christelijke datingsite en community
  • Wat vind je van deze blog?
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Blog

ChiefFunk, ChiefFunk ©

Funky Fish Jubileumfeest

Door datingsite- en communitylid
| bekeken: 2299 | funked: 3 | reacties: 5
Hierbij mijn speech van afgelopen vrijdag, omdat niet iedereen die ik wilde bedanken op tijd of aanwezig was.

Oh, en let niet op de spelfouten en grammatica. Het is een speech heh, geen literatuur.

-----------------

Welkom allemaal,

Leuk dat jullie zijn gekomen op het Funky Fish jubileumfeest. Vanavond vieren we dat funkyfish.nl 10 jaar bestaat. En daar ben ik heel trots op. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om een praatje te houden bestaande uit drie punten, zoals een goede preek betaamt.

1) kort terugblikken op de afgelopen 10 jaar
2) een aantal mensen bedanken
3) proosten op een leuk feest en de komende 10 jaar

Tien jaar geleden kreeg ik het idee voor een internationale, online community. Een platform waar christenen elkaar kunnen ontmoeten, vriendschappen en relaties aan kunnen gaan, en zich kunnen verenigen om iets positiefs bij te dragen aan deze wereld.

Zo’n idee hebben is 1 ding, uitvoeren is 2. Ik bedoel, ik kwam net van de kunstacademie, kon een beetje programmeren en had wat webdesign-ervaring opgedaan bij de Evangelische Omroep. Maar een online community bouwen is toch andere koek.

En waarom moet ik dit idee uitvoeren? Ik voel me niet thuis in een kerk en ben zeker geen rolmodel christen. Toch voelde ik dat ik dit moest doen. God legde het op mijn hart dat dit belangrijk was en voor veel mensen iets zou betekenen. En dat is uitgekomen.

Ik besloot om van de eerste versie van Funky Fish een datingsite te maken, omdat online communities nog vrij onbekend waren, en dating een concept is wat iedereen begrijpt. Het community gedeelte zou later komen.

Ik schakelde de hulp van twee van mijn beste vrienden in, beide programmeur. Zij hebben mij op weg geholpen met de eerste paar versies van Funky Fish, die dus eind 2002 live ging. Vanaf deze plek wil ik Roland en Jelle ontzettend bedanken voor hun hulp.

In 2004 werd een inlogsysteem noodzakelijk. Waarom kun je lezen in mijn andere blogs over de ontstaansgeschiedenis van Funky Fish. Met het inlogsysteem deden de profielen, fotoalbums, en blogs hun intrede. De visscholen kwamen pas in 2005.

Funky Fish bleef maar groeien en in 2005 besloot ik mensen van de community te vragen om hulp bij het beheren van de foto’s, profielen en blogs. Ik kon het niet meer alleen aan. Misschien weet je dit niet, maar vrijwilligers spelen een belangrijke rol achter de schermen. De twee belangrijkste mensen uit die tijd waren Jeanette en Querien. Aan hen heb ik veel te danken. Later kwamen er meer fijne mensen bij, waaronder Wouter en Erica.

In 2006 kon ik mijn baan bij de NRCV niet meer combineren met het onderhouden van de website. De site was groot geworden. Het was stoppen met Funky Fish, of fulltime aan Funky Fish werken. Hiervoor moest dan wel geld beschikbaar komen. Mijn broer Maarten begon ook in Funky Fish te geloven een heeft toen investeerders gezocht, en eind 2006 werd Funky Fish B.V. opgericht. Met het beschikbare geld kon de vormgeving worden verbeterd en een programmeur worden ingehuurd voor versie 3 van Funky Fish. Deze programmeur was Willem. Samen met hem heb ik de Funky Fish code herschreven en future proof gemaakt.

In 2008 kwam er naast het beheerteam een redactieteam bij. Ik droomde van een online magazine met user-generated content, zoals dat zo mooi heet. Iemand die deze visie deelde is Paula. Zij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten van het redactieteam en de groep columnisten. Ik wil hierbij Paula, de columnisten en de redacteuren ontzettend bedanken voor al hun werk en inzet.

In 2008 gebeurde er ook iets anders. We gingen samenwerken met Compassion. Zoals aangegeven droomde ik van een community die zich inzet voor een betere wereld, en dat kon o.a. met Compassion. In 2008 hebben de leden op allerlei manieren geld opgehaald voor een meisjesschool in India. Daarna is er geld opgehaald voor boeren in Kenia. En vandaag de dag kun je een Compassion Goudvis abonnement afsluiten. Hiermee steun je ouders in Ethiopië met baby’s in de leeftijd van 0-3. Ik kan iedereen dit abonnement aanbevelen.

In 2009 werd de eerste werknemer aangenomen. Raymond. Toffe kerel. Geen christen, programmeur en hardrocker tot en met. Niet alleen God heeft vreemde kostgangers smiley
Later volgde o.a. Paula, mijn broer Erik en Simone. Erik is nu de community manager van Funky Fish en heeft veel werk verzet voor dit feest. Simone houdt zich bezig met funkyfish.de, de Duitse versie van Funky Fish, waar we begin 2012 mee zijn begonnen.

In 2009 gebeurde er ook iets anders. We gingen reizen organiseren samen met BAS Travel. En er kwam de mogelijkheid om zelf uitjes te organiseren op de site. Dit allemaal om het community gedeelte kracht bij te zetten.
Het organiseren van de reizen gaat nog met vallen en opstaan, maar we hebben al wat populaire reizen opgebouwd waaronder de wintersportvakanties en de weekendjes naar de Ardennen. Ook onze reisleiders waaronder Mirjam, Anja, Laura, Dirk Jan en Erwin wil ik hierbij ontzettend bedanken.

En in 2011 zijn we weer feesten gaan organiseren!

Ik hoop dat mijn speech tot nu toe heel positief klinkt smiley Een groeiende website. Een bekend merk. Een leuk en enthousiast beheer-, redactie-, evenementen- en reisteam. Fijne werknemers. De duizenden singles die een partner op de site hebben gevonden. De leuke feesten, de positieve samenwerking met Compassion, et cetera. Maar uiteraard waren er ook tegenslagen, met name de afgelopen drie jaar. Ik heb in deze periode vaak genoeg tegen God geroepen: neemt u de boel maar over, want ik trek het niet meer.

Maarrr we zijn er nog! En 2013 belooft een mooi jaar te worden, zeker met zulke fijne mensen om Funky Fish heen.

Ik ben vast een paar mensen vergeten in mijn speech, maar ik wil hierbij iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan Funky Fish.
En ik wil jullie, de leden, ook bedanken voor al jullie enthousiasme en steun. Met name de hardcore members. Ik noem een: Blauwtje, Anita, Architect, et cetera.

Beste mensen, familie, vrienden, allemaal ontzettend bedankt. Op naar de volgende 10 jaar, met veel huwelijken, vriendschappen, baby's, noem het maar op. Proost!
  • Nerd Fest Fotoshoot

    Funky Fish Nerd Fest deel 2 komt er aan! Na een geslaagd nerd feestje vorig jaar in Zwolle komt er 11 april een vervolg in Nijkerk. Ik kijk er naar uit, want ik heb goede herinneringen aan het eerste Nerd Fest: de sfeer was top, de muziek briljant en...
  • Het ontstaan van funkyfish.nl - deel 2

    FunkyFish.nl zag er heel anders uit, toen zij eind 2002 live ging. Op de datingsite konden christelijke singles een contactadvertentie plaatsen die maximaal drie weken online bleef staan. Daarna werd de advertentie automatisch verwijderd. Profielen b...
  • Het ontstaan van funkyfish.nl - deel 1

    Ik kan het me nauwelijks meer herinneren. Wanneer ben ik op dit knettergekke idee gekomen? Het moet ergens begin 2001 zijn geweest. Ik was net afgestudeerd aan de kunstacademie, werkzaam bij de Evangelische Omroep en sinds jaren weer single. Wat ik ...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01