christelijke datingsite en community header
  • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
  • Dan is dit de site voor jou!
  • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
  • Probeer het uit en schrijf je ook in!
  • Uitje: Ontmoeting

Good vibrations a la playa

Column door , , Reacties: 0, Nederlands
'Vamos a la playa, oh ohohoho, vamos a la playa...' Een Spaanstalig zomerhitje uit de jaren 80, van het Italiaanse duo Righeira. Op zijn Nederlands: 'Laat ons naar het strand gaan, oh ohohoho, laat ons naar strand gaan...' Wat dacht je van de Funky Beach Party, op 6 juli in Kijkduin?

Treffen we elkaar daar bij Strandtent People, voor een gezellig babbeltje onder het genot van een tropische cocktail? Zullen we lekker losgaan op de dansvloer, op onze blote voeten? Een duik nemen bij zonsondergang of pootje baden in het maanlicht? Een zandkasteel bouwen in real life in plaats van een luchtkasteel in onze fantasie?

Ik hoop echt dat je naar de Beach Party komt en openstaat voor contacten met Funky Fish leden die je nog niet kent. Ook al zal ik zelf schitteren door afwezigheid, ik wil je aansporen om erbij te zijn. Wie weet wat het je brengt: nieuwe vrienden of misschien wel de liefde van je leven! Wie niet waagt...

Goede vrienden hebben is minstens zo belangrijk als een partner vinden, helemaal nu het aantal alleenstaanden explosief toeneemt. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) rekende uit dat het aantal alleenwonende Nederlanders sinds 1947 is gegroeid van 285.000 naar bijna 3 miljoen, las ik onlangs in Het Parool. Naar verwachting leeft in 2047 circa een op de vier volwassenen alleen.

Elk mens heeft behoefte aan sociale steun, aan andere mensen om lief en leed mee te delen. Een sociaal netwerk is van levensbelang, zeker voor singles. Uit eerder onderzoek van het CBS bleek dat alleenstaanden zich vaker eenzaam voelen. Niet zo gek: in je eentje lol maken is nu eenmaal een stuk lastiger dan plezier hebben met zijn tweeën of in een groep. Samen lachen is veel leuker.

Samen treuren verzacht het leed en helpt je relativeren. Om nog maar te zwijgen over de heilzame werking van aanraking: kleine gebaren zoals een schouderklopje, een hand op je hand of een arm om je heen doen vaak wonderen, vooral in combinatie met oogcontact. Jammer dat lijfelijk contact maken zo beladen is, en dat veel mensen liever naar het scherm van hun smartphone staren dan elkaar in de ogen kijken.

Koester je vrienden, onderhoud je vriendschappen, steun elkaar. En vergeet niet zo nu en dan ook nieuwe vrienden te maken. Vertrouwde vrienden verdwijnen soms uit je leven. Ze verhuizen of emigreren, of het contact verwatert om een andere reden. Dit doet me aan mijn favoriete sitcom Friends denken: aan Phoebe, Joey, Monica, Chandler, Ross en Rachel, die elkaar op de been houden, of ze nu single zijn of een relatie hebben. Mooi om te zien dat zij elkaar aanraken.

Rachel, Monica en Phoebe omhelzen elkaar regelmatig, spontaan, zonder enige gêne of terughoudendheid. Joey, Chandler en Ross zijn bang om voor mietje aangezien te worden en draaien daarom stoer om elkaar heen. Maar als het erop aankomt, vallen ze elkaar toch in de armen of geven ze elkaar een broederlijke klop op de schouder. Een beetje aarzelend en stuntelig weliswaar, maar ze doen het wel. En je ziet dat dit hun band bevestigt en versterkt.

Over oogcontact en aanraking gesproken: het wordt tijd dat ik mijn beach boy wat aandacht geef. 'Gotta keep those lovin' good vibrations a-happenin' with him.'

Terwijl ik deze column tik, bevinden mijn lief en ik ons ergens in het zuiden van Europa, dicht bij een heerlijke playa. Vanaf de plek waar we zitten, hoog in de heuvels, hebben we een prachtig uitzicht over de dorpen aan de kust en de helder blauwe zee. Als de Funky Beach Party op Kijkduin losbarst, stappen wij net het vliegtuig in voor de terugvlucht naar Nederland. Tot die tijd gaan we met volle teugen genieten van de zon, de zee en elkaars gezelschap.

'Good, good, good, good vibrations (oom bop bop)'Log in om te reageren.
Reacties: 0