christelijke datingsite en community header
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Ik en mijn schatje :-), ChiefFunk ©

Het avontuur dat Singles Conferentie heet

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 3336 | Funked: 2 | Reacties: 4
Een singles-conferentie organiseren, hoe komen jullie daar nu bij? Ik hoor het je denken. Nou, het begon in 2012 toen ik Aukelien ontmoette. Haar boek Single In De Kerk kwam uit en de uitgever had mij gevraagd om een voorwoord te schrijven, wat ik dan ook heb gedaan. Het boek deed me beseffen, dat er inderdaad weinig aandacht is voor singles in de kerk. Het gaat bijna altijd over het gezin.

Funky was in die periode ook een weg ingeslagen om meer voor de singles te betekenen. Zo hebben we een handleiding internetdaten online gezet, en zijn we weer begonnen met feestjes. Verder heeft in 2013 een aantal studenten Pastorale Hulpverlening onderzoek gedaan onder de Funky Fish leden naar hun hulpvraag. Allicht herinner je dit onderzoek nog? Het aantal deelnemers aan dit onderzoek was, tot onze verbazing, ontzettend hoog. En ook de uitkomst verraste ons. Wat bleek: meer singles dan we dachten, voelen zich regelmatig eenzaam, zijn bang om alleen te blijven, snappen niet wat God met hun leven wil, hebben moeite om hun seksuele gevoelens een plek te geven, et cetera.
Ik zie mezelf als een positieve, leuke man. En ik zag me vroeger zeker niet als “wanhopige single”, maar ik herkende de uitkomst van het onderzoek wel. Ik werd er een beetje verdrietig van en vroeg me af: waarom hebben we het met elkaar hier zo weinig over? Schaamte? Of weten we simpelweg niet wat we hierover moeten zeggen?

Toen Carlino, directeur van christelijk conferentiecentrum De Betteld, in februari bij ons op kantoor langskwam en voorstelde om samen een conferentie op te zetten, was het antwoord al snel Ja. Een conferentie voor singles sluit heel goed aan bij onze missie om vrijgezellen te ondersteunen bij het daten, en het single-zijn. Inmiddels hebben we een mooi programma staan met professionele sprekers, en kun je je aanmelden. Ik ben zeer enthousiast over deze conferentie! Ik heb er ook heel veel zin in, want Funky Fish uitjes zijn altijd heel gezellig smiley

Misschien denk je nu wel: mooi verhaal Chief, maar het is niets voor mij. Begrijpelijk. Dat had ik een paar jaar geleden, in mijn single-periode, waarschijnlijk ook gedacht. Ik had mijn rug gerecht onder het motto: deze zwaar aantrekkelijke, super intelligente jongen dopt zijn eigen boontjes wel!
Inmiddels heb ik de ware gevonden, ben zeer gelukkig, en ben deze maand getrouwd. Op mijn 37ste. Dat is 21 jaar na mijn eerste kus! Ik heb daten, communiceren, relaties-onderhouden, en zo veel meer, geleerd met vallen en opstaan. Heel veel mooie en spannende avonturen beleeft, maar ook diepe dalen gekend. Naar God staan schreeuwen. Mensen verdriet gedaan. Mijn seksuele driften niet altijd onder controle kunnen houden. Eenzaam gevoeld. Et cetera. En daar had ik wel wat meer ondersteuning en onderwijs bij kunnen gebruiken. En ik had het eerder moeten delen. Ik zou daarom zeker naar de conferentie gaan. Het is een investering in jezelf, in je relaties en in je toekomst! En wie weet ontmoet jij wel de ware tijdens dit weekend, onder het genot van een drankje, zomerse muziek en een potje Party & Co.

Over toekomst gesproken. Dit jaar word ik vader en mijn zoon zal later, na zijn eerste kus, misschien niet meteen de ware vinden, maar wel met meer kennis en een goed vangnet het avontuur instappen dat daten heet! Ik ben nu al benieuwd waar hij mee thuis komt smiley

Update 16-12-2015: De singlesconferenties zijn een succes. En met Valentijn is alweer de derde singlesconferentie! Komt allen! En ik ben inmiddels vader van een prachtige zoon smiley
Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
 • Terugblik op Funky Singles Conferentie
  Op 20 - 22 juni vond de eerste Funky Fish Singles Conferentie plaats. Waarschijnlijk heb je dit wel meegekregen, en misschien heb je zelfs overwogen om er naar toe te gaan. Nieuwsgierig of het een succes was? Daar kom ik zo op. Allereerst wil ik e...
 • Nerd Fest Fotoshoot
  Funky Fish Nerd Fest deel 2 komt er aan! Na een geslaagd nerd feestje vorig jaar in Zwolle komt er 11 april een vervolg in Nijkerk. Ik kijk er naar uit, want ik heb goede herinneringen aan het eerste Nerd Fest: de sfeer was top, de muziek briljant en...
 • Funky Fish Jubileumfeest
  Hierbij mijn speech van afgelopen vrijdag, omdat niet iedereen die ik wilde bedanken op tijd of aanwezig was. Oh, en let niet op de spelfouten en grammatica. Het is een speech heh, geen literatuur. ----------------- Welkom allemaal, Leuk ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01