christelijke datingsite en community

Statistisch Verantwoord

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
In mijn studietijd volgde ik in mijn eerste jaar het vak Statistiek, waar ik alle ins en outs van de wondere wereld van de dataverwerking leerde. Aan het eind van mijn studie begon ik met assisteren bij dezelfde gevreesde cursus op mijn universiteit. Inmiddels is de wereld van Statistiek ook een beetje mijn wereld geworden, waarin ik mij zonder problemen weet te begeven.

Naast al het onderwijs aan eerstejaarsstudenten (psycho)biologie en medische biologie, met alle werkcolleges, computerpractica en studentenmails, ben ik ook steeds vaker in mijn vrije tijd met Statistiek bezig. De reden: als mensen weten dat je iets hebt met dataverwerking komen de aanvragen binnen. 'Ik heb even wat bijles nodig voor een herkansing.' 'Kun jij helpen met de statistiek voor mijn scriptie? Het moet volgende week af'. Zo bereikte ik laatst het eenzame dieptepunt dat op mijn eigen laptop het lijstje met meest gebruikte computerprogramma's werd aangevoerd door Excel en SPSS, in plaats van Mijnenveger. Treurig!

Maar als dit mijn levenspad is zal ik hem volbrengen. Mij rest de roemloze gang langs spreadsheets vol onverwerkte data, obscure statistische testen en meedogenloze kanswaarden die wetenschappelijke loopbanen zullen breken. Maar wie weet met wat voor hemels doel ik dit pad zal lopen? Ik zie hemelse databases vol informatie over miljarden mensen. Hoe gingen ze om met genade, liefde en andere goddelijke gaven? Wat was de invloed van zonde op de levenswandel? Welke psalm werd het meest gezongen? Wie gaf relatief het meest aan de collecte? Welke evangelisatietechniek werkte beter: het zachte lijntje of toch die voet tussen de deur?

Eeuwenlang zal mijn toetsenbord ratelen voor de Allerhoogste. Ongehinderd door aardse ongemakken als virussen, computercrashes en pop up porno zal ik mijn eeuwige dagen slijten, op zoek naar de harde cijfertjes. Mijn proefschrift zal de dikte van de bijbel voorbijstreven. Toch nog dr de Spotter.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Een Gemolde TV… Miss Fish ©
Een Gemolde TV…
Ik En M\'n huis...We Zullen Muisjesstil Zijn! unknown ©
Ik En M'n huis...We Zullen Muisjesstil Zijn!
Ik En M\'n Huis...We Zullen Muisjesstil Zijn! unknown ©
Ik En M'n Huis...We Zullen Muisjesstil Zijn!