christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Muntthee met honing

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 16-07-2018 09:49
We zitten op een terras, zij met koffie, ik heb muntthee met honing. We hebben elkaar een maand of 5 niet gezien en gesproken, tijd voor een update. Over onze levens, theologische inzichten en vraagtekens, inspirerende films, boeken etc. Over haar vent en de plannen die ze samen hebben, over mijn vriendin en de avonturen waar wij in verweven zijn.

Zij is zo iemand die ergens m’n leven binnenwaaide en er met een zekere frequentie in terugkomt. Dat is mooi, we hebben elkaar iets te bieden, we hebben wat te delen. Ooit was ik zelfs verliefd op haar. Daar kwamen we goed doorheen, later werden we collega’s en er ontstonden nog meer tijdelijke verbanden die met werk te maken hadden. Wat steeds bleef waren inspirerende ontmoetingen, glazen wijn, goede gesprekken en stof tot nadenken tot een volgende ontmoeting.

Nagenietend van deze ontmoeting op een terras, eerder deze week, bedacht ik me dat ik dergelijke contacten ook via Funky Fish wel heb opgedaan. Een aantal mensen zijn door de jaren heen ergens blijven hangen. Het begon hier, op deze website, er waren mooie ontmoetingen. Vaak was snel helder dat partnerschap niet iets was dat we in de ander ontdekten. En desondanks bleef er genoeg
moois over om elkaar te blijven zien.

Het heeft me soms op plekken gebracht waar ik vanuit eigen initiatief niet direct naartoe was gegaan. Ik heb er nieuwe kroegen door ontdekt, waar ik bij vlagen nog steeds kom. Met weer andere mensen. Een klooster kreeg een plek in mijn leven, omdat iemand er een tijd werkte en ik op bezoek kwam. Later kwam ik terug voor verdieping, de bewuste vriendin werkte toen alweer elders.

Terugkijkend op verschillende perioden Funky Fish realiseer ik me dat het daten niet altijd veel opleverde (in de zin van een levenspartner) en dat er toch veel waardevols aanwezig bleef in de loop van de jaren. Er is soms meer te ontvangen dan in eerste instantie lijkt. Bijvangst, zou je het kunnen noemen als we de terminologie van deze website aanhouden.

Het vraagt een manier van kijken. Muntthee met honing = water, munt en honing. Door elkaar geroerd. Daar word je niet per se enthousiast van. Je kunt muntthee ook zo zien: reinigend, dorstlessend en verfrissend water, neemt de heilzame sappen op van de muntplant. Het verzacht de keel, brengt je maag tot rust en drijft misselijkheid en hoofdpijn weg. Honing geeft de thee een zachte glans die samensmelt met het groen. Het versterkt je immuunsysteem en gaat ontstekingen
tegen. Die heerlijk geurende, zacht groengele drank heeft veel te bieden. Voor herhaling vatbaar!

Als je weer op date gaat, kijk eens verder dan je hoofddoel, de feiten. Durf open te staan en te ontvangen. Wie weet wat je er aan overhoudt!
Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • Mooi geschreven. En dat soort mensen zijn fijn. Mensen die je blijft zien, die belangrijk voor je zijn ook al zie je ze weinig. Mensen die op de een of andere manier niet verdwijnen.
    Vazalle | 17-07-2018 | 16:23 | NL