christelijke datingsite en community

 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Wim Seinen, Willem-Anne ©

Mijn niveau van geluksbevinding (blogwedstrijd)

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 161 | funked: 4 | reacties: 2
Enkele jaren participeer ik in een landelijke organisatie "Mijn kwaliteit van leven.nl" Het is vooral een organisatie die in het leven is geroepen als hulpmiddel voor ouderen om in het oog te houden de mate van zorg, die mensen naar gelang zij ouder worden, nodig hebben.
Toen ik nog mantelzorger was, ben ik daar nog korte tijd blogger geweest.
Nu vind ik het interessant om jaarlijks een lange lijst van meer dan honderd vragen in te vullen om oog te houden op het niveau van mijn zelfstandigheid.

Mijn hele leven heb ik het altijd bar interessant gevonden alle mogelijke lijstjes in te vullen omtrent de mate van aanleg en onze mate van welbevinden. Misschien laat dat ook iets zien, een mate van innerlijke onzekerheid. Het zij dan zo.
Maar, wanneer ik de lange enquête invul dan krijg ik steeds toch een plezierig gevoel het hoge cijfer wat mij toebedeeld is.

Begon het met 8.3, een jaar later was dat 8.5 en twee weken geleden 8.1.
Aangezien ik met 14 maanden tachtig hoop te worden, dan vind ik dat zo gek nog niet.
Ik voel me bevoorrecht dat een belangrijke mate van mijn geluksbevinding ontleend wordt aan een duurzaam huwelijk waar we in de achterliggende vijftig jaren veel in geïnvesteerd hebben. Alle mogelijke crises hebben we overwonnen. Niet omdat we in onszelf zo goed waren, maar omdat we beiden putten in de Krachtbron die buiten onszelf ligt.

Niets veranderlijker dan iemands cijfer hoe gelukkig je bent. Het is alleen maar genade als je die Ene kent, Iemand met wie jij je leven mag delen en, voor zover je getrouwd bent, transparant bent naar elkaar
 • Met al mijn wegen zijt Gij vertrouwd

  "Met al mijn wegen zijt Gij vertrouwd", die zinsnede vind je in Psalm 139. We hebben er nu bijna precies een jaar corona-tijd op zitten, en, eerlijk gezegd vind ik het een hele kluif om er wat van te maken. De meeste winters loop ik wel ...
 • De wonderbaarlijke invloed van dromen

  Ik heb net een recente blog van Adriano weer herlezen over dromen. Ik blijf het een intrigerend onderwerp vinden. Meestal vervluchtigen 'mijn' dromen veel te snel en kan ik me dit later niet meer herinneren, uitzonderingen voorbehouden. Echter, vann...
 • Corona-tijd en Hemel-tijd

  Het is druk aan de hemelpoort. Zielen komen af en aan. Hemelse nieuwsberichten, ongehoord. Nieuws om bij stil te staan. Het kan je zo maar overkomen. Je hebt even niet opgelet. Stond op straat even te dromen en werd op je nummer gezet. Ee...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01