christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Zelfportret, Willem-Anne ©

De wonderbaarlijke invloed van dromen

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 390 | funked: 1 | reacties: 3
Ik heb net een recente blog van Adriano weer herlezen over dromen. Ik blijf het een intrigerend onderwerp vinden. Meestal vervluchtigen 'mijn' dromen veel te snel en kan ik me dit later niet meer herinneren, uitzonderingen voorbehouden.
Echter, vannacht had ik een paar korte dromen, die me een tijdje bleven bezig houden.

Ik bezocht , of, kwam terecht, in een soort van jongeren conferentie. Het gebouw waar zich dat afspeelde, leek wel op het gebouw van onze eigen kerk 'de Vluchtheuvel' in Arnhem. Ik zag in de verschillende ruimtes hele groepen jongeren, mezelf incluis, geïnspireerd en betrokken met elkaar in gesprek. Het grappige was, dat het voornamelijk jongeren waren. Ikzelf bevond me ook zestig jaren terug in de tijd.
Plots, met een gevoel van angst realiseerde ik me, niemand houd afstand van elkaar. Een paar jongeren stonden nog buiten de deur, óók met elkaar te praten, en ik richtte me tot hen met het verzoek om alarm te slaan om de conferentie gangers te waarschuwen, dat ze afstand van elkaar moesten houden om wille van ons levensbehoud.

Toen werd ik wakker. De droom was heel levendig.

Later in de nacht kwam ik weer in (een) christelijke conferentie terecht. Ik weet niet of dit dezelfde was. Een vrouwelijke deelnemer, die een bepaalde levenssituatie met me deelde, vroeg me of ik 'een woord van God' (in charismatische kringen noemen we dat een profetie) over haar wilde uitspreken. Dat durfde ik niet. Ik zegde haar toe, dat ik in de komende week de Here God zou raadplegen en, misschien zou Hij me dingen duidelijk maken.

Op een gegeven moment realiseerde ik me, dat ik m'n zakbijbel ergens had neergelegd en ik wist niet meer, waar. Dat vond ik reuze vervelend. In dat conferentiecentrum zou binnen enkele minuten een nieuwe groep aankomen en wij moesten dan het centrum verlaten hebben.
Vaag begon het in mijn bewustzijn te schemeren, dat ik aan het dromen was en mijn zakbijbel geen gevaar liep. Opgelucht werd ik geleidelijk aan weer wakker om een kort moment daarna weer lekker door te slapen.

Ik vond het relaxed voor mezelf deze paar dromen, dan is het net of je voor een heel korte tijd in een parallelle wereld bent aangeland.
  • Mijn niveau van geluksbevinding (blogwedstrijd)

    Enkele jaren participeer ik in een landelijke organisatie "Mijn kwaliteit van leven.nl" Het is vooral een organisatie die in het leven is geroepen als hulpmiddel voor ouderen om in het oog te houden de mate van zorg, die mensen naar gelang ...
  • Corona-tijd en Hemel-tijd

    Het is druk aan de hemelpoort. Zielen komen af en aan. Hemelse nieuwsberichten, ongehoord. Nieuws om bij stil te staan. Het kan je zo maar overkomen. Je hebt even niet opgelet. Stond op straat even te dromen en werd op je nummer gezet. Ee...
  • Toen het stiller werd om haar heen

    Ze was een geliefde verschijning in het stadje waar ze woonde. Al heel veel jaren waren ze onafscheidelijk verbonden met elkaar. Zij en haar partner. Als je de één zag, dan zag je ook de ander. Het aparte van hun relatie was dat ze ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01