christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Maria in La Fontanelle

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
Gewijzigd op: 20-08-2018 09:38
Bij aankomst in ons via Airbnb gereserveerde huis, worden we hartelijk ontvangen door de gastvrouw. Na een uitleg over huis en gebruiksaanwijzingen in een mix van vrolijk Italiaans en Engels, vertelt ze ons nog over de dingen die in de omgeving te zien zijn. ‘La Fontanelle, het plaatselijke Lourdes is een bezoekje waard.’ Niet vies van een beetje mystiek besluiten we er op een ochtend heen te rijden.

We zijn er vroeg, nog weinig mensen op de been en we bekijken rustig het kruisbeeld boven de bron, de Mariabeelden bij de bron en de kerkzaal die een beetje aan Lourdes doet denken. Er is zelfs een klein bassin waar mensen met een rolstoel in kunnen rijden. Maria schijnt hier verschenen te zijn, de bron te hebben gezegend en ze gaf daarbij nog aan dat wie de zegening van het helende water wil ervaren, vooraf wel even boete moet doen bij het kruis van haar zoon. Dat lijkt in elk geval de juiste volgorde.

Later zoek ik op internet wat achtergrondmateriaal. Ik lees dat een plaatselijke non tussen 1947 en 1983 meerdere Mariaverschijningen heeft gehad, waaraan het mini-Lourdes zijn bestaan dankt. De non in kwestie ziet Maria (in 1966) een keer met 3 zwaarden door haar hart, later plaatsmakend voor 3 bloemen. De zwaarden symboliseren allemaal zaken die de katholieke kerk schaden, te weten:

- Mensen die geroepen zijn te dienen, maar die roeping niet oppakken
- Priesters en pastores die hun roeping verlaten en iets anders gaan doen
- Doodzonden die worden begaan door ambtsdragers binnen de katholieke kerk

De non krijgt van Maria de opdracht haar leven te wijden aan het tegengaan van deze misstanden en een soort van gebedsbeweging te starten voor boetedoening en herstel. De 3 bloemen die de plaats van de zwaarden innemen staan voor 3 gebedstaken. Het verhaal fascineert me. De zaken die de kerk schaden zijn herkenbaar. Niet alleen binnen de Rooms katholieke kerk. Een gebedsbeweging gericht op bekering en herstel is geen slecht plan.

De woorden die de non als zijnde van Maria opschreef in haar dagboek, resoneren nog wat na in mijn brein. Was het Maria die ze sprak? De non was overtuigd van wel, de regionale bisschop erkende de verschijningen niet.

La Fontanelle, ‘de kleine fontein’ in het Nederlands. ‘Maria was here.’ Ik was er ook, maar heb ik haar niet gezien hoor.
Log in om te reageren.
Reacties: 0