christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Deborah & Stefan

Succesverhaal door , , Reacties: 4, Nederlands
Gewijzigd op: 30-03-2022 14:14
In een impuls meldt Deborah zich aan op Funky Fish. Maar na twee weken rondzwemmen in de digitale dating wateren houdt ze het alweer voor gezien. Het nadenken over en het analyseren of, hoe, waarom en wanneer ze wil daten, kost haar teveel energie. Ze vindt het allemaal veel te ongrijpbaar. Totdat ze zelf gegrepen wordt. Door de flessenpost van een vis genaamd ‘Wallstreet’.

Anders dan anders

Al uit zijn eerste flesje maakt Deborah op dat ‘Wallstreet’ voor haar anders is dan de andere vissen. Ze besluit dan ook nog maar even lid te blijven van de datingsite. Als ze de visakte van ‘Wallstreet’ nog eens nauwkeurig bestudeert, constateert ze opnieuw hoe uniek deze vis is. Het zit ‘m vooral in de manier waarop hij schrijft. Oprecht en eerlijk. Daar heeft ze behoefte aan. En misschien speelt ook wel mee dat hij uit België komt.

Godvrezend meisje

‘Wallstreet’ heet in het dagelijks leven Stefan. Hij is op zoek naar een godvrezend meisje en heeft zich om die reden aangemeld op de datingsite FunkyFish.nl. Bij het lezen van de profieltekst van Deborah herkent hij veel van zichzelf. Eén van de foto’s in haar fotoalbum springt eruit. Daarop besluit Stefan om Deborah een berichtje te sturen.

De mails die volgen

Er gaat rust en wijsheid uit van de berichtjes van Stefan, vindt Deborah. In de mails die volgen wordt ze ook geraakt door zijn geloof in God; door de vastberadenheid waarmee hij zijn doel wil behalen; de rebelse manier waarop hij ingaat tegen algemene opinies en zijn invoelingsvermogen. Ze kennen elkaar nog maar kort via de mail als Stefan aan Deborah vraagt of hij haar in drie woorden mag omschrijven. ‘Natuurlijk!’, antwoordt ze. De woorden die volgen zijn: zacht, pittig en wijs. Deborah krijgt er kippenvel van. Ze heeft het gevoel dat hij haar al kent en weet wie ze is, nog voor ze elkaar hebben ontmoet.

Eerder dan gepland

Na ruim een maand komt Stefan naar Nederland om Deborah voor het eerst te ontmoeten. Hij komt twee uur eerder dan gepland, om haar geen kans te geven zenuwachtig te worden. Na een lange wandeling op de hei en gezellig winkelen en praten is duidelijk dat er een wederzijdse klik is. Allebei vinden ze het heerlijk om te zien dat de ander is zoals ze het zich hadden voorgesteld. Het voelt als thuiskomen.

Afstand

Door de afstand kunnen Stefan en Deborah niet zomaar even bij elkaar langsgaan. Dat is wel eens moeilijk. Telefoneren is in het begin lastig door de verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams. Als Deborah Stefan af en toe in rede valt, leidt dat absoluut tot communicatieproblemen aan de telefoon. Ze kijken er dan ook telkens allebei erg naar uit om elkaar te zien. Omdat iedere ontmoeting, vanwege de afstand, wel uit een paar dagen achtereen bestaat, leren ze elkaar vlot kennen.

Het huwelijksbootje

In juli 2010 vraagt Stefan Deborah ten huwelijk op hun favoriete plekje aan de Rijn. Hij heeft speciaal een ring voor haar laten maken. Deborah heeft er altijd van gedroomd om op die manier ten huwelijk te worden gevraagd. De ring blijkt bovendien precies het ontwerp te zijn dat ze zelf zou hebben uitgekozen. Op 5 augustus trouwen ze voor de wet en op 7 oktober volgt het kerkelijke huwelijk. De bruiloft wordt gevierd met een boottocht over de Rijn bij avond, waarbij de bruidegom door de bruid wordt toegezongen.

Cadeau van God

Stefan en Deborah zijn heel blij dat ze via FunkyFish.nl met elkaar in contact zijn gekomen. Ze ervaren hun liefde als een cadeau van God. Dat wensen ze iedereen. Het Goudvis maandabonnement dat ze van Funky Fish krijgen voor hun ingezonden verhaal willen ze graag weggeven aan degene die als eerste op dit succesverhaal reageert.


Heb jij ook een succesverhaal? Laat het ons weten en ontvang een maand als Goudvis kado!
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Alexandra en Johan Alex&Johan ©
Succesverhaal - Alexandra en Johan
Succesverhaal - Corine & Sebastiaan Corine&Sebastiaan ©
Succesverhaal - Corine & Sebastiaan
Succesverhaal - Sam en Elmer Sam&Elmer ©
Succesverhaal - Sam en Elmer
Reacties (4)
  • wat een leuk verhaal,
    bijna te romantisch om waar te zijn, echt!
    Mini-Arnold | 11-01-2011 | 10:51 | NL
  • krijg ik nog een maandabbo?
    Mini-Arnold | 11-01-2011 | 10:50 | NL
  • Gods zegen over jullie huwelijk smiley
    erg tof verhaal dit
    skoets | 07-01-2011 | 09:09 | NL
  • YEAH!!!
    Erik | 07-01-2011 | 08:40 | NL