christelijke datingsite en community header
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

50 plus one day, Faith ©

Warm

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 441 | Funked: 6 | Reacties: 5
Mijn lief en ik lezen graag. Het begon al voor de ontmoeting met het boek waar ik eerder over schreef. Het is uit het Engels vertaald en nog niet in Nederland verkrijgbaar. Ik lees het dus in het Duits. In het Nederlands zou het zo heten: ‘wanneer zondaars elkaar het ja-woord geven’. Ondertitel: De kracht van het evangelie voor het huwelijk ontdekken.

Misschien ga ik nog wel enkele inzichten uit het boek met jullie delen. Maar voor nu heb ik een heel ander thema. Behoorlijk aards eigenlijk. Namelijk mijn nieuwe, oude huis.
Mijn lief heeft hier al meerdere dagen doorgebracht en het is hem niet ontgaan dat dit een slecht geïsoleerd en dus koud huis is. En die koude is voor geen mens fijn maar voor mij al helemaal niet. Ik heb namelijk behoorlijk veel last van mijn gewrichten en spieren.

Mijn lief blijkt een zorgzaam man. Ik heb in het kader van genoemd probleem nu al verschillende, spontane geschenken gehad; een elektrische deken, een warmte dekje voor over mijn stoel, een paar sloffen èn een paar vingerloze handschoenen.
Die laatste draag ik op koude dagen ook binnenshuis en mijn eigen exemplaren zagen er dermate armoedig uit dat mijn lief subiet op internet naar een netter paar ging kijken en even subiet bestelde toen ik aangaf ze mooi te vinden.

Toen ik laatst terug kwam van een toneeluitvoering waar ik zelf een rol in speelde, bleek N. ook niet te beroerd voor klusjes. Want terwijl ik weg was had hij de voordeur van tochtstrippen voorzien…

Eén en ander kan mij erg ontroeren. Zijn geschenken en het klusje herinneren mij namelijk heel erg aan mijn moeder.
Mijn moeder die altijd bang was dat ik het koud had en mij voorzag van thermisch ondergoed en sjaals. Wat nog niet versleten is inmiddels – ze is al 12 jaar niet meer onder ons- gebruik ik nog met veel plezier.

Ik kan moeilijk tegen N. zeggen dat hij op mijn moeder lijkt en ik geloof ook niet dat je elkaar teveel moet ‘bemoederen’ in een relatie. Maar een stukje zorgzaamheid kan geen kwaad.
Het doet me ook denken aan een ander relatie-boek dat we van plan zijn te lezen. Het ligt hier in de kast klaar en heet ‘Houd me vast’ . Maar ik geloof dat N. de titel niet goed heeft gelezen.

Volgens mij las hij: ‘houd me warm’…. smiley
Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
 • Jij begrijpt mij niet!
  ‘Mijn vrouw begrijpt me niet…’ De man die dit zei, keek er zielig bij. Het was duidelijk dat hij sympathie zocht maar ik voelde precies het tegengestelde. Ik wist heus wel waar hij op uit was; hij wilde iets van mij! Of beter g...
 • EINDELIJK
  ‘Heb je nu alweer een nieuwe vriend?’ -‘Hoezo; alweer? Je kan ook zeggen: “fijn dat je de juiste hebt ontmoet” Het woord: EINDELIJK is meer op zijn plaats’ ‘Rustig maar. Ik vind het gewoon zo snel na&he...
 • Jij wil te graag
  Dit jaar ben ik 50 geworden en op de bewuste dag hoopte ik op felicitaties per flessenpost. Ik ontving die dag zowaar post. Het was alleen geen felicitatie maar een contactverzoek van een Duitse man, die niet doorhad dat ik jarig was. Hij vroeg of ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01