christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Bordspelling Putten

Wachten Op De Kinderen

Succesverhaal door , , Reacties: 3, Nederlands
Gewijzigd op: 12-03-2015 16:59
Een half jaar na het beëindigen van een latrelatie hoort Addy dat haar ex binnen drie maanden via Funky Fish een nieuwe vriendin heeft gevonden. “Wat hij kan, kan ik ook”, denkt ze en schrijft zich in. In eerste instantie om een leuke man te vinden, maar die laat op zich wachten. In de tussentijd ontmoet ze via Funky Fish wel een hoop leuke vrienden.

Vijf jaar gaan voorbij tot Addy Jaap ontmoet. Via één van de Funky Fish scholen komen ze met elkaar in contact. Daarna sturen ze elkaar regelmatig berichtjes. Ze schrijven elkaar over hun kinderen, het leven als gescheiden ouders en over webdesign. “Na vijf jaar was er eindelijk iemand die echt belangstelling voor me had en liet merken dat hij me wel zag zitten!” Addy is 48 jaar oud, runt haar eigen webdesignbedrijf en is moeder van 3 kinderen. Ze heeft twee studerende zoons van 25 en 23 en een thuiswonende dochter van 18. Jaap is applicatiebeheerder bij De Jeugd- en Gezinsbeschermers en is in zijn vrije tijd assistent-predikant in de Anglicaanse kerk. Hij heeft twee zoons van 21, die beschermd wonen.

Twee maanden na het eerste digitale contact is er een Funky Fish feest waar Addy naartoe gaat en waarvoor ze Jaap ook uitnodigt. Addy kent inmiddels aardig wat mensen van Funky Fish die ze allemaal wil spreken op het feest. Het lukt Jaap af en toe om ook een babbeltje met haar te maken. Jaap ziet dat Addy best wat aandacht krijgt van mannelijke bezoekers en ook dat ze aardig wat wijntjes aangeboden heeft gekregen. Op een gegeven moment zit Addy niet meer zo stevig op haar barkruk. Jaap heeft sterk de neiging haar op te vangen, maar durft nog niet zo goed. “Naderhand hebben we daar hartelijk om kunnen lachen.”

Na afloop moet Addy constateren dat haar contact met Jaap op het feest toch wat beperkt is geweest. Mede daarom vinden ze het allebei om goed idee om een keer uit eten te gaan, zodat ze elkaar, als vrienden, wat beter kunnen leren kennen. Addy vindt Jaap een aardige man, maar denkt niet aan een relatie, vanwege hun leeftijdsverschil en de grote afstand tussen haar woonplaats Goes en Jaaps woonplaats Haarlem. Jaap heeft hierdoor ook zo zijn twijfels. Bovendien weet hij niet of een ondernemer als Addy wel bij hem past. Desondanks plannen ze een afspraakje.

Addy en Jaap spreken af in Dordrecht, halverwege Goes en Haarlem. Ze verkennen de stad, beklimmen de toren van de Grote Kerk en gaan winkelen zodat ze elkaars smaak leren kennen. Daarna gaan ze uit eten. Jaap heeft bonbons voor Addy meegenomen en stelt haar op de terugweg een aantal vragen die zij nogal direct vindt: wat ze precies zoekt in een man en of hij dan misschien zo’n man zou kunnen zijn. Jaap is eigenlijk sinds het feest al verliefd op haar. Addy houdt de boot nog een beetje af. Na een vluchtige zoen nemen ze afscheid van elkaar.

Na deze eerste date begint Addy wat meer gevoelens voor Jaap te ontwikkelen. Ze blijven elkaar mailen en hebben af en toe ook contact via MSN. Addy is voorzichtig en wil Jaap eerst beter leren kennen. Door twee eerdere relaties is ze wat terughoudend. Voordat ze een nieuwe relatie aangaat wil ze eerst haar leven op orde hebben wat betreft haar bedrijf, financiën en de zorg voor haar kinderen. Op het moment dat ze Jaap ontmoet, heeft ze haar doelen grotendeels gerealiseerd. “Wat dat betreft kwam Jaap geen seconde te vroeg in mijn leven.”

Addy en Jaap blijken elkaar goed aan te voelen en elkaar te kunnen helpen. Heel vaak komen ze tegelijkertijd op hetzelfde woord of idee. Ze vullen elkaar aan, vrolijken elkaar beurtelings op, hebben dezelfde humor, gevoeligheid en grotendeels overeenkomstige levensvisies. Niet onbelangrijk is dat ze allebei kinderen hebben met bepaalde beperkingen, zodat ze elkaar hierin goed kunnen begrijpen en helpen. Het spreekt Addy aan dat Jaap niet alleen een gescheiden vader is, maar dat hij ook voor zijn kinderen zorgt. Ook vindt ze het prettig dat Jaap direct en eerlijk is, haar serieus neemt en belangstelling heeft voor haar situatie. Ze vindt het leuk dat hij in de ICT werkt en iets voor de kerk doet. Jaap vindt Addy lief, zorgzaam en verstandig, en bovendien dapper dat ze een eigen bedrijf is begonnen.

Na een aantal weken vraagt Addy Jaap om eens langs te komen in Zeeland. Ze spreken af op 5 mei 2010 en gaan samen naar het Bevrijdingsfestival. Door de drukte raken ze elkaar op een gegeven moment kwijt. Als ze elkaar hebben teruggevonden zegt Jaap: “Ik hoop dat we elkaar nooit meer kwijtraken”. Die dag, bij het afscheid nemen, wordt na een hartstochtelijke zoen duidelijk dat de relatie tussen Addy en Jaap is begonnen.

Vier jaar later, op 2 mei 2014, trouwt het stel. Ze hebben gewacht tot vier van hun vijf kinderen het huis uit zijn, anders is het praktisch bijna niet mogelijk om samen te wonen. Dit betekent wel dat Jaap en Addy bijna vier jaar lang elk weekend 200 kilometer rijden om elkaar te kunnen zien. Als dat geen echte liefde is...
Log in om te reageren.
LEES OOK
Een Nieuwe Start Funky Fish ©
Door Een Ontmoeting Na Middernacht
Reacties: 3
 • Het is inderdaad echte liefde <3

  Mooi stel jullie!!! smiley
  Blauwtje | 15-03-2015 | 23:42 | NL
 • Dag jaap en addy, ik ken jullie nog van onze eerste ourmeetinpointavond-avond in Papendrecht, alweer 5 jaar geleden. Wat leuk dat jullie inmiddels getrouwd zijn. Van harte gefeliciteerd!
  nicoline - | 14-03-2015 | 10:04 | NL
 • Wat een mooi verhaal!
  lekkerbekje | 13-03-2015 | 08:44 | NL