Blog
Je Moeder Is Een H*er
Door datingsite- en communitylid
ChiefFunk
14-08-2009 11:35 | bekeken:
2216 | funked:
0 | reacties:
3
Tegenwoordig is het heel normaal op internet dat je overal op kunt reageren. Je kunt reacties achterlaten onder artikelen, nieuwsberichten, filmpjes, foto's en andere reacties. Prima.
De reacties per site verschillen.
Op de meeste sites wordt er veel onzin uitgekraamd. De reacties gaan vaak helemaal niet over het onderwerp en eindigen vaak in ordinaire scheldpartijen.
De ene keer moet ik hard lachen om een reactie; de andere keer zit ik tenenkrommend achter mijn laptop omdat ik me - om wat voor reden dan ook - voel aangesproken.
Internet vereist een olifantenhuid. Of een nauwkeurig uitgestippeld surfgedrag. Net wat je wilt.
Er zijn ook sites waar interessante en kritische vragen worden gesteld n.a.v. een artikel. Andere bezoekers helpen de vragenstellers en zo ben je als lezer binnen een paar minuten een stuk wijzer geworden. Ik houd van dat soort sites.
Nu zit ik vaak op Funky Fish. (Joh, echt?)
Ik krijg vaak een glimlach op mijn gezicht van de leuke en jolige reacties onder blogs, profielen en foto's.
Ook gebeurt er inhoudelijk wel eens wat. Leden voegen iets toe, bemoedigen elkaar of geven onderbouwde feedback. Dat is mooi om te zien.
Maar vanochtend stonden mijn tenen weer eens krom. Ik las de reacties onder de column van boeman Jos. Ze waren niet echt inhoudelijk. De een was gekwetst, de ander vond Jos lelijk, weer een ander vond dat iemand maar eens genomen moest worden (reactie verwijderd). Nog even en iemands moeder was voor hoer uitgemaakt.
Je mag het met een columnist oneens zijn. Je mag het zelfs tenenkrommend vinden. Maar laten we wel een normaal gesprek met elkaar voeren op het daarvoor bedoelde podium. Stuur de columnist bijvoorbeeld eens een mailtje, of houd een biertop zoals Obama.
Enjoy your day!
---------------
Wikipedia: Een columnist is een persoon die met enige regelmaat een artikel (column) in een krant of tijdschrift plaatst met als doel een gesprek op gang te brengen of een persoonlijke visie door te geven binnen het bestek van één krantenkolom. De benaming columnist komt van column, het Engelse woord voor kolom. Ook wordt de term cursiefje gebruikt omdat columns doorgaans in cursief ('schuin') gezet werden. Ook hadden ze dikwijls een vaste plaats in de krant.
Columns kunnen persoonlijk, politiek of anderszins kritisch zijn; altijd hebben ze tot doel de lezer te emotioneren: te laten lachen, tot denken aan te zetten of boos te maken. Een echte column sluit aan bij de actualiteit. Literair of filosofisch getinte columns overleven soms de waan van de dag en krijgen een algemene geldigheid.