christelijke datingsite en community

Succesverhaal - Anneke en Kees

Succesverhaal door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 01-04-2022 17:03
Nooit hadden ze verwacht dat twee profielnamen die iets op elkaar leken, zulke verstrekkende gevolgen konden hebben. Kees, die op FunkyFish.nl bekend stond onder de naam Lucky, kwam in de zomer van 2009 het profiel van Lucky One tegen. Achter die haast gelijke naam schuilde Anneke en het contact liep al snel uit op een vriendschappelijke ontmoeting in Lelystad. Na een relaxte middag eindigden ze bij Anneke thuis om pannenkoeken te eten. Hoewel het niet een echte date moest zijn, sloeg er tijdens de afwas toch een vonk over die nog steeds wereldwijde gevolgen kent.

Ruim een jaar later beloofden ze elkaar en God hun voortdurende trouw. In dezelfde periode vertrok Anneke d'r dochter Suzanne naar Malawi, om daar te trouwen en een nieuw leven op te bouwen. Het bezoek van Kees en Anneke aan het Afrikaanse land, dat ze tijdens de bruiloftsweken van Suzanne maakten, liet een grote indruk achter. De gastvrijheid, het landschap en de natuur waren indrukwekkend, maar vooral was te zien hoe de honger en armoede onder kinderen nog steeds een groot probleem vormen.

Bij hun thuiskomst in Nederland was voor hen duidelijk dat zij iets voor Malawi wilden betekenen. Niet veel later kwam via Suzanne de vraag om voor 52 kinderen in nood een project te beginnen en inmiddels is het Mzuzu Children Feeding Project ondergebracht bij Stichting Partners in Hoop. De ontmoeting op FunkyFish.nl is nu uitgebloeid tot een echte relatie die nu zelfs in Afrika een impact heeft. Hun samenkomen en de leiding van God hebben ervoor gezorgd dat 52 kinderen nu beter te eten krijgen en voor zichzelf leren zorgen.

Nog steeds komen de twee ‘Lucky’ Funky Fish leden af en toe in Malawi, om het project met eigen ogen te kunnen zien en het kleuterschooltje aldaar met speelgoed en schoolmateriaal te ondersteunen. Tijdens een van deze reisjes werden ze nauwlettend in de gaten gehouden door een mannetje van ongeveer drie jaar oud. Het ventje bleef maar achter ze aanlopen en kreeg dan ook een dikke knuffel van Anneke. Druk gebarend en babbelend in het Tumbuka liet het jongetje zijn blijdschap zien. Onmogelijk om hem verder te verstaan, hebben ze hem op een bergpad achtergelaten. Vlak voor hun vertrek naar Nederland lieten ze een foto van het ventje zien aan één van de mensen uit het dorp en vroegen of diegene zijn naam wist. Het jongetje heet Lucky.
Log in om te reageren.
LEES OOK
Succesverhaal - Hylkje en Arjan Funky Fish ©
Succesverhaal - Hylkje en Arjan
Succesverhaal - Lydia en Marcel  Funky Fish ©
Succesverhaal - Lydia en Marcel
Succesverhaal - Jolanda & Rik shutterstock / funky fish ©
Succesverhaal - Jolanda & Rik
Reacties (2)
  • Ik kwam ooit een meisje tegen op Funky die visstick heette.
    Maar het was nix geworden.
    Graatloze Visstick | 16-11-2012 | 18:09 | NL
  • Geweldig mooi smiley
    skoets | 16-11-2012 | 00:03 | NL