christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!


Hart voor Heerhugowaard - gemeente

Kerkstroming
Geen - protestants (Baptist/Evangelisch/...)
Voorgangers
Alrik Vos
Telefoonnummer contactpersoon/scriba
0629938758
Url webcam
-
Aanvullende informatie
Wie we zijn

We zijn een eigentijdse kerk die in 2011 in Heerhugowaard begonnen is.
We merkten dat er in de zuidelijke nieuwbouwwijken nauwelijks kerken te vinden waren, en omdat wij geen beter verhaal kennen dan het christelijke verhaal en ervaren hoeveel vreugde en vrijheid God ons geeft, wilden we dit graag delen met mensen die hiervoor open staan.

We geloven namelijk dat de kerk ook vandaag een positieve bijdrage kan leveren aan individuele mensen en aan de samenleving als geheel. Met goede moed zijn we met 12 mensen in onze huiskamer begonnen. Dat groepje is inmiddels uitgegroeid tot een gemeenschap van circa 100 á 120 mensen.

De meeste van deze mensen zijn relatief jong. Sommigen geloven nog maar pas, anderen zijn op zoek, weer anderen hebben God na lange tijd opnieuw gevonden, anderen hebben voor het eerst een kerk gevonden waar ze zich thuisvoelen en weer anderen komen vanuit andere kerken naar Hart voor Heerhugowaard door verhuizingen of om samen de schouders onder dit mooie werk te zetten.

Onze gemeenschap kenmerkt zich door haar huiselijke sfeer, openheid en ontspannenheid. Je kunt er als 'nuchtere Noord Hollander' gewoon jezelf zijn. We houden veel rekening met mensen die niet gelovig zijn opgevoed. We waarderen hun aanwezigheid. We houden van kritische vragen. We proberen heldere taal te spreken en het geloof begrijpelijk uit te leggen (ook als het ons tegenspreekt en God ons confronteert).

Kerkelijke mensen vragen vaak in welk kerkelijk hokje of vakje we passen. Wij houden niet zo van die vraag omdat een keuze voor het een vaak gezien wordt als een keuze tegen het ander. Terwijl onze ervaring is dat diversiteit ons geloof juist rijker maakt.
Maar oké, als je ons wilt plaatsen, noem ons dan vrolijk gereformeerd of grefangelisch, of mensen die in Jezus geloven en gericht zijn op de eenheid van Zijn kerk.
Gemeente toegevoegd en beheerd door: - JenTer -
Fout gezien in de kerk- of gemeentegegevens? Neem dan contact op met het lid van deze christelijke datingcommunity, die deze pagina beheert. Reageert hij of zij niet, neem dan contact op met de redactie van deze community en datingsite via de helpdeskpagina.

Gebouwen bij christelijke gemeente

Keerkring 49
Heerhugowaard, Netherlands
Aantal gemeenteleden aangesloten bij deze christelijke datingcommunity: 1
Er zijn geen groepen aan deze christelijke gemeente gekoppeld.
Christelijke datingsite en community Funky Fish beschikt over een kerkenzoekmachine, waarmee kerken en gemeenten van allerlei christelijke denominaties en stromingen gevonden kunnen worden. De kerk- en gemeentegegevens worden toegevoegd en beheerd door de leden van deze datingcommunity. Er kunnen daarom fouten in de kerkgegevens staan. Desalniettemin probeert Funky Fish samen met oplettende leden en bezoekers de kerk- en gemeentegegevens up-to-date te houden.