christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!

Dating historie

Column door , , Reacties: 1, Nederlands
Gewijzigd op: 10-07-2018 14:22
Op zoek naar een notitieblok vond ik laatst in de la van mijn bureau een dagboek van een jaar of 10 geleden. Ik was min of meer vergeten dat ik het nog had. Nieuwsgierig sloeg ik het open en begon te lezen, benieuwd naar wie ik toen was en wat me destijds bezig hield.

Met tussenpozen van soms een paar dagen en soms wel meerdere maanden heb ik in die tijd gebeurtenissen in mijn leven vastgelegd, met de bijbehorende ideeën en gevoelens daarover. Veel daarvan kon ik me niet eens meer herinneren. Daten bleek een groter thema dan ik destijds dacht. Mijn datingleven van toen heeft een hoop los gemaakt.

Met ups en downs bewoog ik me van de ene naar de andere date. Soms had ik een tijdje geen dates. Maar daarna besloot ik dan om toch weer verder te gaan. Telkens weer moed verzamelend en telkens weer met groeiende hoop dat ik de ware nog wel eens tegen zou komen. Groot was de teleurstelling als een hoopgevende eerste date uiteindelijk toch op niks uitliep.

Verbaasd lees ik mijn eigen gedachten over die tijd terug. Ik ben het wel, maar toch ook weer niet. Ik herken de persoon niet altijd in wiens hoofd ik een kijkje lijk te nemen. “Nee, niet doen! Stop daarmee! Dumpen die gast!”, roep ik soms bijna tegen de bladzijdes van het dagboek, als ik weer passages tegen kom over een man die me destijds aan het lijntje hield of door wie ik me aan het lijntje liet houden. Wat heb ik een tijd besteed aan kansloze acties.

Of het allemaal voor niks is geweest, betwijfel ik. In ieder geval heb ik er een hoop van geleerd, over anderen, maar vooral over mezelf. Ik dacht toen wel eens: “Wist ik maar waar dit allemaal heen gaat!” Maar als ik toen had geweten, wat ik nu weet, dan had ik een hoop stappen overgeslagen en heel veel gemist.

Met gemengde gevoelens kijk ik terug in de tijd. Vanwege de persoon die ik toen was, de mensen om me heen en vanwege al het lief en leed dat ik destijds aan het papier heb toevertrouwd.

Inmiddels is het dagboek uit. Ik heb mijn oude ik gedag gezegd en ben benieuwd naar wat de komende 10 jaar me gaan brengen.

Log in om te reageren.
Reacties: 1
  • mijn dagboek dateerde van langere tijd geleden, en floep, weg gedaan, het waren immers mijn gedachten toevertrouwd aan papier, daar wilde ik ze laten, ongedeelde gedachten blijven komen, en laat het voor wat ze zijn, ik ben er door geworden die ik ben, die rijkdom deel ik mee met wie erom mij heen zijn
    geertrude | 13-07-2018 | 16:41 | NL