christelijke datingsite en community header
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Oud hollandse liedjes over 40 jaar

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 1300 | Funked: 0 | Reacties: 3
Vanavond had ik met mijn koor een optreden in een verzorgingshuis in Zwolle. Daar zongen we christelijke koorliederen zoals:
-'k heb gehoord van een stad,
-Er is een God die hoort en nog een aantal liederen
Wat we ook samen met het publiek zongen waren wat oud hollandse liedjes zoals:
- In 't groenedal in 't stille dal,
- Klein vogelijn op groenen tak
Wat ik vroeger op cassettebandje aangeleerd kreeg als kinderliedjes. Nu vraag ik mij af als beelddenker: hoe zou het er over ongeveer 40 jaar uitzien?
Leren de kinderen dan op cd als kinderliedjes de oud hollandse liedjes van Marco Borsato zoals het liedje Rood, Jeroen van der Boom met Jij bent zo, raps van Ali B en gezien we tegenwoordig meer talen kunnen spreken liedjes van Justin Bieber

En hoe moet het dan met de uitvoering van een koor voor ouderen? Dan zingen wij opwekkingsliederen en de oud hollandse liedjes worden dan zeker de liedjes die ik net als laatste benoemde als kinderliedje en gaat alles dan in uptempo?

Krijgen we dan programma's als the voice of oldies?

Komt er zo een oud mannetje op het podium met hel liedje: Rood van Marco Borsato...

Ik zie het al helemaal voor me... smiley
Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
 • Het kind in mij
  Gisteren ben ik naar een evangelische kerk geweest en ik weet niet wat er met mij gebeurde. Ik was helemaal in mijn element met de liederen. Het thema was een knuffel uit de hemel. En de spreker vroeg een aantal mensen naar voren te komen om andere m...
 • De stoffenspektakel
  De huishoudbeurs is de plek waar waar de meeste vrouwen heengaan voor de huishouding nieuwtjes. Ik heb het niet nodig gezien ik al een eigen systeem heb gevonden om mijn huis schoon te houden. Die hoeft voor mij niet af te wijken omdat ik dan weer aa...
 • Behandel iedereen als eigen persoon 2
  Iedereen is uniek Ook al zijn bepaalde eigenschappen identiek Kijk voor je naar een label kijkt eerst naar de persoon Bij iedereen pakt een label anders uit en dat is heel gewoon Pietje met bijvoorbeeld autisme is Klaasje met dezelfde beperking...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01