christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Grietje en Andreas

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 14:16
Een jaar nadat Grietje zich op FunkyFish.nl heeft ingeschreven ontdekt ze de akte van een man uit Roemenië. Haar liefde voor Roemenië stamt uit de tijd dat haar ouders kinderen via "Europa Kinderhulp" vakantie lieten vieren bij hun thuis. Puur uit belangstelling stuurt Grietje hem een flesje.

Nieuwsgierig

Andreas woont dan nog bij pleegouders. Zijn pleegmoeder helpt hem vanwege de taalbarrière diezelfde dag nog met het schrijven van een antwoord. Grietje en Andreas krijgen ook al gauw telefonisch contact. Omdat zowel Andreas als zijn pleegouders nieuwsgierig zijn naar haar avonturen in Roemenië nodigen ze haar uit, zodat ze de foto's van haar tijd daar kan laten zien.

Foto's kijken

De zondag erna is het al zover. Grietje reist naar Sellingen, een plaatsje dichtbij de grens met Duitsland. Onder het genot van een hapje en een drankje raken ze aan de praat. Ze maken een lange boswandeling en daarna is het tijd om de foto's te bekijken. Andreas en zijn pleegouders vinden ze erg mooi en genieten van Grietjes verhalen. Het contact gaat in het begin nog niet zo vloeiend, omdat Andreas nog maar een paar maanden bezig is met een inburgeringscursus.

Roemeens - Nederlands

Grietje en Andreas krijgen ondanks de taalbarrière gaandeweg meer contact. Niet lang na hun eerste ontmoeting krijgt Grietje sms'jes. De eerste tijd schrijft Andreas in het Roemeens en Grietje antwoordt in het Nederlands. Ze bellen elkaar ook regelmatig, maar omdat ze wel wat handen en voeten kunnen gebruiken in de communicatie willen ze elkaar liever snel weer ontmoeten. Grietje is onder de indruk van Andreas' humor, zorgzaamheid en positieve instelling.

Groeien naar elkaar

Eén van de gezinnen uit Roemenië waarmee de ouders van Grietje contact hebben, komt in 2010 voor de tweede keer langs. Grietje nodigt Andreas ook uit. Ze gaan samen volleyballen, voetballen, tafeltennissen en ze gaan dagjes weg. Andreas en Grietje trekken heel veel samen op en praten veel met elkaar. Hoe langer ze samen zijn, hoe dichter ze naar elkaar toe groeien. Ze spreken naar elkaar uit dat ze samen verder willen.

Het huwelijk

Op 11 februari 2011 staat Grietje te wachten in een bordeaux rode trouwjurk. Het is een bijzonder moment als Andreas aan de deur komt. Zenuwachtig staat hij daar in zijn mooie zwarte pak met een bordeaux rode strik. Nadat er foto's gemaakt zijn, gaan ze naar Sellingen. Ze trouwen voor de wet en daarna is er de trouwdienst in een versierde kerk. De preek van de dominee spreekt Grietje erg aan: je doel in het huwelijk is om de ander gelukkig te maken. Terug in Friesland is er een lopend buffet en daarna is er een swingend huwelijksfeest. “Het was een prachtige dag en feest! Ik voelde me echt een koningin en vond het jammer dat de trouwdag niet langer duurde zodat ik nog even in de trouwjurk kon blijven lopen. Om nooit te vergeten!”, aldus Grietje.

Betrek God bij alles wat je doet

Grietje wil graag vertellen dat ze heeft ervaren hoe God haar alles heeft gegeven waar haar hart naar verlangt. Ze heeft jaren uitgekeken naar een man die er echt voor haar zou zijn. “Blijf God in je leven betrekken en leg alles bij Hem neer!”

Het Goudvismaandabonnement, dat Grietje en Andreas krijgen voor hun succesverhaal, willen ze geven aan hun gezamenlijke vriendin, Sinneblom2011.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Janny en Jermain Jermain&Janny ©
Succesverhaal - Janny en Jermain
Succesverhaal - Bea en Wim, deel 2 Bea ©
Succesverhaal - Bea en Wim, deel 2
Succesverhaal - Bea en Wim, deel 1 Bea ©
Succesverhaal - Bea en Wim, deel 1