christelijke datingsite en community header
 • Wat vind je van deze blog?
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Boeren BBQ met snert vooraf

Blog

Christendom en het Humanisme

Door datingsite- en communitylid ,
Bekeken: 2110 | Funked: 0 | Reacties: 3
Ik werk als vrijwilliger voor een organisatie in de ouderenzorg, die handelt uit humanistische grondslag, waar niks mee is en mij erg prettig bij voel, ook al denk denk ik er als christen anders over.

In het humanisme wordt het leven van de mens hierop aarde als uitgangspunt genomen, waarbij de dood het eindpunt van het zijn is. Veder zie ik in het humanisme vele overeenkomsten met het christendom.

Het enige wat er in het humanisme ontbreekt is een godheid. Ik als christen heb een relatie met God de Vader en ben in het geestelijke continu verbonden met God en ik geloof in het eeuwige leven na mijn dood. Ik kan mij dan ook geen kerk zonder God voorstellen, maar dat is het verschil tussen een humanist (zonder God) en een christen (met God).

Ik heb ooit is een humanistische herdenkingsdienst voor overledene cliënten bijgewoond en ik heb het ervaren als dienst zonder geestelijke invulling, maar waar wel de waardigheid van het individu ten tijden van zijn leven herdacht werd en ik op mijn manier toch een brug naar God kon slaan, om deze mensen te eren.

Ik voelde en voel mij dan als fakkeldrager van het vuur van Gods liefde, wat ik door de Heilige Geest mocht, mag verder geven. Ik heb respect voor elke humanist, ook al is er voor mij meer dan alleen maar deze wereldbol.
Lees andere blogs van deze schrijver, reageer of ga terug naar het overzicht
 • De koerswaarde van een mens daalt
  Elk mens heeft een persoonlijkheid en er zijn vele mensen die deze persoonlijkheid niet onder controle hebben, het zijn de ja knikkers in de maatschappij en het zal me maar een worst zijn denkers. Dit zijn voor mij de hoofdzakelijk het gaat mij beter...
 • Koninkrijk der Nederlanden is in gevaar
  Ik denk dat we blij mogen zijn in deze moeilijke politieke fase, dat Nederland een Koning(in) heeft. De Majesteit geeft enigszins nog het gevoel van samenhorigheid en waakt over de de moraal van Nederland. Een demoraliserende partij die met het ve...
 • Met absolute bitterheid stel ik vast
  Ik vind het niet kunnen, dat wij eigenlijk op grond van ideologieën, de vrijheid aan het verpesten zijn. Europa wordt een Staat van de welvarende mensen en alleen zij mogen het voor het zeggen hebben. Dit is slavernij mensen, ik wil mijn steentj...
Funky Fish is een christelijke datingsite en community. De website is in 2002 opgericht om christenen (protestanten en katholieken) een online ontmoetingsplaats te bieden. Vrijgezellen en niet-singles kunnen op allerlei manier contact met elkaar maken, waaronder door te bloggen. Kvk: 32120414, BTW: 817404892B01