christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Nou, ivm mijn goede voornemen dan maar: ready to run! , Blauwtje ©

Doordeweeks Zomers Uitje!

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 2869 | funked: 3 | reacties: 6
Ineens hadden we het... Als we geen vlinders in onze buik voelen, dan zoeken we ze gewoon op! Jeannie en ik keken elkaar aan en voelden ineens kriebels in de buik. "Maak jij het uitje aan?" vroeg ik. Natuurlijk, want zij wist waar de mooiste exotische fladderaars te vinden zijn. In Leidschendam!

Later dacht ik nog... "Weet je... Zou het niet gewoon leuk zijn om eventuele vlinders, dan wel uit de vlindertuin, dan wel die je ineens in je buik voelde, te bespreken bij een after-butterfly glaasje rosé? Ook daar kwam Jeannie met een oplossing: Meneer Jansen Heeft Het Antwoord. "Uh, ik ben niet zó goed in rekenen hoor?" sputterde ik nog wat tegen, maar inderdaad, na wat onderzoek bleek dat Meneer Jansen wel degelijk raad wist met Franse Roseetjes, Irish Coffee, Belgisch Bier en Nederlandse Pepermuntthee. (Ja, en ik zeg hier alvast dat ik stug bleef doorvragen naar Marokkaanse Muntthee, want dat allitereert zo lekker).

En zo gebeurde. Dinsdag trokken gelukkig nog niet vóór dag en dauw de vlinderzoekers door het land, het verslag vind je in het blog van Martijn. Dat nota bene "Kippenhok" heet, want laten we wel wezen, Martijn was toch maar met vier lekkere chickies op pad. Iedereen ging weer zijns weegs en Jeannie en ik maakten ons op voor een enerverend deel II in hartje Leiden.

We aten nog snel een heerlijke Turkse hap met de hooggeëerde PvdE, en gingen op stap naar meneer Jansen. Daar stond Lodewijk ons al op te wachten. Hij had er zin in. We werden terstond nog enthousiaster! Achterin hebben we onze eigen Funky Corner geannexeerd en daar waren we eerst in kleine groepjes aan het kennis maken, maar voor de dames en heren die al in de chatroom hier op FF tijd spenderen: dat maakt het reallife contact gelijk een stuk vrolijker.

We hebben twee tafels aan elkaar gezet en toen werd het wel héél knus. De roseetjes en colaatjes waren niet aan te slepen, want de keel moet gesmeerd worden bij zulke goede gesprekken. Ik weet ondertussen weer wat meer over bijvoorbeeld Chassidische Joden. En ik denk anderen weer over de Herziene Statenvertaling.

Te vroeg moesten we weer huiswaarts. Ik ben zelfs nog teruggekomen in Amsterdam dankzij een zeer aardige vriend van een Funky Fish en heb nog nét de laatste metro gehaald. Toen viel ik erg moe mijn vissenmandje in en heerlijk gedroomd over vlinders, gezellige fishies en roseetjes.

Ja, wie weet, gauw weer op zoek naar antwoorden van Meneer Jansen (of gewoon gezellig naar Annie's Verjaardag) in Leiden! Niet alleen leerzaam maar vooral heel veel fun!
  • Hip! En Christen...

    Stel, je bent hip! En ook nog eens christelijk en je komt uit Amsterdam. Of omstreken. En je bent... *tromgeroffel*... alleenstaand! Of alleengaand. Of single. Of, naja, gewoon "even zonder partner" (ezp). Dat is prima toch? Niks mis me...
  • Liever verliefd

    "Blauwtje, ik heb een vraagje." "Ik ook, ik heb er wel meerdere eigenlijk." "Maar ik heb een vraagje aan jou. Kan ik hem stellen?" "Was dat de vraag?" "Ah nee hè, doe niet zo flauw!" *di...
  • Summer Blog: Nostalgia

    Ik had dit graag in het Hebreeuws geschreven. Of misschien ook wel in het Spaans. Zelfs in het Duits was het nog mooi geweest. Maar ik schrijf dit in Nederlands. Omdat ik dan die zomer blijvend herbeleef, opnieuw en opnieuw. Vroeger, lang geleden, de...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01