christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Ik kan niet flirten

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 2231 | funked: 1 | reacties: 3
Onlangs was de populaire "pickup-artist" Julien Blanc in het nieuws, omdat hij Groot-Brittannië niet in mocht. Deze versiergoeroe leert mannen namelijk hoe ze vrouwen het bed in krijgen, middels seksistische en vrouwonvriendelijke methoden. Zo is de Amerikaan ervan overtuigd dat vrouwen vernederd willen worden. Een van zijn tips is om een vrouw in een wurggreep te nemen om te laten zien dat een man fysiek overwicht heeft.

Of dit nieuws over Julien Blanc allemaal klopt, kun je zelf googlen. Ik ben geen onderzoeksjournalist en wil geen blog schrijven over Blanc, maar over de vraag waarom er behoefte is aan versiercursussen?
Ik zelf ben geen ster in flirten en versieren. (Zie het boek: Gênante Verhalen Van Chief Funk) Ik had best een cursusje kunnen gebruiken in mijn single-jaren. Ik snap de vraag naar dit soort cursussen dan ook wel.

Ik begon met flirten in mijn tienerjaren middels het schrijven van liefdesbrieven en gedichten. Ik moest ergens beginnen en dit leek me wel een veilige manier. De brieven werden wel geapprecieerd door de dames, maar ik was te verlegen om door te pakken.
Toen ik twintiger was, durfde ik nog steeds niet goed om op vrouwen af te stappen. Ik probeerde vrouwen te versieren op datingsites met grapjes en complimentjes. Dit had het rendement van een oud zonnepaneel, maar er gebeurde tenminste iets. Van de dates die hieruit voortkwamen, leerde ik meer over vrouwen, flirten en versieren. En ik leerde mezelf beter kennen; niet onbelangrijk voor effectief daten.

Rond mijn dertigste groeide mijn zelfvertrouwen en durfde ik wat makkelijker op vrouwen af te stappen. Ik was er nog steeds geen ster in (Michelin zou er niet voor langskomen) maar toch. Zo raakte ik aan de praat met een leuke vrouw uit de sportschool, die ik jaren daarvoor een keer, out of the blue, een liefdesbrief had gestuurd en waar ik toen dus nooit op af had durven stappen. Ze herinnerde zich de brief nog, en al pratende kwam ik erachter dat ik best kans had gemaakt, als ik toen meer lef had getoond.

Nu ben ik eind dertig en geef ik op de komende Funky Fish singlesconferentie een workshop online-daten. Wie had dat gedacht? Je zult begrijpen dat het met name zal gaan over hoe het niet moet smiley Hoe je wel online flirt en dergelijke hoop ik samen met jullie te achterhalen. Uiteraard heb ik zo mijn ideeën hierover als "ervaringsdeskundige" en oprichter van Funky Fish.

In mijn opinie is de les die we kunnen trekken uit het bestaan van rare flirtcursussen van mensen als Julien Blanc, is dat we het er - als mannen en vrouwen - te weinig met elkaar over hebben. Als we het over flirten hebben, dan staan we meer tegenover elkaar en begrijpen we elkaar niet, dan dat we er met zijn allen om moeten lachen en plezier aan beleven.

Tot slot. We hebben ook een ontzettend leuke (offline) flirtworkshop met Leon Oosterhuis op de singlesconferentie. Deze workshop was vorige keer een groot succes en ook nu stromen de aanmeldingen binnen. Wacht dus niet te lang met boeken!
  • Workshop realistisch internetdaten

    2016 is begonnen. Een nieuw jaar met nieuwe kansen en voornemens. Zo hoop ik wat kilo’s te droppen (kansloos project) en ga ik weer mijn uiterste best doen om samen met mijn team Funky Fish nog beter en mooier te maken. Er liggen dan ook behoor...
  • Terugblik op Funky Singles Conferentie

    Op 20 - 22 juni vond de eerste Funky Fish Singles Conferentie plaats. Waarschijnlijk heb je dit wel meegekregen, en misschien heb je zelfs overwogen om er naar toe te gaan. Nieuwsgierig of het een succes was? Daar kom ik zo op. Allereerst wil ik e...
  • Het avontuur dat Singles Conferentie heet

    Een singles-conferentie organiseren, hoe komen jullie daar nu bij? Ik hoor het je denken. Nou, het begon in 2012 toen ik Aukelien ontmoette. Haar boek Single In De Kerk kwam uit en de uitgever had mij gevraagd om een voorwoord te schrijven, wat ik da...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01