christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Groene vingers, Adriano ©

De bekering van de man met de balk in zijn oog (2)

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 143 | funked: 2 | reacties: 0
De jongeman is een man geworden van middelbare leeftijd. Inmiddels leeft hij met God, Jezus Christus en de Heilige Geest. Hij heeft veel dromen over zijn tijd in de winkel, een terugkerende droom. Hij lijkt het maar niet los te kunnen laten.

Op een nacht droomt hij het volgende:
De baas vertelt in de droom iets dat respectloos is voor vrouwen. Daar wordt de jongeman heel erg boos over, furieus. Zijn vriendin die lijkt op de vriendin uit die tijd, maar met de mond en intelligentie en wijsheid van een gelovige vrouw, komt voor hem op. Zij houdt een lang pleidooi voor hem. De jongeman vraagt aan de compagnon of hij achter de baas staat, die zegt van wel en begint bijbelse teksten te delen. Iedereen aan de tafel is tegen het koppel. Tot er een groep vrouwen binnenkomt die partij kiezen voor de vrouw en jongeman.
Het volgende beeld is dat de jongeman de baas zijn nek omdraait. Steeds iets verder tot hij niet meer ademt en zijn nek breekt. Dan slaat hij op de vlucht. Hij ziet mensen en is bang herkend te worden. Hij denkt dat hij op tv is geweest en iedereen het weet. Hij komt langs zijn huis waar boeken staan. En een patrouille met Amerikaanse soldaten die zijn ID vragen. Ze herkennen hem niet.

Dat is het einde van de droom.

Ergens diezelfde dag leest de jongeman een strip over het leven van Jezus. Hoe Jezus gelijkenissen vertelde. Hij schrijft op wat Jezus zegt: “ Een oog voor een oog en een tand voor een tand! Maar ik zeg: neem geen wraak op iemand die jou kwaad doet. Als iemand je op je rechterwang slaat, laat hem dan ook je linkerwang slaan. Als iemand je shirt wil, geef hem dan ook je jas. En: Haal eerst de balk uit je eigen oog, dan kun je duidelijk genoeg zien om de splinter uit iemand anders zijn oog te halen.”

Ineens ziet de man iets. De balk in zijn eigen oog heet, eerlijkheid naar anderen. Hij dacht altijd dat hij het slachtoffer was en de baas de dader. Maar net nu hij de zoete wraak proefde in de droom, nu hij de ultieme boosheid heeft gevoeld, nu komt hij tot een harde conclusie: Hij is de dader, en zijn baas slachtoffer. Waar hij altijd dacht dat zijn baas oneerlijk was, was hij zelf geen haar beter. Hij was zelf oneerlijk tegen anderen over zijn relatie met de vriendin. Hij loog daarover tegen ieder die er naar vroeg. Waar hij altijd dacht rechtschapen te zijn. Een deugd die hij hoog in het vaandel had staan. Al die tijd dacht hij dat zijn baas de bad guy was, en hij the good guy. Maar het was een leugen en die droom vertelt hem dat.

Hij vermoorde zijn baas, vergold kwaad met kwaad. Precies waarvan Jezus het tegenovergestelde deed. Maar hij had ook jarenlang een oordeel over de daden van zijn baas en de onterechte eerlijkheid waar hij zei zelf over dacht te beschikken. Jarenlang is hij op de vlucht geweest voor zijn eigen realiteit. Een realiteit waar hij diezelfde avond in gebed vergeving voor vraagt. Eindelijk is de vloek die op hem rustte verbroken. Het is 30 januari 2022. Er is 28 jaar verstreken.
  • De natuur in alle dingen

    De natuur in alle dingen Diep verscholen op de derde rij achter het kiemend hout verstopt zij zich: weemoed het gevoel dat recht doet aan de natuur van mensen aan de vraag wie jij en ik hier vandaag eigenlijk zijn ...
  • De bekering van de man met de balk in zijn oog (1)

    Er was eens een man die voor een baas werkte. Hij was blij dat hij een eigen winkel kreeg van de baas, die had meerdere winkels in kleding en hij stelde hem als filiaalhouder aan over zijn bezit. De jonge man was enthousiast en had veel potentie zo b...
  • Het hart van alle dingen

    Ik ben in de lappenmand. Een gezegde dat bij mij opborrelt deze middag. Zou de betekenis even op moet zoeken, ‘ziek zijn’ staat er. Sinds vorige week woensdag voel ik me niet goed. Een pijn die ik door de dag heen voel, op een plek onder ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01