christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Emancipatie-notificatie

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 793 | funked: 0 | reacties: 1
U kent ze wel! U heeft vast wel eens een beeldje bij iemand in de tuin zien staan waarbij u dacht: 'Ach gossie, die moet van zijn vrouw nog altijd dat soort onverteerbare tierelantijnen in zijn territorium dulden. Als ik maar nooit zo word.' Na vrijwel uitgestorven te zijn, lijken deze wezens in Europa aan een keiharde come-back te werken. Om het begrip te definiëren heb ik een flink stuk research gedaan naar dit gedrocht en zijn verschillende benamingen. Het zal u verbazen, maar we hebben een ook in Nederland tegenwoordig een behoorlijke populatie. Enkele feiten over dit wezen:

- Deze wezentjes hebben de neiging om gevraagd of ongevraagd allerlei klusjes op te knappen voor mensen. Vaak doen ze dat 's nachts, in of rondom uw huis. Het gaat om klusjes, die de mensen zelf 'liever niet meer doen.' Dit is één reden waarom ze weer naar Europa zijn gekomen. Daarnaast is het een zeer oud ras dat door nieuwkomers uit hun eigen land is verdreven. Daardoor verwachten ze ook dat ze met respect worden behandeld. Er zijn veel mensen die vanwege hun vele klusjes om en rond het huis, een glaasje melk en wat brood 's nachts neerzetten voor de ongenode gasten.

- Er zijn goede en slechte soorten, ze helpen de mens soms. Ook werken ze de mens soms tegen. Dit kan bestaan uit kleine pesterijen, zoals het maken van geluiden en verplaatsen van spullen, of kwaadaardiger gedrag. Soms zijn ze ronduit gevaarlijk, vaak echter heeft de bevolking dit uitgelokt door het eigen gedrag!

- Vooral de oudere mannetjes van deze soort doen wat middeleeuws aan, niet in de laatste plaats door hun kleding. Ook hebben zij meestal een grote, wollige baard. De jongere mannetjes dragen mutsjes op hun hoofd, ook wel kapuchonnetjes genoemd. De muts is een toonaangevend kenmerk van dit wezentje. Ze trekken die vaak diep over hun hoofd, als ze denken gezien te worden. Daar hebben ze namelijk een hekel aan. Velen schamen zich namelijk voor het werk dat ze doen.

- Ze komen bijna overal in Europa voor, maar de vele beschrijvingen doen vermoeden dat het steeds om hetzelfde ras gaat. Sinds enkele jaren durven we Europees te stellen dat dit inderdaad zo is wat heeft bijgedragen tot een kadervorming. Daarbij is er ook gebleken dat bijna alle Europese volken gedragingen vertonen die dit ras kwaadaardig doet gedragen, of zelfs bloedlink maakt. Daardoor is er geconcludeerd dat uitdagend of zelfs slecht gedrag iets is wat in de wortels van de Europese cultuur zit.

- Veel mensen hebben het vermoeden dat dit ras bijna niet werkt, maar dat is een vergissing. Dit ras werkt vooral 's nachts, want ze willen liever niet gezien worden door mensen. Er zijn gevallen bekend waarbij bewoners deze wezens betrapte terwijl zij 's nachts aan het werk waren. Sommigen overleefden het niet, anderen werden bedreigd en soms mishandeld. Het wezen heeft namelijk een grote privacy-drang. Als er geen of te weinig rekening wordt gehouden met hun trots, gevoelens of ideeën, dan bestaat er een grote kans dat zij zich uitermate gewelddadig gedragen. Dit is ook te vinden in de vroeger als mythologisch beschouwde overleveringen over dit volkje.

We hebben het natuurlijk over de 'kabouter'. Kabouters komen tegenwoordig steeds meer in Nederland voor, maar beginnen een probleem te vormen. Dit komt doordat ze steeds meer bekendheid krijgen, door negatieve nieuwsvorming. Plaatsen waar men grote concentraties kabouters tegen kan komen zijn Ede, Gouda en sinds kort is het bekend dat ze ook voor problemen zorgen in Culemborg. In de randstad is het probleem met kabouters pas sinds kort onderkend. Dit heeft te maken met politieke leiders die niet geloven in kabouters, maar een zeurende en beetje paranoïde bevolking. Nu blijkt dat dit vooral komt door achterlijke bestuursorganen, maar dat is niets nieuws voor de Nederlandse burger.

Ik heb dit artikel echter geschreven, om u op te roepen samen met mij een verandering te weeg te brengen in de maatschappij. Te lang zijn de verkeerde bevolkingsgroepen van Nederland aangesproken op misstanden. Laten we daarom met zijn allen onze houding veranderen ten opzichte van deze lang geplaagde medeburgers. Als uw fiets, auto, portemonnee, huisraad of zelfs dochter zoek is, geef dan niet gelijk allerlei nieuwe-Nederlanders de schuld, maar bedenk de oud-Nederlandse wijsheid:

'Het zijn vast de kaboutertjes geweest.'

PS: Ze schijnen te vertrekken als je hun koning dood. Iemand een idee waar die zich ophoud?
  • Het woord wordt 'Slaaf'

    Als schrijver die graag tegen de stroom in gaat, ben ik vaak op zoek naar de wortels, voedingsbodem en oorzaken van maatschappelijke vraagstukken in de geschiedenis. Zo heb ik menig verhitte discussies gehad over het onderwerp slavernij. Een zwarte b...
  • Een man moet moeite doen!

    Hij is eigenlijk moe en wil gewoon bij haar liggen. Even niets aan zijn hoofd. Even genieten van haar zachtheid. Hij neemt zorgvuldig een slok. Ze streelt zijn haar en fluistert in zijn oor. Ze wil het horen, ze moet het voelen. Elke dag en het liefs...
  • De metroman?

    Ik probeer dat woord zo ontzettend te vermijden. Uit mijn vocabulaire te houden. Niet te kennen, niet op te reageren. Het is gewoon een walgelijke stok om het mannelijke mee te slaan. Altijd ook zijn het bepaalde typetjes die aan dit soort trends gaa...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01