christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Bowlen in Putten

Jou moet ik hebben!

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 16-07-2015 10:14
Elco meldt zich aan op Funky Fish omdat hij graag in contact wil komen met andere christenen. Hij is op zoek naar mensen met wie hij spontaan kan afspreken om wat te gaan drinken en gezellig te praten. “Ik dacht: een relatie zou leuk zijn, maar in eerste instantie wil ik gewoon nieuwe mensen leren kennen.“

Sabine heeft net een relatiebreuk met een niet-christen achter de rug als ze zich inschrijft op Funky Fish. Zodoende is ze er achter gekomen dat ze het heel belangrijk vindt om met mensen om te gaan die dezelfde visie op God en het christelijk geloof hebben als zij. “In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over de datingsite. Ik zat er vooral om meer in contact te komen met andere christenen. Niet per definitie voor een relatie.”

Op haar profiel schrijft Sabine dat ze net is begonnen met gitaar spelen, maar dat ze steeds last van haar vingers krijgt. Elco grijpt zijn kans om haar wat tips te geven. Zelf speelt hij namelijk ook gitaar. Hij raadt Sabine onder andere aan eens een sodabadje te nemen en niet te lang achter elkaar te spelen, maar vaker en korter. Elco benut zijn eerste berichtjes aan Sabine meteen om haar zijn zorgzame karakter te laten zien.

Sabine: “Heerlijk was het dat onze flesjes alleen maar langer werden! We hadden elkaar steeds meer te vertellen en er was veel interesse van beide kanten. Het voelde alsof er al direct een klik was. Echt iets speciaals gebeurde er niet, maar hoe de gesprekken waren was en is voor ons speciaal. Vanaf het eerste moment verliep het gesprek vanzelf, alsof we elkaar al kenden. Het ging over de simpele dingen, maar we hadden ook diepgaande gesprekken.”

Een eerste ontmoeting laat een paar weken op zich wachten. Sabine wil Elco erg graag ontmoeten, maar Elco is wat behoedzamer en heeft er niet zo veel haast mee. Ongeveer een maand na het eerste flesje spreken Sabine en Elco af in Gouda, een plek die precies tussen hun beide woonplaatsen in ligt. Sabine woont namelijk in Den Haag en Elco in de buurt van Utrecht.

Elco haalt Sabine op van het station en zodra Sabine Elco ziet, zegt ze: “Jou moet ik hebben!” Die uitspraak blijkt in meerdere opzichten helemaal te kloppen. In Gouda gaan Elco en Sabine eerst op zoek naar een muziekwinkel om plectra te halen voor Sabine. “Daarna gingen we een drankje doen, rondwandelen in Gouda en weer een drankje doen. We hebben gepraat, gepraat en nog eens gepraat. Gênante stiltes waren er absoluut niet! Maar nou is het wel zo dat Elco flink kan ratelen!”

Nadat Elco Sabine aan het einde van hun eerste date op de trein heeft gezet, stuurt hij haar een berichtje: “Mijn hart maakte een sprongetje... Dat kan drie dingen betekenen. Of ik vond het spannend, of ik ben blij dat je weg bent, of ik vind je toch wel een beetje leuk.”

Er volgen meer afspraakjes. Elco: “De sfeer werd losser, we lachten en genoten meer van elkaar. Er waren zoveel dingen die we wilden doen samen. We moesten minimaal vijftien keer afspreken om alles te kunnen doen.” Aan het einde van hun vierde afspraakje vraagt Elco Sabine om verkering op spoor 8 van het station in Utrecht.

“We wisten dat we samen verder door het leven willen gaan. We zitten al vanaf het begin op één lijn. Het begon met dat we dezelfde dingen op hetzelfde moment zeiden. We lijken in veel dingen op elkaar. Naar mate je elkaar beter leert kennen, kom je er achter dat er ook verschillen zijn. Maar deze verschillen maken ons juist sterker. Om een voorbeeld te noemen: Sabine kan nog wel eens overbezorgd zijn, terwijl ik me juist niet zo snel druk maak. Wat me aanspreekt in Sabine is haar passie voor God en haar enthousiasme voor de leuke dingen in het leven”.

Sabine: “Wat mij aanspreekt in Elco is zijn enorme zorgzaamheid en dienstbaarheid voor een ander. Hij wil altijd het beste voor iedereen. Hij heeft een hart van goud! En zo traditioneel, maar het werkt echt… de deur open houden! Hij was (en is) een echte gentleman! Inmiddels hebben we trouwplannen. Op 15 oktober 2015 trouwen we in Delft.”
Log in om te reageren.
LEES OOK
Net zo knap als op de foto Funky Fish ©
Is een wildvreemde te vertrouwen?
Reacties: 0