christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!

IJshitte

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 28-08-2018 15:11
"Nee dank je, daar krijg ik het zo...warm van."
Een collega wees mijn verzoek tot het eten van ijs af. Ik was hier om drie redenen verbaasd over:
1. Na vorige week had ze geleerd dat ze het niet meer moest hebben over de hete
tijden die ze beleefde op werk met collega’s. Warme tijden waren wel geaccepteerd.
2. Ik had toch echt bij haar een formulier in drievoud ingediend met de vraag of ik haar een waterijsje mocht aanbieden, eergisteren al, en ik had een ontvangstbevestiging gekregen.
3. Het was toch echt 35 graden op werk, met dank aan het gebrek aan airco. En wie wil dan geen ijs?

"Nee", legde ze geduldig uit terwijl ik met mijn dienblad vol smeltende waterijsjes voor haar stond: "waterijsjes zijn wel ijs- en ijskoud, maar je lichaam krijgt het juist warm. Als je goed wil drinken in de hitte, moet je warme drankjes drinken, zoals koffie en thee."

Het was te warm om haar logica te volgen, maar de conclusie was dat je het warm kreeg van het eten van ijs, en als je wilde afkoelen moest je iets warms drinken. Dat klonk niet erg logisch. Maar er zijn wel meer onlogische dingen op de wereld. Op de middelbare school vertelde de natuurkundedocent dat als je in een kamer de koelkastdeur open zet (en ja, de koelkast staat aan, staat op koelen, het heeft stroom, je hebt de diepvriespizza al opgegeten, enzovoorts), het in de kamer warmer wordt. Daar kon ik ook niet bij, want een koelkast koelt, en als je het koeler maakt, dan wordt het warmer? Ik vroeg de docent of volgens deze logica het ook kouder wordt in een kamer als je er een barbecue aanzet, maar tot op de dag van vandaag wacht ik op antwoord.

Dezelfde onlogica is niet beperkt tot warmte en kou. Een JC zei ooit: "Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen; maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden.” Een andere JC zei ook: “Italianen kunnen niet van je winnen, maar je kan wel van ze verliezen.”

Sommige mensen zeggen zulke orakelspreuken ook tegen mij over daten. 'Als je een
relatie wil, moet je het niet willen.' en 'Als je een date wil, moet je niet zoeken.'

Eigenlijk zou ik al die theorieën moeten uittesten om te kijken of het nou echt zo is. Ik ga een koelkast met een barbecue in mijn woonkamer zetten, en wacht wat gebeurt. Ik ga boter-kaas-en-eieren spelen met een Italiaan en verlies mij in een goed boek. Ik ga op mijn FF-profiel zetten dat ik niet op zoek ben naar een date.

Grootse plannen, maar dat komt later. Het is nu te warm. Ik ga eerst de temperatuur te lijf door alle ijsjes op te eten die mijn hete collega’s niet hoeven.
Log in om te reageren.
Reacties: 1
 • Haha, altijd mooi weer, deze blogs! smiley
  De Diverse JC's vliegen je om de oren en de "das logisch" opmerking die ik dan weer terughoor in mijn hoofd komt idd niet logisch over bij de geschetste voorbeelden.

  En sorry, semi-allergische reactie: Voorlaatste paragraaf; uitproberen, of testen... niet "uittesten" smiley
  Putten1987 | 20-08-2018 | 12:30 | NL