christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Bordspelling Putten

Net zo knap als op de foto

Succesverhaal door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 19-07-2015 20:13
"Een hele goede vriendin van mij had regelmatig leuke dates via Funky Fish. Zelf vond ik internetdaten alleen iets voor mensen die behoorlijk wanhopig zijn, maar door haar realiseerde ik me dat het gewoon een nieuwe manier is om een partner tegen te komen. Zodoende heb ik me toch maar aangemeld en samen met haar en nog een huisgenootje mijn profiel aangemaakt. Een beetje in het kader van ‘baat het niet, dan schaadt het zeker niet’."

Na haar aanmelding is Petra regelmatig in de chat te vinden, waar ze een groep medevissen ontmoet die in zijn voor zowel gezellig kletsen als voor serieuze gesprekken. Eén van die vissen is Hendrie. Een kerkgenote heeft hem aangeraden om lid te worden van Funky Fish. Na een dagje twijfelen besluit hij zich aan te melden. "Ik wilde wel eens zien wat voor mogelijkheden de site te bieden had. Maar aangezien ik er geen vertrouwen in had via deze weg een vrouw te vinden, heb ik niet veel aandacht besteed aan het schrijven van een profiel."

Via het aquarium komt Hendrie met verschillende mensen in contact, waaronder Petra. Hij bekijkt vervolgens een aantal keer haar profiel. En dat valt op. Petra: "In eerste instantie had Hendrie een hele onduidelijke foto op zijn profiel staan en dat sprak me niet echt aan. Later veranderde hij zijn foto en vond ik hem veel lijken op iemand uit mijn gemeente. Mijn eerste flesje was puur om te vragen of hij familie in Kampen had wonen. Hij kwam me bekend voor. Speciale interesse had ik niet voor hem, want ik had al een date met iemand anders staan. En dat gold ook voor Hendrie zelf."

Hun beider dates blijken op niets uit te lopen, waardoor Petra en Hendrie alsnog samen een afspraakje plannen. Hendrie stelt voor om een boswandeling te gaan maken, met daarbij de opmerking dat als Petra het niet vertrouwt hij best haar ouders om toestemming wil vragen. Petra daagt hem uit om dat te doen. En zo geschiedde. Petra: "Ook mijn moeder stemde toe, hoewel ze een stadswandeling een beter idee vond voor een eerste date. Omdat toestemming nog niet genoeg was, begon onze allereerste date bij mijn ouders thuis, zodat zij Hendrie ontmoet hadden en met een gerust hart hun dochter aan die wildvreemde man konden toevertrouwen. Klinkt misschien ouderwets, maar ik vond het hopeloos romantisch."

Het eerste wat Petra denkt als ze Hendrie ziet is:"’Gelukkig, hij is net zo knap als op de foto, nu maar hopen dat hij verder ook leuk is.’ Maar daarover had ik me niet druk hoeven maken. Ik had voor de zekerheid een soort speurtocht meegenomen. Daar zijn we niet eens aan toegekomen. Het klikte meteen. We hadden direct een goed en diepgaand gesprek, maar hebben ook gelachen. Uiteindelijk hebben we nog gezellig bij mijn ouders geluncht en daarna heeft Hendrie me naar huis gebracht."

Twee dagen later besluiten Hendrie en Petra dat ze exclusief met elkaar willen gaan daten. Daarna gaat het snel. Hendrie en Petra spreken vaak af en leren elkaar steeds beter kennen. In de zomer van 2014 gaan ze samen met familie van Hendrie op vakantie naar Frankrijk, vanuit het idee dat je elkaar tijdens een vakantie, waarbij je elkaar dagelijks ziet en meemaakt, het beste leert kennen.

Hendrie: "Die drie weken vakantie bevestigden het gevoel dat we hadden. Terug gekomen heb ik Petra op 13 augustus 2014 ten huwelijk gevraagd op de plaats waar we destijds onze eerste boswandeling maakten samen. Het was exact een jaar, een maand en een dag na de dag dat we een relatie begonnen. Op 10 april 2015 zijn we getrouwd."

Petra: "We passen goed bij elkaar omdat we in veel dingen op elkaar lijken en in andere dingen elkaar aanvullen. Wat me in Hendrie aansprak is zijn gevoel voor humor, dat zijn geloof levend is en dat hij goed contact met zijn familie heeft. Ik ben echt een familiemens en zou het anders als een groot gemis zien. Verder geeft hij mij wat ik zocht: een simpel, maar niet zo gemakkelijk uit te leggen gevoel van vertrouwen en geborgenheid."

Hendrie: "Wat me aanspreekt in Petra is haar liefde voor God, ons zelfde gevoel voor humor en haar goede contact met familie. Tijdens de eerste date was er de klik waar iedereen het over heeft, maar waarvan niemand precies kan uitleggen wat het is. Ik omschrijf het als: Zij is mijn Eva. De vrouw die bij mij past."

Petra: "Wij zijn natuurlijk het bewijs dat je echt iemand kunt vinden via Funky Fish. Niet iedereen zal zo snel als wij beet hebben, maar het kan zeker wel. En met een beetje geluk heb je net zo’n mooi verhaal als wij."
Log in om te reageren.
Reacties: 0