christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

De metroman?

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 3160 | funked: 0 | reacties: 13
Ik probeer dat woord zo ontzettend te vermijden. Uit mijn vocabulaire te houden. Niet te kennen, niet op te reageren. Het is gewoon een walgelijke stok om het mannelijke mee te slaan. Altijd ook zijn het bepaalde typetjes die aan dit soort trends gaan meedoen. Zodra het uit de mode is roepen ze het hardst van allen 'neu, ik niet!' Karakterloosheid, sterker nog, karaktermoord! Want hoewel ze eerst de vrouwelijke mentaliteit blijkbaar hebben bevestigt in het idee dat mannen net als poppen zijn, lopen ze later diezelfde vrouwen na te blaten dat een man gewoon een man moet zijn.

Aan dat roze-overhemden-dragende tuig de volgende vraag: Willen jullie alsjeblieft van mijn planeet gaan? Gewoon zodat de volgende mannen-hype met overduidelijk commerciële motieven geen voeten aan de grond krijgt? Zodat ik mij niet hoef te verantwoorden voor het labiele gedrag van een aantal 'modegevoelige' balzakdragers? Het begint namelijk vervelend te worden, want vrouwen beginnen echt te denken dat er zo met ons te sollen valt. Dat komt door jullie. Ik heb bij dit artikel een foto gevoegd, waar duidelijk aan is af te lijden wat een metroman is. Mocht je toch nog twijfelen, dan heb ik hier ter verduidelijking een definitie. Er is hier met meerdere mannen, die geestelijk stabiel zijn, twee ballen en wat men een 'karakter' noemt hebben, over gediscussieerd. Dus over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Ter verduidelijking:

Een metroman is een trend- oftewel hype-gevoelig mannetje dat alleen door nog zwakzinnigere soortgenoten wordt bewonderd. Vaak heeft hij de mond vol van maatschappelijk geaccepteerde termen die hij ook met verve lijkt te verdedigen, maar hij zal nooit een ijsbreker zijn of de hete kastanjes uit het vuur halen. Argumenten bedenkt hij nooit zelf. Penibele onderwerpen houdt hij zich ver van, uit angst dat hij iets zegt wat zijn populariteit nekt. Hij vertoont dus ook nooit filosofische kenmerken en een interessant gesprek valt er niet met ze te voeren. Zijn persoonlijke overtuigingen, danwel opvoeding worden overschaduwd door een drang om vooral 'cool' over te komen. Dat doet hij door overdreven met zijn veren te pronken, oftewel door kleding, houding en eventuele andere snuisterijen die hij kan aanbrengen. In het bijzonder van die mieterige politiek correcte tatootjes, die mode-huidbestikseltjes. Hij kikt op aandacht, want net als het gros van de vrouwen haalt hij daar zijn zekerheid en soms zelfs bestaansrecht vandaan. Hij wordt dan ook vaak als l'Homo gezien door zijn soortgenoten.

Deze man komt van Venus, waar ze in laboratoria gekweekt worden door machtswellustige vrouwen die graag door mannen worden aanbeden. Vandaar dat ze, ondanks hun vele gepronk, altijd een onderdanige houding aannemen ten opzichte van het vrouwelijk geslacht. Ze praten veel over hun gevoelens, maar dan wel altijd zo dat het vrouwelijk geslacht te horen krijgt wat ze wil horen. Ook daarin is hij tot op het bot fake, maar veel vrouwen geloven er toch in. Hij zal dan ook nooit een zin beginnen met: 'Ik vind' of 'het feit is dat', maar altijd met 'ik heb het gevoel dat' of 'ik zat te denken aan'. Als laatste een praktijkvoorbeeld.

De metroman gaat grasmaaien:

Eerst gaat hij zijn coole tuinmanbroek met tanktopje aantrekken, want hij heeft hier een speciale 'outfit' voor. Dan zal hij wat motorolie, lichtjes over zijn armen en gezicht verdelen. Dit om de 'stoere-arbeiders look' te creëren. Zo van 'zie je wel dat ik wel durf vies te worden?' De wallen onder de ogen en de bierbuik laat hij vooral uit ethisch oogpunt achterwege. Vervolgens zal hij met een macho-houding en strakgetrokken kop achter zijn grasmaaiertje over het gazon paraderen. Let op de uitstraling die u moet overtuigen dat hij dit een eitje vindt. Als u nu met een fototoestel bij hem in de buurt komt, zal u merken dat hij zijn rug recht, zijn spieren aanspant en even vluchtig controleert of zijn haar nog goed zit.

Als u zo iemand ziet, schiet dan! Of roep dat hij een snottebel uit zijn neus heeft hangen, onderwijl dat u de camera op hem richt. Hij heeft tot op dit moment niet door dat hij compleet voor ... staat.

Of vraag het in Parijs eens.

'Le male du metro? Non, je connais pas... aaaaah! Oui! L'homo. Le flikkeur, n'est pas?'
  • Een man moet moeite doen!

    Hij is eigenlijk moe en wil gewoon bij haar liggen. Even niets aan zijn hoofd. Even genieten van haar zachtheid. Hij neemt zorgvuldig een slok. Ze streelt zijn haar en fluistert in zijn oor. Ze wil het horen, ze moet het voelen. Elke dag en het liefs...
  • De Paardenprins

    'What do women want?' Prachtige film, met een haast schizofrene Mel Gibson in de hoofdrol. En de titel is een vraag die veel mannen bezig houdt. Totdat ze volwassen worden. Totdat ze zich realiseren dat vrouwen een héél groot probleem h...
  • Gewukkig... hmm, gedukkig nieuwwaar!

    Menschen! Wat u vooral niet moet doen is gaan drinken en rijden met oud en nieuw. Oud en nieuw is namelijk een nacht in het jaar when everybody has to have a good time... Als u toch gaat rijden en drinken is het heel goed mogelijk that you're gonna h...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01