christelijke datingsite en community

Transpiratie versus Inspiratie

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 30-09-2017 09:14
Ik houd gans veel van inspiratie
Van contemplatie
Van redenatie
Van heel veel spatie's
Niet van administratie
Ja, vooral houd ik dus gans veel van inspiratie


Laatst sprak ik een vriendin die als flexwerker werkt op allerlei leefgroepen van het Leger des Heils.
Ze had de mogelijkheid om op 1 plek te gaan werken, maar die specifieke werkplek was zo zwaar, dat ze een thuissituatie moest hebben die haar weer kon helpen op te laden.
Dat was op dit moment niet het geval: ze kon niet standaard haar verhaal kwijt als ze thuis kwam; want daar wachtte niemand op haar.

Dat gaf mij te denken.

Als coach ben ik gewend er zorg voor te dragen dat mensen in hun kracht komen te staan enweer verder kunnen. Meestal super werk!
Laatst vroeg een van mijn coaches of ik niet moe werd van elke keer maar luisteren en geven? Op dat moment had ze dat goed gezien; mijn rek was er een beetje uit. Ik wilde toen wel dat eriemand speciaal voor mij was; bij wie ik thuis kon komen.

Ook dat zette mij aan het denken.
Ontvingen de vriendin bij het Leger des Heils en ik te weinig inspiratie ten opzichte van onze inspanningen die vervolgens weer voor transpiratie zorgden?Mogelijk en aannemelijk, op sommige momenten.
Ik denk dat het voor elk mens; single, getrouwd, gescheiden, kinderen-hebbende (of wat voor statussen er tegenwoordig ook bestaan) belangrijk is om een goede balans te vinden tussen geven en ontvangen. Tussen transpiratie-opwekkende zaken en oplaad-zaken.
Tussen anderen inspireren en zelf inspiratie ontvangen.
En dat, mensen, dat bedoel ik dus met transpiratie versus inspiratie.

Zelf laad ik bijvoorbeeld op door met goede vrienden en familie te hangen, woordgrappen te maken, iets voor een ander te doen, avonturen te creëren, veel te lachen, boeken te lezen(bijvoorbeeld van een über-inspirerende man genaamd Henri Nouwen), series te kijken, te sporten en te zingen.
En als ik dus mijn verhaal kwijt wil, dan mag ik er zelf voor zorgen dat ik iemand opbel of ergens langs ga om te kunnen spuien.
Super bijzonder dat we sowieso altijd bij God terecht kunnen. Of we dat nou voelen of niet.

Hoe is dat bij jou? Krijg jij genoeg energie en inspiratie, de mensen om je heen, God, je werk en de dingen die jij doet? Wie of wat beweegt jou? En wie of wat inspireert jou en neem je daar genoeg de tijd voor? Creëer jij de omstandigheden waarin je kunt opladen voor zover dat binnen jouw mogelijkheden ligt?
Log in om te reageren.
LEES OOK
De date-fase hebben we overgeslagen  Pixabay ©
De date-fase hebben we overgeslagen
Dag eenzaamheid Funky Fish ©
Dag eenzaamheid
Out of my League? Funky Fish ©
Out of my League?
Reacties (1)
  • Heel herkenbaar, wat jij schrijft !!
    Willem-Anne | 01-10-2017 | 11:53 | NL