christelijke datingsite en community header
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

50 plus one day, Faith ©

Een date van 3 dagen-zou jij dat doen?

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 2978 | Funked: 4 | Reacties: 7
Na een tijd schrijven vonden N. en ik het tijd voor een ontmoeting. Hij kwam met een –voor mij- nogal ongebruikelijk voorstel: een paar dagen in hetzelfde hotel verblijven, om elkaar beter te leren kennen. Aparte kamers uiteraard. Persoonlijk had ik een etentje voorgesteld, in een plaats die halverwege tussen onze woonplaatsen in lag. Een etentje duurt een stuk minder lang dan een paar dagen…Dus als het niet beviel was er niets verloren.

Toch intrigeerde zijn voorstel me zeer. Misschien juist omdat het zo ongebruikelijk was? Ik had een serieuze indruk gekregen en was ook nog niet op vakantie geweest in een jaar, waar ik daar juist behoefte aan had. Een paar dagen ertussen uit met een interessante man – hij had het over uitstapjes… Het zou heel leuk kunnen worden.

Een oude vriendin van mij vond het echter maar niks. Ik kende de man niet eens. Waar begon ik aan? Stel dat het ontzettend tegenviel? Dan zat je daar met elkaar opgescheept. En stel dat ie iets wilde in dat hotel, waar ik geen zin in had? ‘Als het niet leuk is, kunnen we altijd weer op huis aan’ zei ik haar monter. ‘En er zijn in een hotel toch mensen aan de balie om naar toe te vluchten’? Eerlijk gezegd zag ik dat laatste echt niet gebeuren!

En zo vertrok ik met de trein op een mooie nazomerdag richting Venray. N. zou mij daar ophalen van het station. Ik was op van de zenuwen maar het was wel een leuk soort spanning. Daar stond hij en zwaaide. Ik slikte; een stevige man met rode appelwangen van de zon. Die zou ik normaal gesproken zo voorbij gelopen zijn…Maar wat een vriendelijke uitstraling!

Op het perron kreeg ik een knuffel en nam hij mijn koffer over. Galant! Ik was mijn tong verloren en zweeg. Hij leek meer op zijn gemak en nam mijn hand. Zo liepen we naar zijn auto. Daar gaf hij direct zijn cadeautje, zo lief. Ik had gelukkig ook iets voor hem verzonnen. Het dak ging open zodat de zon naar binnen kon gluren en zo zoefden we langs bosrijke wegen op weg naar het hotel. Een rustgevend pianomuziekje klonk uit de speakers. Ik ontspande. Het was goed.

Onderweg nam N. een afslag om samen met mij aan de Maas te kunnen zitten. Leuk initiatief!

Ik had ondertussen mijn tong terug gevonden en we praten gezellig aan de waterkant. N. nam foto’s van het pondje en van de vader met kind, die steentjes zochten langs de oever. Ik keek en observeerde zijn genieten en herkende mezelf daarin. Ik maak ook graag foto’s en spreek me graag uit als ik iets mooi vind. ‘Kijk eens, wat prachtig’ . Schoonheid delen is dubbel genieten!

Omdat we het hotel nog niet in konden pakten we de picknickspullen die N. ook bij zich had. Een nabij gelegen weitje, had een hekje dat ons welkom bood. Het lag eveneens aan het water. Glinsterende knipoogjes golfden voorbij. Wat was het hier mooi!

Onder de bomen was het goed toeven. Samen op een dekentje. En ja, ik lag in zijn armen. Waar anders? Wanneer ik zo’n knuffelbeer in de buurt heb, ga ik niet afstandelijk doen hoor! De vlinders dansten om ons heen en de dames koe keken verbaasd naar deze gasten in hun wei. Ze kwamen het geknuffel verstoren met hun zachte snoeten wel heel dichtbij. We hebben vreselijk zitten lachen om de koeien en de foto-grapjes die N. op zijn mobiel had staan. Hem toegezonden door zijn tienerzoons. Melig!

De volgende dagen bleef de stemming erin en merkte ik op dat N. bepaalde grenzen in acht nam, die ik belangrijk vond en ik waardeerde dit. Ik voelde me totaal op mijn gemak en geborgen in onze ontluikende liefde. Elkaar leren kennen is een Gods geschenk en we kijken terug op drie heerlijke dagen, die we nu zien als unser erste Urlaub (vakantie) samen.

Ja, het had anders kunnen lopen. Maar N. is zoals in zijn brieven. Een serieuze (plus grappige) lieverd, die ik vertrouwen kan.

Ik heb dus totaal geen spijt van dit avontuur van een paar dagen in een hotel met iemand, die ik nog nooit had gezien.

Vraag is: zou jij het doen?
Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
 • Anders
  - Voel jij je anders? Ik voel me niet anders dan anders... - Nee, ik bedoel wat anders. Wat bedoel je dan? - De vraag is of jij je anders voelt dan de anderen? Wat een rare vraag; iedereen is toch anders dan de anderen? Ik bedoel ieder...
 • Jij begrijpt mij niet!
  ‘Mijn vrouw begrijpt me niet…’ De man die dit zei, keek er zielig bij. Het was duidelijk dat hij sympathie zocht maar ik voelde precies het tegengestelde. Ik wist heus wel waar hij op uit was; hij wilde iets van mij! Of beter g...
 • Warm
  Mijn lief en ik lezen graag. Het begon al voor de ontmoeting met het boek waar ik eerder over schreef. Het is uit het Engels vertaald en nog niet in Nederland verkrijgbaar. Ik lees het dus in het Duits. In het Nederlands zou het zo heten: ‘wann...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01