christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Fotosessie met chiefs van de 30+ school, Rob ©

Workshop "hoe organiseer ik een uitje"

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 3400 | funked: 1 | reacties: 4
Wat leuk zeg, al die uitjes die er zijn! Goed bezig, mensen! smiley

Nu doe ik zelf ook wel eens een duit in het zakje door een gelegenheid te creëren voor mensen om elkaar te ontmoeten. Altijd fijn om wat te kunnen bijdragen aan het weelderige aanbod hier op Funky Fish.

Wat me helaas wel vaak opvalt is dat mensen onder de uitjes aangeven dat ze er niet bij kunnen zijn: "Het is te ver!", "Waarom organiseer je niet eens wat bij mij in de buurt?" tot "Ik heb dat weekend de kinderen, kun je het niet voor mij omzetten naar het oneven weekend?" Voor al dat gejammer is natuurlijk wel wat te zeggen, maar als ik het in je achtertuin organiseer, is het weer te dichtbij. Of kan je niet omdat je toch een verjaardag hebt. Of heb je de kinderen toevallig voor de verandering óók het even weekend.... ga zo maar door. Te vaak heb ik plannen gewijzigd op verzoek, ik kan je zeggen: dát is dus niet de oplossing.

Wat de oplossing dan wel is voor het gebrek aan uitjes in JOUW regio en/of op de data dat jij net wel kan? Ja, dat is zélf organiseren!

Voor de beginner klinkt het vast alsof ik hem toespreek in vloeiend JavaScript (tenzij je dat natuurlijk prefereert...). "Zelf organiseren, ik dacht dat alleen de elite-fishies zich daarmee bezig mochten houden," hoor ik je al zeggen. Helemaal onwaar!!! Heb jij internet, een telefoon en ben je goudvis op Funky Fish? Dan heb je álles om zelf je eigen uitje te organiseren bij de hand!

Hier volgt het stappenplan voor een meeting in bijv. een Grand Café:

1. Wil je het niet alleen doen? Zoek dan een uitjes-partner (bijv. eentje die goudvis is als jij het niet bent). Samen erover praten verhoogt al de fun-factor! (En jullie hebben voorpret die de anderen zullen missen!)
2. Je kijkt in je agenda en zoekt de data dat je kan (eventueel in overleg met je organiseer-partner). Liefst natuurlijk niet direct dezelfde avond maar over bijv. twee weken, tenzij je van spontaan houdt en het niet erg vindt dat je mogelijk alleen met je uitjes-partner in dat café zit.
3. Je begint natuurlijk simpel: een meeting in het Grand Café bij jou in het dorp, of in de naburige stad. Je gaat de eerste keer ook niet te groot rekenen, vijf tot tien mensen is leuk, dan kan je meestal nog met de groep aan één of twee tafels zitten.
4. Je overlegt met de desbetreffende gelegenheid of de datum dat jij wil er mogelijkheid is om te komen aanwaaien. Eventueel plaats je al een optie of een reservering.
5. Je plaatst een uitje hier op Funky Fish. Dat doe je via een school, zoals bijvoorbeeld de meetingschool of de school van jouw regio. Handig om te vermelden: bijv. tijdsduur, plaats, hoeveel mensen, prijsindicatie. Je benadert ook nog wat de mensen die je al online hebt leren kennen. Reken er natuurlijk niet op dat iedereen kan, want voor sommigen is het te ver, anderen hebben net kring of een verjaardag of een chilldagje en kunnen niet. Zet eventueel bij het uitje een datum voor wanneer men zich moet opgeven als je nog wil reserveren.
6. Zo af en toe even reageren op de opmerkingen bij het uitje, of op eventuele flesjes is ook een optie. Via de fles geef je mensen eventueel je mobiele nr.
7. Je bevestigt nog de eventuele reservering (kan via telefoon of mail natuurlijk).
8. De meeting! Jij & je uitjes-partner zijn natuurlijk op tijd smiley en nu is het even wachten. Af en toe krijg je een belletje als iemand verlaat is of het niet kan vinden... En dan, genieten van je eerste uitje!

Zelf uitjes organiseren is leuk en je krijgt op deze manier veel meer contacten met mensen dan als je alleen maar als bezoeker komt. Je kan het nog simpeler houden door een wandeluitje te organiseren, een fietstochtje of een museumbezoek. Of een etentje. Je kan natuurlijk ook naar een pretpark met een stel dappere fishies (zie de school).

Voor iedereen die wil leren van de maestro's, hier heb ik een selectie van zelf georganiseerde uitjes (dus niet met een groepje naar iets dat al door een derde partij georganiseerd wordt, zoals EO-jongerendag of zo..):

1. A Night In Her Shoes:
een subliem uitje waar je veel mensen op een andere manier kan leren kennen. Je kan zien dat de organisator veel tijd erin heeft gestoken en hart heeft voor de goede zaak.
Deze zaterdag al in Ede!

2. Het laatste deel van het Floris-V pad
Dit is een subliem wandeluitje voor de echte liefhebbers. De eerste etappes zijn al gelopen, dus voor jou de uitgelezen gelegenheid om 'm in te koppen. Wandelen is trouwens een heel goede manier om leuke gesprekken aan te gaan met anderen in de groep.

3. Wandklimmen
Wat een leuke groep, die 18 tot 35 jarigen. Zo lekker actief ook. Deze keer hebben ze het ingenieuze idee om te gaan klimmen! En dat is lekker centraal in het land: Utrecht.

4. Een vissie met een missie
Ben je ook gek van evangelisatie in de praktijk? Of hou je gewoon van good old horror? Dan ga je naar de Fright-night met een groep fishies! Lekker gruwelen op een Christelijk verantwoorde manier, het kan.

5. Funky Fish jubileum feest.
Ja, de knaller! Wie weten een vet feest te geven als geen ander? Juist, de maestro's van Funky Fish zelf! Dus wil je eens zien hoe een goed feest in elkaar zit? Dan ga je 9 november naar Nijkerk. Maar ook als je gewoon alleen maar lekker wil dansen, dan zit je daar goed!
  • It's my party....

    In het kader van "gedeelde vreugd is dubbele vreugd" hier alvast wat feestvreugde vooraf. In de vorm van een vet meeschrijfverhaal! Jaja, net als in de 30+ school, maar deze is voor íedereen! Want het feest is ook voor iedereen. ...
  • Ontstemd

    Jaren geleden schreef ik een stukje poëzie, om mijn gevoelens te uiten over het gemis. Omdat ik hem niet wilde vergeten heb ik het gedicht ingelijst, met het plaatje van het kruikje in de Sinaï erbij. Maar ook zonder deze lijst kan ik soms ...
  • Kussen vol dromen

    Zoals deze wilde ze zo graag meer. Poëtische liefdesbetuigingen van de onbekende man. Verlangend had ze naar de voordeur gelopen en gekeken of er weer zo een envelop lag. Een envelop met daarin stijlvol briefpapier. Een brief in sierlijke letter...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01