christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Droompaleis, Adriano ©

Dag, dromen!

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 379 | funked: 5 | reacties: 5
Dag, dromen!



Doordat ik in mijn jeugd op christelijke scholen zat en trouw de kerk bezocht kreeg ik toegang tot de Bijbel. Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om er vertrouwd mee te raken, die Bijbel. En nog is het niet altijd even gemakkelijk. Maar er is een ontdekking in mij gaande; ik begin te geloven. Geloofde ik eerder niet dan. Ja wel met woorden, maar waarschijnlijk niet met het hart.
Dat klinkt mooi, maar hoe werkt dat geloven met het hart.

Ik ga proberen uit te leggen wat mij deze laatste weken duidelijk wordt. Ik geloofde altijd maar met enkele delen van mij, vooral mijn verstand. Mijn ziel en hart, bleven buiten beschouwing. Ik heb hier vaak geschreven over mijn proces dat zich ontwikkelde van stil te staan bij gedachten naar het voelen van emoties. Die twee sprongen helpen mij nu om mijn hart te laten spreken in mijn geloven. Want ik stel sinds kort niet alleen meer God aan als leider van mijn leven maar begin ook te vertrouwen op Hem. In feite gaan die twee niet zonder elkaar. Maar bij mij was vertrouwen in Hem nog ver te zoeken. Toen ik dat onder de loep nam kwam ik erachter dat ik heel vaak zelf leiding nam over mijn leven. Terwijl ik eigenlijk lange tijd bad dat God die leiding toekwam. Daar breng ik verandering in aan. Door te vertrouwen.

Als ik iets meemaak dat lastig is, en waar ik over kan piekeren stop ik daar heel bewust mee door in gebed dat bij Jezus te leggen. Ook en vooral als ik geen pasklare oplossing heb bedacht. Op die manier vertrouw ik Jezus mijn problemen toe. Dat kan alleen als ik geloof dat Hij het op één of andere manier voor mij oplost. Wat de uitkomst ook is, ik laat het op dat moment los en ga ervan uit dat Jezus het overneemt.

Dit proces van vertrouwen in Jezus wonderbaarlijke weg met mij, gaat samen met het opnieuw lezen van een boek ‘Dromen een geschenk van God’. Ik ben er vorige week opnieuw in begonnen nadat ik het een jaar weggelegd had. Het lijkt veel meer te beklijven. Ik lees over de wonderlijke wereld die er in dromen te ontdekken zijn. Dromen die lijken samen te gaan met waar ik hierboven over schrijf, vertrouwen in Jezus die de weg voor mij bereidt. Dan gaat het over iets dat bovennatuurlijk is, gestuurd door God kan zijn. In die dromen vind ik antwoorden op de vragen uit het dagelijks leven en dat niet alleen ze kunnen ook richtingaanwijzers zijn op mijn weg. Ik haast mij om te zeggen dat dat niet voor alle dromen geldt. Als er belangrijke beslissingen genomen moeten worden, baseer die dan niet op een enkele droom. Dan zal God je meerdere aanwijzingen geven. Bespreek die dan ook met anderen. Ze kunnen dus helpend zijn.

De Bijbel die mij als kind aansprak verhaalde over de dromen van Jozef. Hoe hij de farao en zijn broers dromen vertelde en daarmee een rol speelde voor het Joodse volk. Maar ook op veel anderen plekken in de bijbel krijgen mensen dromen en visioenen. Wat te denken van Openbaringen, om maar iets te noemen. De vele profeten die in het Oude Testament hun boodschap voor de toekomst voorspelden middels dromen of visioenen.

En wij mensen wat doen wij met zoiets eenvoudigs. Zo heel toegankelijks. Iets waar wij elke nacht toegang tot hebben. Ik namelijk wel. Hoe zit dat met jou?
Droom jij wel eens?
En leg jij de relatie met God in je dromen?
Heb je misschien wel eens een wonderlijke droom meegemaakt?
Hoe ging die?

Zo maar wat vragen.
Zou leuk zijn om wat reacties te krijgen met jullie ervaringen.

Slaap lekker!
  • Heb jij dat ook?

    Heb jij dat ook? Een prikkelende vraag stellen, helpt dat om jou aan te zetten deze blog te lezen. Misschien wel. Misschien niet. Jij bepaalt zelf wel waar je je tijd aan wil besteden. Hoe kwam ik bij deze vraag uit, nu je al bijna de eers...
  • Begrijper versus gelover

    Begrijper versus gelover Mijn leven lang is mijn denken al mijn trouwe kameraad. Die kameraad liet me op crisismomenten in mijn leven volkomen in de steek. Om door God weer hersteld te worden en zijn functie terug te krijgen. Hoe kom ik bij dat ...
  • Heb je even

    Heb je even Nergens zulke mooie verhalen hier al opgeschreven Een klein publiek een kleine oogst roem is snel verdreven Wat zeggen woorden aan anderen gericht die je zelf deed beleven Een zinnig openen van het hart ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01