christelijke datingsite en community

Een aansprekende profieltekst schrijf je zo!

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 29-04-2022 15:55
Vind je het lastig om een profieltekst te schrijven? Een toegankelijke tekst waarin jouw uniekheid uit de verf komt op Funky Fish? Een pakkende omschrijving die leuke reacties uitlokt van andere singles op deze datingsite? Vergroot je kans op een duurzame relatie met deze gouden tips voor een aansprekende profieltekst.

Stap 1: Stel jezelf voor

Beschrijf je dagelijks leven en interesses. Noem je favoriete bezigheden en wees daarbij duidelijk maar niet te specifiek. Schrijf bijvoorbeeld 'Ik lees graag thrillers' (duidelijk) in plaats van 'Ik lees graag' (te algemeen) of 'Ik lees graag thrillers van Saskia Noort' (te specifiek). Schets een eerlijk beeld van jezelf en vertel terloops ook iets over je eigenaardigheden; eigenschappen die jou uniek maken.

Stap 2: Omschrijf wat je zoekt

Geef vervolgens aan wat voor iemand je zoekt. Welke eigenschappen vind je belangrijk in een toekomstige partner? Op welke gebieden wil je per se raakvlakken hebben? Wat zijn de principes, interesses, voorkeuren en idealen die je graag wilt delen met die ander? Dat is essentiƫle informatie voor singles die jouw profieltekst lezen.

Stap 3: Geef aan wat je te bieden hebt

Wat maakt jou tot een aantrekkelijke partner voor de persoon die je wilt vinden op deze datingsite? Ben je bijvoorbeeld een toonbeeld van kalmte en geduld? Breng je leven in de brouwerij? Vind je het fijn om klusjes te doen voor de ander? Of verras je hem of haar graag met kleine attenties?

Hanteer de 70:30 regel

Besteed 70 procent van de tekst aan jezelf en 30 procent aan de ander. Ruim twee derde van je profieltekst gaat dus over wie je bent en wat je biedt. Dan blijft er een derde over voor de omschrijving van de persoon die je zoekt op deze christelijke datingsite.

Beperk je profieltekst tot 200 woorden

Onderzoek toont aan dat profielteksten van circa 200 woorden het beste scoren. Houd de toon luchtig en zorg ervoor dat je spelling en grammatica in orde zijn. Sluit af met een uitnodiging om te reageren: 'Nieuwsgierig? Stuur me gerust een berichtje.'

Heb je behoefte aan een paar voorbeeldprofielteksten? Klik dan op voorgaande link.
LEES OOK
Voorbeelden van goede profielteksten pixabay ©
Voorbeelden van goede profielteksten
Hoe vind je een match? iStock ©
Hoe vind je een match?
Schrijfoefeningen voor een beter datingprofiel Pixabay ©
Schrijfoefeningen voor een beter datingprofiel