Oer Hollands
Zo was de geur in mijn huis gisteren
De geur van draadjesvlees werd vermengt met de geur van appeltaart
Hollandser kan je et volgens mij niet ruiken
Winterlandschappen molens en Sinterklaas chocolade letters
en pepernoten
Ja dat is Nederland
Maar net te veel appels geschild voor de appeltaart
dus maar snel bladerdeeg ontdooit voor de Hollandse appelflap
Hoe graag ik ook kokkerel hoe sterk mijn vrouwelijke kant ook boven komt
(dikke knipoog)
De twijfel komt toch boven
Draadjesvlees hoe Hollands is dat eigenlijk..?
Gewoon rundvlees aanbakken en laten sudderen voor uren...
Liefs met rode wijn
Maar die kruidnagel en die laurier die erbij hoort
en voor die karakteristieke smaak zorgt is dat wel zo oer Hollands..?
En die rode wijn..?
Appeltaart; appel deeg bruine suiker en kaneel en rozijnen
(even in de rum laten wellen)
Appels zijn die echt Hollands..?
Bruine suiker en kaneel hebben we te danken
aan de roofmentaliteit van ons verleden, de tijd van de VOC....
En rum tja dat maak je weer met bruine suiker
En rozijnen zijn weer gedroogde druiven
Zijn druiven Oer Hollands
volgens mij niet
Vandaag gebakken aardappels met shoarma
uitje paprika en champignons erbij..
KNOFLOOKSAUS erbij heerlijk..!!!!
Shoarma uien paprika... hmmm niet echt Hollands
Knoflook, niet weg te denken uit de Hollandse keuken
Maar bestaat die nog..?
Tuurlijk ik schreef toch gebakken aardappels..
Shoarma over... en bladerdeeg
Hmmm
Culinaire worsteling
En voila et idee voor de shoarmaflap is geboren
Ze liggen tijdens dit schrijven nog in de oven
Dus de smaak laat ik nog even in et midden
Maar Oer Hollands zal et niet zijn
De Nederlander, typisch Nederlands Oer Hollands bestaat dat nog..?
Met een dikke knipoog naar de 2e kamer geschreven