christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

sunset, Blauwtje ©

Hoe ik al bijna al mijn vrienden verloor

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 87 | funked: 2 | reacties: 5
Of eigenlijk: hoe het leven soms rare wendingen neemt.

Ja, ondanks die nogal chronische vermoeidheid die mij tart (en nog een lading tegenzitters) was ik aan het begin van deze eeuw heerlijk in de weer. Lekker op msn, naar uitjes, leuke dingen doen met nieuwe vrienden. Buzzing! Yeah.

Tot ergens 10 jaar geleden de stekker eruit ging. Welke stekker? En waar uit? Mijn psychische energie was nu ook erdoor net als de fysieke, en daar ging die stekker uit mijn sociale leven. Ik werd professioneel kluizenaar. Okay dat laatste is een flauw grapje. Maar ik zat voornamelijk alleen thuis, ook al heb ik een grote familie en trouwe vriendinnen. Het zit zo: er waren zware tijden aangebroken. En persoonlijk zelfs de zwaarste tijden in mijn leven. Maar ze waren er voor me ook al voelde ik me verloren en alleen gelaten.

Maar nu, na de herfst en de winter, is het opnieuw lente. Ja, ook in mijn leven. Zo voelt het: de zon mag schijnen na dat grote verdriet en die diepe eenzaamheid. Het is als een nieuw hoofdstuk, met een frisse wind door mijn levenshuis. En ik voel het! Er is ruimte voor nieuwe avonturen. Wandeltochten, uitjes naar musea, uit eten. Maar dan samen.

Misschien vraag jij je het ook af: hoe maak je vrienden? Of: hoe onderhoud je contact met oude vrienden? Hoe hernieuw je het contact met vrienden van vroeger? Ik heb inmiddels al heel wat internet zoektochten erop zitten. Het zijn mooie tips. En al dat lezen is als een gebruiksaanwijzing van een keukenmachine zonder een gerechtje ermee te maken.

Dat is waarom ik een serie wil schrijven. Over hoe al die tips uitpakken in de praktijk. Jullie zouden er misschien ook wat aan kunnen hebben. Zelfs als je niet op zoek bent naar vrienden maar naar een partner kun je er wat aan hebben, blijkbaar, want: de relaties die het duurzaamst zijn zijn de relaties waar sprake is van diepe vriendschap. (Ja, ik trap wel eens open deuren in smiley )

Conclusie: Een nieuwe fase in mijn leven, lente. Tijd voor nieuwe contacten, maar ook sociale verdieping met mijn waardevolle vriendinnen. Het is een avontuur waarover ik wil delen in een serie blogs de komende tijd. Spannend!

Enkele vragen:
Ben jij wel eens op zoek geweest naar nieuwe contacten?
Wat heb jij toen gedaan?
  • Onderbroeken

    "Hij wisselt vaker van vriendinnetje dan van onderbroek." smiley Ik dacht dat dat fenomeen dus alleen bij heerschappen voorkwam, maar ik heb de vro...
  • Hip! En Christen...

    Stel, je bent hip! En ook nog eens christelijk en je komt uit Amsterdam. Of omstreken. En je bent... *tromgeroffel*... alleenstaand! Of alleengaand. Of single. Of, naja, gewoon "even zonder partner" (ezp). Dat is prima toch? Niks mis me...
  • Doordeweeks Zomers Uitje!

    Ineens hadden we het... Als we geen vlinders in onze buik voelen, dan zoeken we ze gewoon op! Jeannie en ik keken elkaar aan en voelden ineens kriebels in de buik. "Maak jij het uitje aan?" vroeg ik. Natuurlijk, want zij wist waar de mooist...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01