christelijke datingsite en community header

Handleiding Internetdaten

Nieuws door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 18-10-2016 11:03

1. Introductie

Nieuw met internetdaten? Vis je elke keer achter het net? Of wil je meer over internetdaten weten? Dan is deze handleiding voor jou! Dit document is voor elke vrijgezel die aan internetdating doet of van plan is om zich in te schrijven bij een datingsite.
Wij, de mensen achter de christelijke datingsite en community FunkyFish.nl, hebben deze handleiding geschreven, omdat we iedereen een geweldige relatie gunnen en je willen behoeden voor de valkuilen van internetdaten. Wij hebben sinds 2002 ervaring met verschillende datingsites en weten wat er speelt.
Vergis je niet, dit document is niet per se bedoeld voor christelijke singles of leden van Funky Fish. Er is een serieuze poging gedaan om deze handleiding toegankelijk te maken voor alle vrijgezellen die online op zoek zijn.

Maar nog even over FunkyFish.nl. Funky Fish is de grootste christelijke datingsite en community van Nederland. Duizenden christenen hebben op Funky Fish een partner gevonden, of nieuwe vrienden gemaakt. En elke week wordt er minstens een huwelijk voltrokken. Wie weet stap jij na het lezen van deze handleiding over een jaar ook wel in het huwelijksbootje.

2. Waarom internetdaten?

Waarom bestaat internetdaten eigenlijk? Het is in feite niet makkelijker dan op een leuk iemand afstappen. Maar je hebt natuurlijk minder kans dat je een blauwtje loopt, omdat “iedereen” single is op een datingsite.
Daarbij is het gewoon lastig om een geschikte partner te vinden. Zeker als je gelovig bent. Zo willen christenen graag iemand die ook christen is, en bij voorkeur naar dezelfde soort kerk gaat. Dat beperkt de keuzemogelijkheid aanzienlijk. Als christelijke vrouw is het helemaal niet makkelijk om een partner te vinden, omdat in christelijk, vrijgezel Nederland tweederde vrouw is. Datingsites vergroten het zoekgebied en dat is wel zo handig. Tegenwoordig vindt zo’n 20% van de Nederlanders zijn partner via internet. Internetdating is dan ook een groot succes.

Daten via internet heeft nog vaak het imago dat het voor sneue mensen is, ondanks dat meer dan een miljoen Nederlanders aan online-daten doet. Uiteraard zijn er wanhopige mensen te vinden op datingsites, maar het merendeel van de vrijgezellen die online actief zijn, bestaat uit normale burgers. Ingeschreven staan op een datingsite is niet iets om je voor te schamen. Een datingsite is gewoon een moderne ontmoetingsplek. Net als een café, maar dan online. En een partner zoeken is de normaalste zaak van de wereld. De meeste mensen willen niet graag alleen blijven.

3. Een profiel maken

Succesvol online daten begint met een interessant profiel maken. De meeste singles hebben hier moeite mee, maar het is makkelijker dan je denkt. Upload een paar normale, duidelijke foto’s van jezelf en vertel iets over wat jouw klok doet tikken. Praat over je karaktereigenschappen, je interesses, je werk of school.

De profielfoto

We snappen dat je zo anoniem mogelijk wilt blijven op een datingsite, maar als je geen foto van jezelf op je profiel zet, dan krijg je ook geen mail. Zo simpel is het. Upload daarom altijd een foto, bij voorkeur meerdere. En als je een foto plaatst, zet er dan een leuke, duidelijke foto op.
Mannen slaan vaak de plank mis met hun profielfoto.
Beste mannen, vrouwen zitten niet te wachten op kerels die zich verbergen achter donkere zonnebrillen, een gekke (stoere) bek trekken, tussen twee knappe vriendinnen instaan, of aan bierpromotie doen. Gewoon een leuke foto waar je verzorgd en (glim)lachend op staat is voldoende.
En voor de vrouwen: upload geen uitdagende foto. Je krijgt dan wel veel mail, wat even goed voor je ego is, maar uiteindelijk trek je alleen maar de verkeerde mannen en wanhopige types aan. Aantrekkelijke vrouwen plaatsen hierom helemaal geen foto, maar ons advies is om dit toch te doen, en gewoon de kansloze mannen te negeren. Ook de meeste leuke kerels zijn visueel ingesteld en zijn in eerste instantie niet zo van het lezen van een profieltekst.

De profieltekst

Een goede profieltekst is erg belangrijk. Een goede tekst levert namelijk meer reacties. Zorg ervoor dat bezoekers van je profiel ergens op kunnen reageren. Bijvoorbeeld op je levenslust, je werk, of je interesses. En vertel waar je naar op zoek bent en wat belangrijk voor je. Lees dit artikel over profielteksten voor uitgebreid advies. Advies dat werkt!

4. Contact maken

Nadat je een profiel hebt gemaakt, is het tijd om contact te maken. Hierbij adviseren wij een actieve houding. Wacht niet alleen totdat iemand contact met jou opneemt, maar stuur zelf ook berichtjes. Gebruik hiervoor de mail- en zoekmogelijkheden van de betreffende datingsite.

Geschikte profielen vinden

Het succes van online-daten is de juiste profielen vinden. En uiteraard gevonden worden.
Als je gaat zoeken, houd dan de volgende zaken in je achterhoofd:

  • de meeste singles eindigen uiteindelijk met iemand uit de buurt.
  • de meeste singles gaan uiteindelijk een relatie aan met iemand van ongeveer dezelfde leeftijd.
  • de meeste partners verschillen niet veel in opleidingsniveau.

De juiste profielen vinden is een kunst. Neem dan ook de tijd om de gevonden profielen aandachtig te lezen. Vaak is het tussen de regels doorlezen. Wat staat er nu precies in de profieltekst? Wat vindt hij of zij belangrijk? En wat staat er niet in? En waarom niet?

Neem vervolgens de tijd om iemand een bericht te sturen. Stel een gerichte vraag. Maak een grapje. Noem iets wat je aanspreekt in het profiel. En maak het eerste mailtje niet te lang.
Sla geen flater door iets te vragen wat je al in het profiel had kunnen lezen. En stuur zeker geen standaard copy-paste-mailtje, dat je ook naar anderen stuurt. Zo wil je zelf ook niet behandeld worden!

Het komt er kort op neer, dat als je een goed gevoel bij iemand hebt, je contact moet leggen. Win bij lichte twijfel wat informatie in door een kort mailtje te sturen. Bij veel twijfel kun je beter geen contact maken, hoe leuk de foto dan ook mag zijn...

Wat nu als iemand mij benadert?

Nu je dankzij bovenstaande tips een gelikt profiel hebt, is de kans groot dat mensen jou gaan mailen. Over het algemeen zul je leuke berichten ontvangen die je gewoon kunt beantwoorden. Je zult al snel merken of er met desbetreffende een klik is of niet. Als het mailcontact moeizaam verloopt, dan kun je er beter mee stoppen. En reageer vooral niet op mailtjes waar totaal geen interesse in jou uit blijkt.
Krijg je nauwelijks mail? Dan kan dit aan de kwaliteit liggen van je profiel, maar ook aan je aanwezigheid op de site. Mensen die actiever zijn op een datingsite, krijgen veel meer mail. Log dus regelmatig in en laat hier en daar een bericht of reactie achter.

Andere manieren van contact maken

Een aantal datingsites, waaronder FunkyFish.nl, bieden de mogelijkheid om interessegroepen op te richten en uitjes te organiseren. Wij raden iedereen aan om hier aan mee te doen. Vooral het meegaan met uitjes is een leuke en ontspannen manier om andere mensen te leren kennen. Uitjes en trips blijken uitstekende middelen om aan een partner te komen. Een tip: ga in eerste instantie niet met een uitje mee om een partner te ontmoeten, maar om een leuke tijd te hebben. Die leuke partner volgt meestal vanzelf wel.

5. Rotte vissen

Het kan voorkomen dat je mail krijgt van een raar iemand. Als dit gebeurt dan is de kans groot dat je dit meteen in de gaten hebt. Maar het gebeurt helaas nog regelmatig dat daters in een vervelende situatie verzeilt raken. Daarom is het belangrijk dat je dit artikel over scammers goed leest.

6. Offline Daten

Misschien geloof je er niet meer in na het lezen van bovenstaande, maar er komt echt een moment dat je leuk mailcontact hebt en dat je die persoon wilt ontmoeten. Hoera, de eerste date is in aantocht! Als daten onbekend is voor je, dan heb je allicht een paar vragen. Wanneer en waar spreek je bijvoorbeeld af?

Wanneer spreek je af?

De kunst is om niet te kort, maar ook niet te lang met iemand te mailen. Als je te snel overgaat op een date, dan is de kans groot dat het op een teleurstelling uitloopt. Als je te lang wacht met daten, dan lopen de verwachtingen op en is de teleurstelling des te groter als de persoon in het echt anders overkomt, dan je je had voorgesteld.
Wanneer moet je dan wel met iemand afspreken? Gebruik als vuistregel: binnen zes en twaalf mailtjes van fatsoenlijke lengte. Je moet dan toch kunnen aanvoelen of iemand bij je past of niet. Je zult sneller aanvoelen of een contact leidt tot niets of tot een leuke date, naarmate je meer ervaring krijgt met online daten.
Tip: ga niet op een blind date, tenzij goede vrienden of familie je hebben gekoppeld.

Waar spreek je af en hoe vaak?

Het is een open deur, maar spreek altijd op een openbare plek af, zoals een café of museum. Spreek nooit meteen thuis af, zeker niet als je een vrouw bent.

Een eerste date is altijd spannend. Veel mensen komen niet goed uit de verf tijdens een eerste date. Op internet lijken ze veel mondiger dan in het echte leven. Dat kan ook daadwerkelijk het geval zijn, maar veel mensen hebben even tijd nodig om te ontdooien en tot hun recht te komen. Houd hier rekening mee.

Een leuke date krijgt uiteraard een vervolg. Was de date wel leuk, maar had je er meer van verwacht, overweeg dan die persoon een tweede kans te geven. Een tweede keer komt iemand vaak beter tot zijn recht of hij/zij blijkt inderdaad niet zo leuk te zijn als je vermoedde.

7. Tot Slot

Samengevat: internetdating blijkt heel succesvol. Je moet er wat energie insteken en geduld hebben. Geduld wordt beloond, kunnen we uit ervaring zeggen. Geluksvogels hebben meteen beet, maar de meeste singles doen er een paar jaar over om de ware tegen te komen. Gedurende die periode ga je ongetwijfeld een paar keer op je bek. Dat is niet erg, dat overkomt ons allemaal. Lach erom en neem die ervaringen mee in je volgende afspraakjes. Neem ons advies ter harte, dan heb je sneller resultaat en het kan je een hoop ellende besparen.

Wij van Funky Fish wensen je veel succes met het vinden van je toekomstige partner. Geniet van het daten. Zie het als een avontuur. Laat je niet snel uit het veld slaan; de aanhouder wint.

Terug naar boven

Feedback op deze handleiding? Laat dan hieronder een reactie achter.

Copyright: Funky Fish B.V.
LEES OOK
Reacties: 0