christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Proost! Op een beeldschoon 2019!

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 18-01-2019 09:59
Het nieuwe jaar is een paar weken oud. Met of zonder goede voornemens ben je aan dit jaar begonnen. Je hebt plannen die je wilt verwezenlijken of je laat 2019 maar een beetje op je af komen.
Kijken wat er komt.

Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens. Wel ben ik van het veranderen. Niet omdat het kan, maar omdat het soms zo goed is. Niet blijven waar je bent, nieuwe wegen inslaan. Opnieuw uitgedaagd worden. Angsten overwinnen. Dichter bij jezelf komen door los te laten wat niet van jezelf is. En wat je toch voor langere tijd heeft bepaald. Soms betekent dat ook terugkomen bij het oude.

Een dag of 10 terug, zat ik met een (soort van) dagboek op de bank. En ik schreef er weer eens in. Naast me nog een leuk leesboek en een glas wijn. Gedurende lezen, schrijven en wijn slobberen, werd ik me opnieuw bewust van het feit dat veel avonden in 2018 verdwenen door te Netflixen. Niks mis mee op zichzelf. Desondanks bespeurde ik nu een behoefte me minder te verdoven met de zoveelste serie. Dus heb ik Netflix opgezegd, hoop ik op wat minder verdoving en wat meer prikkels. Wie weet waar dat toe leidt, meer of minder leuk.

Het najaar van 2018 stond voor mij in het teken van grotere veranderingen. Daar heb ik altijd meer tijd voor nodig. Netflix is zo opgezegd, grote veranderingen vragen om een aanvliegroute. Daar zit ik nu alweer even op, ik ben op weg om voorjaar 2019 volledig te gaan werken voor mijn eigen bedrijf. Spannend! Uitdagend ook, op een prettige manier. Ik heb er zin in.

Afgelopen jaren her & der geïnvesteerd in mezelf, reflecties en leermomenten. Om nog meer te zien wie ik ben, hoe ik bedoeld ben en hoe ik één en ander uit kan leven. Want natuurlijk ben ik er nog lang niet, ondanks al die veranderingen door de jaren heen. Er nog niet zijn heeft wel wat. Het is al goed en er mag nog meer.

Ik wil 2019 bewust meemaken. Ik wil het voelen, overdenken. Ik wil genieten van het goede en datgene wat lelijk schuurt even intens toelaten. Ik wil leven onder genade. Dat zoals het is, al meer dan goed genoeg is om van te houden. Ik wil dichter bij mezelf komen. Zoals ik bedoeld ben. Naar Zijn beeld.

Verandering kan het beeld meer zichtbaar maken. Kan leiden tot de essentie. Wat niet relevant is kan weg, wat vertekent gaat eraf. Tot het uiteindelijk beeldschoon is.

Dat gun ik iedereen voor 2019. Dat je beeld schoon wordt!
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • beeldschoon 2019. wel een mooie, en ook al zeg ik het Netflix niet op, het streven om je "beeld schoon" te houden is een goeie, ik zal hem onthouden.. "Bewaar je oog bewaar je oog voor wat je ziet.."
    geertrude | 23-01-2019 | 00:36 | NL