christelijke datingsite en community header
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

visakte van aart0031, aart0031 ©

Adam de Aap

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 4634 | Funked: 1 | Reacties: 2
Langzaam kruip ik erdoor heen, door het bijbelboek Genesis. Dat woord betekent: ontstaan, wording. Ik probeer weg te blijven van vragen over schepping en evolutie, waar- en niet-waar-gebeurd.
(Als God een vinger erin gehad heeft, dan word ik voorzichtig. Dan schieten mijn verklaringsmodellen uiteindelijk tekort. En ik heb de moed om te geloven, dat dat voor mijn soortgenoten, -medemensen-, ook geldt.)

Ik houd vooral de vraag voor ogen: ‘Wat heeft het míj te zeggen, vandaag, in mijn huis-tuin-en-keukenbestaan, mijn werk, relaties, enzo. Ik merk dat die invalshoek voor mij nieuw is. Ik merk dat ik zo minder gehinderd word door geharnaste beelden, invullingen en uitleggen. Dit is mijn eigen ontdekkingsreis.
Genesis: ontstaan, wording. God brengt de mens tot ‘zijn’, tot ‘mens-zijn’: mens-in-wording.

Eén van de vragen, die op mijn kruiptocht door Genesis, bij mij is blijven hangen, is deze:
Als Adam níet had gegeten ná Eva, wat zou er dán zijn gebeurd?
Of: Adam had wél meegegeten, maar was níet met haar weggedoken, de bosjes in, weggekropen voor God. Wat dán?
Als hij wél meegegeten had, wél was mee-weggedoken, maar vervolgens ballen had getoond: ‘Ja, God, ja, ik heb ook gegeten, niks vertrouwen in u gehad’. Wat was er dán gebeurd, hoe was het dan gelopen?
Adam, de na-aper, met allerlei gevolgen daarna.

Ik realiseer me dat ik pas nog soortgelijke situaties meegemaakt heb, vlakbij, in mijn gezichtsveld, op gehoorafstand, binnen handbereik….. Ik deed het zelf. Een misser maken, een echte, groot of klein.
En dan? Schamen… En dan?

Mens, waar ben je?!
Ja, zeker, het is echt gebeurd!
Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
 • Ontmanteld
  de zaak is uitgekleed de poppenkast ontmanteld hier en daar nog goed achtergelaten de veegploeg is nog niet geweest woest en leeg komt bij mij op zoals in het begin toen daar licht op scheen ontstond leven en welzijn broed op deze gron...
 • Proeve van bekwaamheid
  hoe voelt mijn tong* lees ik tussen regels ik heb geen antwoord op de vraag verzinnen staat mij tegen afdoen met een zin een woordenrij of lettercombinaties wil ik niet onderzoeken aanvaard ik hoe voelt mijn tong in al de vervorming...
 • Visje visje in de zee
  kan een vis één van al die soorten redder zijn van een drenkeling iemand over boord gegooid omdat hij rust verstoorde en de vis hem redt van verdrinken dat zijn redding had kunnen zijn een vis met grote bek hem verzwelgt maa...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01