christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

De Paardenprins

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 1094 | funked: 0 | reacties: 6
'What do women want?' Prachtige film, met een haast schizofrene Mel Gibson in de hoofdrol. En de titel is een vraag die veel mannen bezig houdt. Totdat ze volwassen worden. Totdat ze zich realiseren dat vrouwen een héél groot probleem hebben. Totdat ze een keer zijn gaan winkelen met een vrouw. Vrouwen hebben zelf namelijk geen idee wat ze willen. Ze hebben altijd een eisenlijst, maar daar wordt meestal hard in gegumd als ze iets tegenkomen dat in de smaak valt. Toegegeven, ik generaliseer hier. En als u een vrouwelijke lezer bent die hier aanstoot aan neemt heb ik maar één woord voor u:

Cosmo.

Ja, lik op stuk. Ik las een stukje getiteld 'de moderne vrouw bestaat niet'. De titel onderschrijf ik, maar als ik dan het stuk lees en de reacties zie kan ik niet anders dan in gebed schieten voor deze ongelukkige daters. Hoeveel ellende wil je over jezelf afroepen? Als ze nou wél bestond, welke man wil er nou zó één?

Hoewel, we hebben natuurlijk wel van die gepimpte dames rondlopen. Volgespoten met botox, siliconen en weet ik wat allemaal. Van die mensen die na hun 60ste nog in de playboy willen. 'Voor zichzelf'.

Dat gelooft u toch niet, beste man? Even heel sec; vrouwen maken zich niet op om onderling elkaars schoonheid te bewonderen. Vrouwen lopen niet in négliche's rond, zelfs met het huidige weer, omdat ze zo graag een 'sexy gevoel willen hebben'. Vrouwen zijn níet zelfstandig, tenzij ze een éénmanszaak hebben. En dan nog wil ik u wijzen op die bedrijfsvorm. Dus gewoon helemaal niet. Geen enkele vrouw op deze planeet heeft ooit zonder een man gekund. Al was het alleen maar omdat ze er dan niet zou zijn geweest. Er zijn echter wel vrouwen die dat zeggen. Dat inderdaad wel, maar ik ga er toch van uit dat u als man weet dat vrouwen vaak niet zeggen wat ze bedoelen.
Daarom gaat deze profeet maar weer eens aan het openbaren, beste heren. Neem het volgende ter harte:

Geen enkele vrouw wil dat er niet naar haar gekeken wordt.

Geen enkele vrouw wil niet omarmd worden door een lieve man.

Geen enkele vrouw wil een man die praktisch een vrouw is.

Geen enkele vrouw wil niet het ultieme huisdier; de man.

Geen enkele vrouw wil niet in de watten gelegd worden door een kerel.

Geen enkele vrouw wil géén romantiek in haar leven. Hoe klungelig gepresenteerd ook. Meestal krijg je dan ook nog eens de 'je-bent-zo-schattig' behandeling.

Geen enkele vrouw wil niet dat haar verrukkelijke speciale gaven en talenten onbenut worden doordat deze niet gegeven worden aan haar tegen- en medespeler; de man.

Geen enkele vrouw wil onafhankelijk zijn! Gewoon niet! Omdat ze zo niet gemaakt zijn.

Maar dat neemt niet weg dat veel vrouwen vandaag de dag net zo hard in een identiteitscrisis zitten als veel mannen. Of zich uit onzekerheid emotionele behoeften op rationele basis gaan ontzeggen. Wat bij vrouwen al helemaal niet werkt omdat je daarvoor toch echt een man moet zijn. Dus zitten veel vrouwen met vragen.

Mag ze zich afhankelijk opstellen, zonder dat hij gaat zeuren over haar aanhankelijkheid? Mag ze af en toe een rotbui hebben? Mag ze huilen over triviale dingen? Mag ze een kinderwens hebben voor haar 30ste? Mag ze gewoon ondergoed dragen? Mag ze jaloers zijn als hij naar een andere vrouw kijkt? Mag ze desperate housewives kijken? Kijkt hij dan mee? Mag ze eens een dag geen make-up dragen? Of een week? Mag ze stoppels, dan wel behaarde benen hebben? Mag ze als ze weer eens besluit een salade te nemen terwijl ze van tevoren al weet dat eigenlijk niet te willen, dan toch een hapje van jouw carpaccio? Of twee? En wie krijgt het laatste stukje waar ze overduidelijk naar kijkt maar niet om vraagt? Met pijnboompitten? Mag ze in jouw auto rijden? En in de 'onze'dan? Mag ze meer verdienen? Mag ze de enige in jouw leven zijn?

Nu stel ik mij zo voor dat de gemiddelde mannelijke lezer op een aantal vragen 'nee' geantwoord heeft. Ik heb er ook wel een paar pittige tussen gezet. Voor mijzelf is het antwoord op alle vragen ja. Ben ik heel makkelijk in, ik stuur d'r namelijk zelf wel bij op de punten waarvan ik vind dat ze teveel verslonzen. Het principe PR wil ik echter eens behandelen tijdens een men-only-uitje. U weet wel, oude jongens krentenbrood.

Mocht u als kerel nou denken dat het scholingsniveau, danwel de salarisstrook van een vrouw haar buiten uw jachtgebied stellen, dan heb ik nog een openbaring voor u. Ook olifanten kunnen geschoten worden. Het hele wezen van de vrouw, van psyche tot zelfs het lichamelijke wacht namelijk op actie. Zodat er gereageerd kan worden. Des te interessanter uw actie, des te leuker u het maakt om op u te reageren. Dat brengt met zich mee dat u enig raffinement dient te ontwikkelen betreffende uw paringsdans. Echter, blijf uzelf. Ik wil u ervan overtuigen dat u íets heeft. Iets speciaals, iets wat vrouwen naar u doet verlangen. Graag zou ik zien dat u zichzélf daarvan overtuigde, voordat u op jacht gaat. Uw geheime wapen. Want vrouwen worden als was van jagende mannen. Niet te vergissen met wax.

Zo stond ik ooit met een bepaalde dame te praten. Het was wat mij betreft duidelijk dat ze behoefte had aan een lieve, mannelijke man. Maar dat komt er bij de gemiddelde dame met wat bagage, danwel herseninhoud zo rot uit vandaag de dag. Ze begon in haar gesprek over wat ze zo vervelend vond aan alle kerels, over teleurstellingen, over haar ex-vriendje, over emancipatie. Eigenlijk alles wat ze fout kon doen om te zorgen dat een kerel haar leuk vond.

In feite gaf ze op zeer onhandige wijze aan wat haar allemaal verdriet had gedaan in het leven. Als een vrouw zegt; 'alle mannen', dan bedoelt ze; 'ik ben de ware nog niet tegengekomen.' en heeft ze het dus per definitie niet over jou!

Eigenlijk net zoiets als dat zij vraagt of zij de afstandsbediening even mag en jij zwijgt. Maar dat is voor veel vrouwen ook een leerproces, dus wees geduldig.

Dus zei ik: 'Maar zou je het eens goed over willen doen?'

En dat verwachten veel dames niet, dus ze schoot dan ook in de lach van mijn brutale aanname. Nu is het uiteindelijk ook met die dame niet doorgegaan, maar niet getreurd. Ik weet namelijk heel zeker dat ze mijn avances ten zeerste heeft gewaardeerd. Zeker die avond. Ze liep toch écht wat zelfverzekerder weg. Met wat meer heupwiegen zal ik maar zeggen. Ik zal u ook verklappen waarom.

Ik ben een man. Mét piemel! Hoera!
  • De metroman?

    Ik probeer dat woord zo ontzettend te vermijden. Uit mijn vocabulaire te houden. Niet te kennen, niet op te reageren. Het is gewoon een walgelijke stok om het mannelijke mee te slaan. Altijd ook zijn het bepaalde typetjes die aan dit soort trends gaa...
  • Gewukkig... hmm, gedukkig nieuwwaar!

    Menschen! Wat u vooral niet moet doen is gaan drinken en rijden met oud en nieuw. Oud en nieuw is namelijk een nacht in het jaar when everybody has to have a good time... Als u toch gaat rijden en drinken is het heel goed mogelijk that you're gonna h...
  • That's Not Funny!

    Ik ben iemand kwijtgeraakt. Iemand die ik heel erg waardeerde. Maar dat is vaak zo met mensen. Je waardeert ze pas écht als ze er niet meer zijn. Toch hoop ik stiekem dat die persoon terug te halen is. Dat we met zijn allen er voor kunnen zorg...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01