffie? En sta ik echt zo close bij je dat ik goede wensen oversla en je gelijk de allerbeste wensen wens? Voor ik dit op ga schrijven, ga ik eerst een jaar stage lopen bij een geest in een olielamp.
• Happy holidays: Ooo ja, vakantie! Daar gaat het natuurlijk om, uitslapen en lekker eten. Maar dit ga ik niet schrijven, want dan moet ik mensen ook kaarten gaan sturen met de voorjaars-, zomer en herfstvakantie. En ik moet checken of mijn vrienden echt vakantie hebben en geen extra shift tijdens kerst moeten draaien.

Naast deze standaard wensen wil ik ook nog een christelijke boodschap meegeven. Kerst is tenslotte een christelijk feest: Jezus is geboren! (Al ga ik niet mensen beschuit met blauwe muisjes sturen). Uiteindelijk ben ik er uitgekomen. Ik wens jullie heel graag het onderstaande.

Moge je feestdagen gevuld zijn met geluk, liefde en betekenis!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Even doorzakken Chris ©
Even doorzakken
De kleine dingen die het doen Funky Fish ©
De kleine dingen die het doen
Afscheidswoorden Pixabay ©
Afscheidswoorden