christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Yvonne en Fred

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 17:51
Hoe Yvonne en Fred elkaar hebben gevonden? Je hoeft het maar te vragen, en ze beginnen enthousiast te vertellen. Over hoe bijzonder het allemaal is gegaan. Wat een goede match het bleek te zijn. Hoe blij ze met elkaar zijn. Het verloop kunnen ze zich nog tot in detail herinneren. We gaan terug naar vorig najaar, toen Yvonne en Freddyfish via FunkyFish.nl het eerste contact legden.

Ook al ben je 40, als gescheiden vader van twee kinderen wil Fred toch niet alleen blijven. En dus schrijft hij zich in op een datingsite. Via die sites doet hij mee aan groepsactiviteiten, zoals rondleidingen en het bezoeken van steden. Maar natuurlijk wil je ook iemand ontmoeten... En het contact met vrouwen verloopt op de sites nou juist wat moeizaam. Fred: "De vrouwen geven aan dat ze allemaal gelukkig zijn, maar nog iets missen. Jij bent dan het ontbrekende in het leven. En dat vind ik niet de goede benadering."

FunkyFish.nl

Door een tip van een bekende komt Fred uiteindelijk bij FunkyFish.nl uit. Hij schrijft zich in onder de pseudoniem Freddyfish. Op zijn profiel schrijft hij over zichzelf en zijn interesses, want hij vindt het belangrijk dat er een goede match is. Hij plaatst foto's van de zeilboot, zijn grote hobby. En af en toe schrijft hij een gedicht op zijn blog.

Yvonne heeft al wat meer ervaring met FunkyFish.nl; ze is twee keer eerder lid geweest. Als ze Freds profiel ziet, springt dat er meteen uit. Fred zegt dingen die zij belangrijk vindt. Hij schrijft erg persoonlijk over zichzelf. En wat haar vooral opvalt zijn de gedichten. Yvonne: "Dat vond ik erg leuk! Maar... dat kan ik natuurlijk beter." En dus laat ze onder één van Freds foto's een gedicht achter. Een leuke reactie die Fred erg aanspreekt.

En zo ontstaat een mailwisseling. Maar het contact loopt niet meteen storm: Yvonne en Fred komen ongeveer één keer per week aan mailen toe. Fred krijgt het gevoel dat Yvonne afstandelijk blijft... En dat zegt hij tegen haar. Dan vertelt Yvonne dat een goede vriendin van haar ernstig ziek is, en dat zij veel voor haar zorgt. Ze spreken af voor een date.

Kerstnachtdienst in Barneveld

In december 2011 is het zover: Yvonne vraagt Fred mee naar de kerstnachtdienst in Barneveld. Zo'n eerste date kan Fred onmogelijk weigeren. Fred: "Dat betekende erg veel voor me, ik ben best wel gelovig." Ze ontmoeten elkaar bij Yvonne thuis, en gaan vandaar naar de kerk. De dienst is bijzonder: het is een dienst van de DoorBrekers, en de kerk zit bomvol. Een schril contrast met Eindhoven, waar Fred woont en veel kerken bijna leeg zijn.

Na afloop praten ze wat na, en dan blijkt het afscheid toch nog moeilijk... Yvonne is helemaal ontdaan als Fred moet vertrekken. Ook Fred zegt dat er "misschien wel een klik" was. Natuurlijk spreken ze nog een keer af, en vanaf dat moment zien ze elkaar regelmatig.

Een boek vol gedichten

De foto hierboven is gemaakt ter gelegenheid van het 60-jarig jubileumfeest van Freds ouders, waar ze samen heen gingen. Dat is tekenend van hoe Yvonne en Fred hun relatie zien: ze hebben lang gezocht, maar elkaar uiteindelijk gevonden. Ze zien elkaar regelmatig, zeilen samen, en... schrijven elkaar nog steeds gedichten. Fred geeft Yvonne een boek kado, met daarin alle gedichten die hij haar had gestuurd. De bos rozen die hij meeneemt, droogt zij, om te bewaren voor later. Yvonne komt naar de huisconcerten die Fred af en toe geeft, en in september zullen ze samen naar Coldplay gaan, een band waar Fred erg van houdt. Ook in een heel moeilijke tijd, als de vriendin van Yvonne overlijdt, hebben ze veel steun aan elkaar.

Ze zijn allebei erg blij met FunkyFish.nl. Beiden waren op zoek naar een christelijke levenspartner. En die hebben ze gevonden; waarvoor ze allebei hebben gebeden, is gebeurd. Qua geloof klikt het ook nog eens goed. Allebei benadrukken ze dat FunkyFish.nl daarin een belangrijke rol heeft gespeeld.

Adviezen en tips

Wat ze de zoekenden op christelijke datingsite willen meegeven? Yvonne: "Je moet niet alleen op uiterlijk afgaan, maar ook goed lezen wat de ander te vertellen heeft." Vooral voor mannen kan dat een valkuil zijn. Maar je kunt beter uitvinden wat er in mensen omgaat. Het gaat om de klik, niet alleen qua interesses, maar ook qua geloof. Je moet weten dat je de ander kunt respecteren. Tenslotte: materialisme kan een grote afknapper zijn.

Maar dat moet je niet laten ontmoedigen. Fred: "Wees niet verlegen, durf!" Dit is vooral voor de mannen een aanrader. Krijg je te maken met teleurstelling? Ga dan gewoon door. De eerste die je tegenkomt is meestal toch niet de ware. Deel je normen en waarden, want alleen daarmee word je samen oud. Met alleen schone schijn red je het niet.

Yvonne en Fred, gefeliciteerd dat jullie elkaar hebben gevonden en dat het zo goed gaat! Bedankt voor jullie openheid, en veel geluk en vooral Gods zegen gewenst in jullie relatie.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Anna en Wim Copyright unknown ©
Succesverhaal - Anna en Wim
Succesverhaal - Simone en Sander Copyright unknown ©
Succesverhaal - Simone en Sander
Succesverhaal - Carla en Daniël Copyright unknown ©
Succesverhaal - Carla en Daniël
Reacties (2)
  • erg veel plezier en dank voor de tip. Leuk om te lezen
    skoets | 27-07-2012 | 17:23 | NL
  • Wat een briljant advies! smiley

    Wens jullie een mooie tijd met elkaar!
    Blauwtje | 21-07-2012 | 00:13 | NL