christelijke datingsite en community header
 • Op zoek naar nieuwe christelijke vrienden of een relatie?
 • Dan is dit de site voor jou!
 • Mailen, bloggen en reageren kan gratis op Funky Fish
 • Probeer het uit en schrijf je ook in!
 • Uitje: Ontmoeting

Relatietwijfel

Column door , , Reacties: 2, Nederlands
Gewijzigd op: 08-06-2018 12:42
'Gewoon zeggen', zeg ik tegen mezelf. 'Het is goed om eerlijk te zijn. Gewoon je mond opendoen.' Deze innerlijke dialoog voer ik met mezelf, tijdens de afwas op zondagochtend. Mijn vriend staat erbij. Die merkt alleen op dat ik wel erg lang over één kopje doet. En dan, zonder enige vorm van vooraankondiging, maak ik hem deelgenoot, van wat ik tot nu toe voor me heb gehouden: "Ik vraag me af of we wel goed genoeg bij elkaar passen", zeg ik.

Terwijl ik voor de vorm, een ander kopje in het sop gooi, kijk ik mijn vriend aan. In afwachting van zijn reactie. "Dat komt nogal rauw op mijn dak", zegt hij. "Wat is de aanleiding? Waarom zeg je dat nu?" Ik zeg dat het moment vrij willekeurig is gekozen. Dat het niet gelinkt is aan iets van dit weekend. Dat het afgelopen tijd, een terugkerende gedachte is geweest. Dat het me goed leek om te delen.

Daar heb ik wel een paar nachtjes over geslapen. Ik wil hem niet onnodig onzeker maken. Ik wilde duidelijk hebben, dat mijn twijfels wel echt betrekking hadden op ons in relatie tot elkaar. Of het niet alleen met mezelf te maken had. Of ik misschien te hoge verwachtingen heb. Meegenomen dat twijfel sowieso een veelvoorkomend woord is in mijn woordenboek. En dat ik door een te volle agenda, niet de beste versie van mezelf was, afgelopen tijd. Maar los daarvan, is de vraag die ik hem zojuist heb gesteld, overeind gebleven.

Ik onderschrijf mijn uitgesproken twijfel over onze relatie met verschillende voorbeelden. En zeg dat ik benieuwd ben naar zijn gevoel of idee. Hij zegt dat hij ook wel vind dat er mindere momenten zijn, maar dat hij het over het algemeen goed vind zoals het is. En dat hij zich vooral op de goede dingen richt. Ergens vind ik het prettig om te horen, maar ik kan niet meeliften op zijn gevoel. Dat verandert niks aan mijn beleving.

"En? Hoe nu verder?" vraagt hij. Ik weet het niet. Het voelt een beetje ongemakkelijk. Ik stel voor om het even los van elkaar, te laten bezinken. Hij vindt het een goed idee. Bij de deuropening geef ik hem nog een knuffel. Het voelt goed. Het voelt vertrouwd. We willen elkaar niet loslaten. Ik realiseer me dat ik hem niet kwijt wil, maar dat ik wel wil dat het beter wordt. De tijd zal het leren.

Log in om te reageren.
Reacties: 2
 • Ze zeggen altijd: "Wees eerlijk en zeg wat je denkt" Dan zeg je het en dan kijken ze je opeens raar aan. Bron: RUMAG
  Maar, mooi hoe je dat doet! Communicatie is denk ik één van de belangrijkste items in een relatie.
  André | 10-06-2018 | 13:06 | NL
 • Mooi te lezen dat je het allemaal zo zorgvuldig aanpakt Countrygirl, en zowel je eigen gevoelens als de gevoelens van je vriend erin betrekt. Dat je het tijd geeft om het even te laten bezinken. Wat mis ik nu in hem, of mogelijk nog in mijzelf, iets wat ik hem niet kan geven, wat dan mogelijk weer iets te maken zou kunnen hebben met een stukje onverwerkt verleden. Wat ga ik missen als hij minder aanwezig is in mijn leven. Voeg dat samen en leef verder......
  Jan | 09-06-2018 | 13:40 | NL