christelijke datingsite en community

 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Mijmerend op een bankje aan het water., carolien58 ©

Ik mis je. Ik mis samen (blogwedstrijd)

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 194 | funked: 1 | reacties: 1
Ik mis je. (blogwedstrijd)Het is niet dat we altijd op elkaars lip zaten, voorheen. We zijn geen kleffe familie en niet uitermate knuffelig aangelegd. Maar als ik wegga bij mijn oudste dochter en ik vang haar blik in zo'n bijzonder momentje van even écht contact hebben en er kan toch niet anders dan een vage zwaai en een 'doei... ' vanaf als groet, op gepaste afstand, dan voel ik het wel. Dan denk ik: Ik mis je. Ik mis samen.

Bij mijn andere dochter idem dito. Haar blonde krullenkoppie omringd door vier claimende armpjes die gelukkig nog wél in mijn buurt komen, maar zij zelf al zolang niet meer. Niet dichtbij. En als ze dan ergens mee tobt en ze vertelt daarover, dan voelt mijn hart groot en alsof het door de ruimte heen uitreikt naar haar in een woordeloze knuffel die haar toch niet echt bereiken kan. En ook dan denk ik het. Ik mis je. Ik mis samen.

Mijn vriendinnen mogen nog komen, maar alleen één op één en er is vaak een situatie waardoor dingen afgezegd moeten worden. Zelf een beetje vaag niet lekker is al reden genoeg. De ander die een familielid heeft met (mogelijk) corona. Een onverwacht niesje. Wat zeggen we vaak iets af waar we ons op me op verheugd hadden. En ja. Ook dan. Ik mis je. Ik mis samen.

De vriendinnen die nog wel komen... ze zijn er nog. Maar op gepaste afstand en die uitspraak heeft een heel andere lading gekregen. Je mag wel komen, maar niet dichtbij. En ook al ben je nog zo verdrietig, ook al mis je je man, die overleden is terwijl jullie nog zoveel plannen hadden, ook al wordt je lichaam verteerd door kanker, ik kan niet dichtbij. Juist dan, mag ik niet dichtbij. Bij het afscheid strek ik soms mijn armen uit in een machteloos gebaar. Mens! Ik mis je. Wat mis ik samen.

We zoeken naar alternatieven, maar die elleboog en dat voetje, die sobere aanraking met al die ruimte ertussen, zo mager en zo armoedig. Soms waag ik het om even de rug te wrijven van mijn oude buurvrouw als ik wegga. Zou dat veilig genoeg zijn? Maar wat moet ik? Wat moet zij? Na 72 jaar niet meer samen met haar grote liefde, kinderen en kleinkinderen en buren die echt wel komen maar niet aanraken, niet iets verzachten van de pijn van dat intense gemis. Met ogen die vollopen van verdriet en die zeggen: Ik mis je. Wat mis ik, mis ik, mis ik... samen!

Als ik iemand tegenkom, die ik lang niet gesproken heb, als ik blij ben iemand te zien, als iemand iets heeft gedaan of gezegd dat me raakt, als iemand me een lief complimentje maakt, als... duizend gelegenheden waarbij een aanraking een logische reactie is. Maar niks. Afstand.

Ik mis je.

De enige die nog dichtbij mag en kan is God, maar we hebben meer nodig dan dat. Mensenarmen om ons heen. God laat Zich immers zien in de mensen. Wat hebben we elkaar nodig. Ogen dichtbij die van ons, zodat je in iemands ziel kan kijken, zodat je elkaar even echt kunt bereiken. Ik wil je ruiken, de tranen op je wang proeven als ik je een dikke kus op je wang geef ten afscheid, mijn warmte in je leven leggen door die hand op je arm en ik wil dat jij dat bij mij doet. Ik wil sámen leven met jou.

Want mens.

Ik mis je.
 • Grenzen

  "Doe maar even niet", zegt ze. Hij trekt zijn wenkbrauwen op. Wat nu? "Hoe bedoel je?!" Hij is direct geïrriteerd. "Ik heb liever niet dat je dat doet en dat weet je best", zegt ze met een wat onvaste stem. "Hi...
 • Wie de Koning is....

  Wie de Koning is.... Het zijn verwarrende tijden. Het boek Openbaringen heb ik nooit kunnen doorgronden, en daar zat ik ook niet zo heel erg mee. Ik had het ergens geparkeerd en ik zou er wel vragen over gaan stellen aan de Heer als ik in de...
 • Doe mij maar geen date

  Dit is een rare titel voor een blog op een datingsite. Geen date?! Maar Funky Fish is immers meer: een community. En ik ben er voor dat laatste. Ik ben hier jaren terug een poos geweest en Funky was voor mij een fijne plek waar ik veel aan ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01