christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Spelen tijdens de dienst, Erik ©

De vaste maandagavond

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 3195 | funked: 0 | reacties: 2
Kwart voor 8 maandagavond, sta ik voor de deur van Y., met een map in haar hand stapt ze de deur uit en neemt ze plaats in mijn mini-Ferrari. “Heb je er zin in?” vraag ik altijd. Meestal antwoordt ze met “Nou nog niet echt”. Gelukkig ken ik haar al wat langer en draait ze halverwege de avond altijd wel bij.

Maandagavond is de vaste oefenavond van onze 7-koppige kerkband. Een zeer divers gezelschap waarin ik de rol van bassist en manager op me neem. De anderen zullen mij niet bestempelen als manager, maar meer als noodzakelijke zeurder. Ook prima, zolang de afspraken maar worden nageleefd, ben ik dik tevreden.

Y. is zangeres in de band en samen met onze zanger G. vormt zij het dynamische duo. G. is naast zingen veel bezig met mensen afbranden. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik daar ook wel een handje van heb. Elke repetitie begroeten we elkaar door op ‘tactische wijze’ een opmerking te maken over elkaars gewicht, en de avond kan beginnen.

De officiële afspraak is 20:00 speelklaar. In de praktijk lukt dat niet zo vaak, want gitarist S. en pianist E. zijn vrijwel nooit op tijd. Ook al komt S. te laat, ze zal zeker niet harder gaan rennen om klaar te staan. Nagels knippen, oude snaren stemmen en veel, veel praten, voordat er überhaupt een liedje gepinkeld kan worden. Bananenman E. doet wel z’n best om op tijd te komen, maar een genetische afwijking in de familie maakt dit onmogelijk (tenminste, dat is wat ik denk smiley). De meeste muzikanten betreden de oefenruimte (de kerk) met een map, muziekinstrument of andere muzikale attributen. E. daarentegen neemt een banaan mee.

T., de drummer komt meestal wat later vanwege werk. Een typische drummer, denk ik; lekker z’n eigen ding doen en zeker geen suggesties doen over zijn spel. Dan is er nog M., onze klarinettist a.k.a. Toeter. Ze kan prima kwijlen in d’r instrument, maar er gaan weinig avonden voorbij dat we niet met z’n allen even hard lachen om de vaste valse noot van de avond. Eenmaal ingespeeld, is er niks aan het handje.

Niemand weet wanneer de formatie van de band ooit is begonnen, maar we maken zeker al 7 jaar samen muziek. Soms sta ik er wel eens versteld van dat we het zolang met elkaar uithouden. Flinke discussies, dreigen met opstappen, vergiftigde pasta, etc. het maakt niet uit; uiteindelijk maken we er altijd wat moois van. Misschien is het wel omdat we allemaal hetzelfde doel hebben ‘De Heer dienen’ en wij allemaal bij elke dienst hopen dat mensen worden geraakt door ons spel. Wat mij betreft, de beste basis om een band op te bouwen.
  • Wie ben ik nu eigenlijk?

    Wat zou jij antwoorden op die vraag?  Als ik de profielen op FF lees, komen veel mensen niet verder dan een oppervlakkige omschrijving van zichzelf. Dat geldt ook voor mij. Het is ze ook niet kwalijk te nemen, want weten wie je bent is heel wat ...
  • De Geur Van Oma's

    Vorige maand is helaas mijn laatste oma overleden. Mijn grote neef (ja, ik heb grote neven) was vlak voor haar overlijden nog bij haar op bezoek. Een van zijn laatste woorden aan m'n oma waren 'Oma, u bent goed voor ons geweest'. En daar sluiten alle...
  • Een Kneuzen Feestje

    Daar stond ik dan om 10:00 bij de ingang van Even Dansen om de eerste gasten te ontvangen. Niemand te bekennen... Normaal gesproken staan er bij een FF-feest al om 21:30 een paar ongeduldige feestgangers voor de deur. Ik maakte me dan ook meteen zorg...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01