christelijke datingsite en community


Koningskerk - gemeente

Kerkstroming
Protestants (Gereformeerd/Hervormd/...)
Voorgangers
Ds. Han Hagg Ds. Han Hagg
Telefoonnummer contactpersoon/scriba
038-4660533
Website
Url webcam
Aanvullende informatie
De Koningskerk in Zwolle-Zuid, maakt deel uit van de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) in Nederland. Hiervan vindt u er nog vier in Zwolle: de Opstandingskerk in Zwolle-Noord, de Plantagekerk in Zwolle-Centrum, de Ichtuskerk in Zwolle-Berkum en De Fontein in Zwolle-West.

Verbonden
Door ons geloof in de Enige God, Jezus Christus en zijn Heilige Geest voelen we ons met elkaar verbonden. In onze erediensten en in ons persoonlijk leven, zetten we Gods Woord centraal. We lezen uit de bijbel, het Woord van God, we luisteren naar de uitleg daarvan en de toepassing voor ons dagelijkse leven. We gebruiken de sacramenten (doop en avondmaal), geven onze gaven in de collecte en bidden en zingen met elkaar en we ontmoeten elkaar bij allerlei verschillende activiteiten.

Voor iedereen
We willen hierin Gods goede, heilige boodschap – de Bijbel – uitdragen. Zijn woord wijst ons de weg en de richting voor het leven en naar een geweldige toekomst. We zijn verwonderd over Gods uitzonderlijke Liefde. Dit zien we terug in de wereld om ons heen, Zijn Schepping en ook in de omgang met mensen. Kernwoorden daarbij zijn: afhankelijkheid, verantwoordelijkheid en dankbaarheid. Daaraan geven we vorm door het beleven, bewaren, doorgeven en vóórleven van Gods boodschap: persoonlijk, in de kerk, de samenleving en de wereld. Bij dit alles vertrouwen we op Gods hand in de wereld en in een kerk van mensen, die eigentijds en plaatselijk met God en elkaar willen omgaan. We zoeken eenheid in geloof, in contact en samenwerking met christenen en gereformeerde kerken in Nederland en wereldwijd.
De gemeente

De gemeente van de Koningskerk is een levende kerkgemeenschap in ontwikkeling, persoonlijk, kerkelijk en maatschappelijk. We hebben ruim 1400 leden. Omdat we een grote gemeente zijn en het soms moeilijk om op zoveel mensen betrokken te zijn. Daarom hebben we huiskringen opgezet, waarin mensen nauw op elkaar betrokken zijn en elkaar ondersteunen. Dat kan zijn in praktische zin, maar ook in het samen groeien in het geloof. De overzichtelijkheid en beperktheid van een kleine kring bieden belangrijke waarborgen voor het omzien naar elkaar.

Naast liefdevolle omgang met elkaar, waarmee we Gods liefde voor ons weerspiegelen, willen we zichtbaar zijn in buurt en wijk als buren en wijkgenoten en met herkenbare activiteiten. Zo hebben we bijvoorbeeld een welkomstpakket gemaakt om nieuwe buren welkom te heten en met elkaar kennis te maken op een positieve manier.

Iedereen is anders
We kennen een grote verscheidenheid aan mensen met kwaliteiten, behoeften en verwachtingen, maar ook beperkingen, problemen en teleurstellingen. Daarom kunnen we niet zonder gebed om aandacht, geduld, kracht, liefde, moed en wijsheid én gehoorzaamheid aan Gods boodschap, afzonderlijk en samen. We willen uitdragen wie God voor ons is en ook voor u wil zijn.
Gemeente toegevoegd en beheerd door: Funky Fish
Fout gezien in de kerk- of gemeentegegevens? Neem dan contact op met het lid van deze christelijke datingcommunity, die deze pagina beheert. Reageert hij of zij niet, neem dan contact op met de redactie van deze community en datingsite via de helpdeskpagina.

Gebouwen bij christelijke gemeente

Stationsplein 1, 8011 CW
Zwolle, Netherlands
Aantal gemeenteleden aangesloten bij deze christelijke datingcommunity: 0
Christelijke datingsite en community Funky Fish beschikt over een kerkenzoekmachine, waarmee kerken en gemeenten van allerlei christelijke denominaties en stromingen gevonden kunnen worden. De kerk- en gemeentegegevens worden toegevoegd en beheerd door de leden van deze datingcommunity. Er kunnen daarom fouten in de kerkgegevens staan. Desalniettemin probeert Funky Fish samen met oplettende leden en bezoekers de kerk- en gemeentegegevens up-to-date te houden.