christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

Ongezouten mening, Erik ©

De Perfecte Ruzie

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 3319 | funked: 0 | reacties: 4
Het bosje bloemen en een 'I Love You'-post op Facebook om 4 uur 's nachts hebben het verraden. M'n vrouw en ik hebben weer onze jaarlijkse ruzie achter de rug. Ja Chief, je had gelijk.... Iedereen weet dat ik niet zomaar bosjes bloemen geef en een 'I Love You'-post van Daan zijn ook zeer zeldzaam (ik weet toch dat ze van me houdt).

Het begon deze keer met mijn beperkte inlevingsvermogen... Niet de eerste keer. Ik ben erg rationeel ingesteld en dit botst wel eens met emotionele Daantje. Sommige situaties die ik schets zullen wel herkenbaar voor jullie zijn.

Het begint ALTIJD met 'Is er iets?' gevolgd door een schouderophaal. Daar gaat het al fout. Dames, de schouderophaal is een killer. Niets is irritanter dan het probleem uit de ander trekken. Er volgt een Gestapo verhoor en met 'Ja'-, 'Nee'- en Schouderophaal-antwoorden probeer ik het probleem vorm te geven. Ik weet dat ik maar beperkte informatie heb (want er speelt altijd meer), maar daar ga ik natuurlijk niet op wachten. Mijn ongezouten mening flap ik er gewoon uit en dat is natuurlijk het jij-gaat-verlopig-niet-slapen-antwoord.

Tijd om even een half uurtje langs elkaar heen te praten. Wanneer ik door heb dat ik voor de tiende keer hetzelfde heb gezegd, wordt het tijd voor the-silent-treatment. Een wedstrijd die niet te winnen valt. Na een paar minuten begint het gesnotter aan de andere kant. Snotteren is voor mij niet weggelegd. Ik snotter pas bij levensbedreigende situaties of als ik het gevoel heb dat dit onze relatie echt gaat schaden. En het onderwerp 'Sinterklaas' valt daar niet onder smiley.

Ik weet wel dat het tijd is voor een knuffel om vervolgens op een heel andere toon verder te praten. Maar ja... van de honderd keer kom ik negenennegentig over de brug. Deze keer ga ik ECHT NIET de eerste zijn. Maar aan de andere kant, Daan kan niet eens een volledige knuffel geven (want haar armen zijn te kort om om mij heen te slaan), dus is op haar wachten ook niet alles. Gewoon gaan slapen is ook geen optie. Ik denk 'morgen weer een dag' en ben zo vertrokken als mijn slaapmodus wordt aangezet. Een risicovolle keuze, want de kans dat Droeftoeter de volgende ochtend nog bozer zal zijn is aanzienlijk groot. Er volgt een half uurtje plafond staren, want ik kan niet op m'n rug in slaap vallen.

En dan is het wel weer mooi geweest. Tijd voor een knuffel. Dit medicijn wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar is onderdeel van een aanvullend pakket. Het gesnotter stopt en een paar dikke ogen blijven over. De ruzie wordt uitgepraat en ik kan vervolgens van drie uurtjes nachtrust genieten.

Ondanks het korte nachtje is onze relatie weer sterker geworden. Het is ook fijn dat er de komende dagen niet om aandacht wordt geschreeuwd smiley. Ik kijk nu al uit naar de volgende ruzie.
  • Een Kneuzen Feestje

    Daar stond ik dan om 10:00 bij de ingang van Even Dansen om de eerste gasten te ontvangen. Niemand te bekennen... Normaal gesproken staan er bij een FF-feest al om 21:30 een paar ongeduldige feestgangers voor de deur. Ik maakte me dan ook meteen zorg...
  • Hangen In De Chat

    Ik was er als de kippen bij toen in 2002 FunkyFish.nl werd gelanceerd. Eigenlijk had ik er niks te zoeken, want volgens mij had ik toen een relatie. Je vergeet soms of het aan is of uit

    Met Je Dronken Kop

    Wie heeft er niet een keer te diep in het glaasje gekeken? Ondanks mijn voorbeeldige gedrag, ben ik ook 'één' keer de fout in gegaan. In mijn puber- en studententijd was ik geen zuipschuit, maar ik kon het niet laten een keer mee te dri...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01