christelijke datingsite en community

Wat je kunt doen als het regent!

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 17-09-2011 10:54
"Life is not waiting for the storm to pass,
it's learning to dance in the rain." - onbekend

Wat een rare zomer was het weer. De meeste zonnestralen hadden we in het voorjaar al gehad. Mocht je in augustus nog heel erg bruin geworden zijn, dan was je vast en zeker in het buitenland. In ons land was het nat, bewolkt en vrij koud voor de tijd van het jaar. Dit zou je een échte ‘Hollandse zomer’ kunnen noemen. Niet zoals wij vinden dat de zomer hoort te zijn... En wat hoor je mensen dan klagen!

De ergste klacht vind ik nog wel "Het lijkt wel herfst!", want er is toch eigenlijk niks mis met de herfst? Dit vind ik maar een rare klacht, want het klopt helemaal niet. Kijk maar eens om je heen. Oké, het was nat en soms best koud, maar toch was het echt zomer. Het buitenwater was warm, de bloemen staan in bloei, de bomen zijn fris groen. Behalve dat het vaak regent, kan ik dus niets ergs bedenken.

Sterker nog, heb je er weleens bij stilgestaan wat je allemaal nog wèl kunt doen als het regent in de zomer? Je kunt je laarzen aantrekken en vrolijk in de plassen stampen. Of tijdens een zomerse regenbui de regendans doen in je korte broek. Als het een beetje miezert kun je nog best zwemmen in een meertje. Tijdens een storm kun je met je regenjas aan gaan wandelen om de wind in je haren te voelen. Of heel lang voor het raam gaan zitten als het bliksemt. Een kleurplaat inkleuren op een druilerige dag. Of op zo'n dag op de bank blijven hangen met een goed boek. De foto's van vorig jaar eindelijk in plakken. En als de zon dan eindelijk schijnt, kun je met een complete picknick op een (plastic!) kleedje in het park gaan zitten.

Het is ook maar net hoe je naar buiten kijkt, want ‘wie de regenboog wil zien, moet de regen accepteren’. Om dat te bewijzen, heb ik het allemaal gedaan deze zomer en me niet laten tegenhouden door de regen! En voor degene die nog niet overtuigd zijn van de voordelen van een herfstige zomer, vooruit, dan wens ik je nu een zomerse herfst!


Miss Mustache Tips:
* Koop een paar mooie regenlaarzen en een regenpak in een knalkleur, dan stap je tenminste vrolijk de storm in!
* Een boek om in één ruk uit te lezen is ‘The Help’ of ‘Een keukenmeidenroman’ van Kathryn Stockett. Als je doorleest kun je in het nieuwe jaar de verfilming gaan kijken.
* Ga ook eens kleurplaten kleuren! In de school "For the Love of Art" kun je mee doen met andere leden (de school is te vinden via mijn profiel).
Log in om te reageren.
LEES OOK
Vrijheid, voor nog geen Euro! terugvanweggeweest ©
Vrijheid, voor nog geen Euro!
Mijn eerste keer... Funky Fish ©
Mijn eerste keer...
Dat had je gedicht! Chris ©
Dat had je gedicht!